Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Utmaningar och möjligheter

Äntligen - måste vi väl ändå säga - släpper restriktionerna! 

Folkhälsomyndigheten har gjort en samlad bedömning att regeringen bör gå vidare i planen för att avveckla restriktionerna till steg 4 den 29 september 2021. Exempelvis tas begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning tas bort. Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas också bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Som vi har väntat på detta! 

Hemsidor

Det vi inte har väntat på däremot är informationen från Riksidrottsförbundet om att de tar bort hemsidesmodulen från IdrottOnline. Vi är lika tagna på sängen som er alla och har inlett ett arbete på förbundskansliet om hur vi på bästa sätt får till en ny hemsida, både för SOFT centralt och för våra distrikt. Jag hoppas att vi inom kort kan komma med mer information till er föreningar om vilka alternativ som finns och vi ska göra vad vi kan för att stötta er i den här processen! Nyhet om hemsidorna finns HÄR.

Förbundsmöte 2022

Vi har bokat Bosön för Förbundsmöte den 2-3 april 2022.

Som Maria Krafft Helgesson skrev i det senaste numret av Orienteringsmagasinet Skogssport har styrelse och förbundsledning påbörjat diskussioner om framtiden för svensk orientering – vilka fokusområden ska vi ha framöver?vilka mål ska vi prioritera?

På förbundsmötet kommer verksamhetsberättelser och årsredovisning för 2020 och 2021 att godkännas, dessutom ska verksamhetsinriktning för 2023-2024 beslutas och förbundsstyrelse att väljas. Förbundsmötet ska också behandla förslag från förbundsstyrelsen och inkomna förslag (motioner). Läs mer om förbundsmötet HÄR.

Dela gärna med er av informationen i det här nyhetsbrevet!

Hösthälsningar från Susanne Maarup, förbundschef


Ansökan om kompensationsstöd öppnar 15 oktober

Föreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd till och med april 2021. Då restriktionerna fortsatt gälla även maj–september kommer ytterligare stöd att fördelas.

Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september. Ansökan är öppen 15 oktober–26 oktober kl. 12.00 och idrottsföreningar ansöker liksom tidigare i IdrottOnline. Läs mer HÄR.


Natt-SM flyttas

För att juniorerna ska få ett bättre tävlingsupplägg flyttas natt-SM från lördagen den 6 november till fredagen den 5 november. Ultralång-SM för juniorer ligger kvar som planerat söndagen den 7 november. Läs mer HÄR.


Lika beräknade segrartider - förslag att tycka till om

Från och med 2022 införs lika beräknade segrartider i åldersklasserna D/H35 och uppåt i grenarna orienteringslöpning, skidorientering samt mountainbikeorientering. Nu är det din tur att vara med och tycka till om förslaget. Läs mer HÄR.


Orienteringskurs för barn och unga

I början av sommaren lanserades ett paketerat material som stöd för tränare och ledare att bedriva orienteringskurser för nybörjare på grön nivå i föreningen. Nu finns även material för vit nivå tillgängligt på hemsidan. Materialet syftar till att underlätta och stötta ledare med såväl planering, genomförande och efterarbete. Orienteringskurserna är inspirerade av utvecklingsmärkena som utgår ifrån den trappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till fullärd orienterare.

Orienteringskursen för respektive färg består av fem tillfällen á 90 minuter där deltagarna tillsammans utför olika lekar, basövningar och kartövningar där allt material så som affischer, inbjudan, instruktioner och utvärderingar är förberett så långt det är möjligt. Material är fritt att använda för samtliga föreningar och finns färdigt för utskrift på hemsidan. Arbetet med den gula nivån förväntas vara klart under oktober månad men redan nu finns alltså materialet för kursen på grön och vit nivå. Läs mer om de nya orienteringskurserna HÄR

Information om tillhörande märken, bl.a. kotten och igelkotten och hur ni kan beställa dessa finns HÄR.


Rikslägret vinter 2022

Vinterns roligaste läger för alla 13-16 åringar!
Den 12-14 januari  2022 ses vi i Orsa Grönklitt för skidåkning, orientering och umgänge. Inbjudan och anmälan finns HÄR


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.