Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Dieu du Ciel Solstice d'Ete Framboise 5,9% - SB.10827 - 45,90kr

Yes, äntligen är den tillbaka............Dieu du Ciel Solstice d'Ete Framboise.............ölet som fick Stockholm Beer & Whisky Festival att lyfta när den presenterades första gången!!

Solstice d'étés dominerande syrlighet är ett resultat av att den okokta mashen får ligga till sig i några dagar. Den intressanta syrliga karaktären som denna utvecklar kompletteras ytterligare genom adderande av ett stort lass med hel frukt kort därefter. Resultatet är en otroligt uppfriskande syrlig öl där frukten får fortsätta utvecklas utan hinder

Ett tyskinspirerad syrligt veteöl. Ölet har en tydlig syra men en tydlig smak av hallon som adderats under jäsningsprocessen. Resultatet blir ett friskt och fräscht öl som med en tydlig och snygg balans mellan frukt och syra.


- Häng på låset 21a september - 

Clown Shoes The Ancient Hills 10% 568ml - SB.11034 - 119kr

Clown Shoes Beer har varit regelbundet på hyllorna under flera år och varför tumma på den regeln?

Denna gång kliver en lågburk in och tar över marknaden för robusta stout. Denna sköning erbjuder choklad såväl som lagring på bourbonfat. 

Vad kan gå fel här? Absolut ingenting säger jag, den är magisk!!

Och ni....som vanligt, alltid minst 2 burkar va? ;-D

/Gonzo


Iron Maiden Trooper 4,7% 50cl flaska - SB.53494 - 32,90kr

Sådärja, Trooper på 50cl flaska, hur bra som helst!

Djup och gyllene med driv av citrus, bröd, karamell och apelsinskal. Krispig med en mjuk och behaglig munkänsla.
ProducentenRobinson Brewery

Frederic Robinson Ltd – Baserat i hjärtat av Stockport, började brygga öl med start 1838. De är idag ett av Englands största familjebryggerier och ägs fortfarande till 100% av familjen. Idag drivs bryggeriet av den sjätte och sjunde generationen av Robinsons. De driver cirka 260 pubar, värdshus och hotell i hela nordvästra och norra Wales.


!! Nya årgångar från Cune !!

Cune Gran Reserva 2015 - SB.84161 - 249kr

Cune Gran Reserva är producerad av handskörade druvor från vingårdar i Rioja Alta. Den alkoholhaltiga jäsningen ägde rum i rostfria tankar. Efter jäsningen med skalmaceration som ger färg och struktur till vinet och med efterföljande malolaktisk jäsning så har vinet lagrats i både amerikanska och franska ekfat följt av lagring i flaska i totalt 36 månader.

Cune Verdejo 2020 - SB80147 - 129kr

Detta ungdomliga vita vin är producerat av den gröna druvan Verdejo. Efter pressningen flyttas musten till rostfria ståltankar där jäsningen ägde rum i kontrollerad temperatur. Detta gör att de primära aromerna av frukt och blommor som kännetecknar druvan extraherades och behölls.

Fruktig och ungdomlig smak med inslag av meloner, persika, päron, örter och citrus. 


Langmeil Three Gardens 2019 - SB.94088 - 149kr

Vinet har skördats för hand under feb-mars, alla stockar är mellan 10-15 år gamala. Druvorna jäses separat för att sedan vila i ståltank en kort stund innan blandning. Sedan har 44% lagrats på 1-2 år gamla ekfat och 66% av blenden förblir i ståltankarna, för att sedan blandas tillsammans. Vinet är lagrat på fat i 8 månader.

Fin aromatisk doft av citrus, färska persikor, bröd och lätta honungstoner med en bra balanserad syra med lätta inslag av ek med en elegant och lång finish. Vinet lanseras 7 sep i det Tillfälliga sortiment med en begränsad volym.

Langmeil

Historien om Langmeil började 1841 med Christian Auricht, som emigrerade från Tyskland till South-Australia. 1843 planterade han de första Shiraz-stockarna i Barossa Valley som är idag de äldsta Shiraz-stockarna i världen. Vinet Freedom Shiraz 1843 är uppkallat efter honom. Idag drivs Langmeil av familjen Lidner som har ett mycket ambitiöst team, med målet att alltid producera toppkvalitet. Man använder sig av toppmodern utrustning och gamla traditionella metoder och har genom åren fått stora internationella utmärkelser och priser, inte minst för sin Freedom Shiraz 1843. Paul Lidner är ansvarig vinmakare. Bröderna Paul och James Lidner köpte Langmeil år 1996, som då stod övergivet. James Halliday Australian Wine Companion har klassat Langmeil med 5 röda stjärnor flera år i rad.


Niepoort Omlet 2011 - SB.95667 - 299kr

Omlet framställs genom ett samarbete med den välkända spanska vinmakaren Telmo Rodriguez. Namnet Omlet kommer från Telmos namn, omvänt. Telmos filosofi är att framställa eleganta viner med mjukhet och rondör. Druvorna till Omlet kommer från vingårdar på 500 m höjd med 60 -80 år gamla vinrankor. Vingården vetter mot öst och druvorna mognar långsamt med elegans och komplexitet. Handskörd och noggrann selektering. Genom gravitation tappas druvorna till ståltank där jäsning tar vid. Malolaktisk jäsning skedde i 228 L stora franska ekfat följt av 22 månader mognadslagring.

Tät rubinröd färg. Öppen doft av mörka bär och vilda skogsbär, kryddor, mörk choklad och läder. Vinets tanniner är silkeslena men vinet har en tydlig struktur genom mineralitet och en frisk syra. Servera lätt kyld till rätter av ljust och mörkt kött, fågel och smakrikt vegetariskt.

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


- Fast lansering från Wolfberger - 

Från Alsace och producenten Wolfberger har vi glädjen att få lansera ett vin i Systembolagets Fasta sortiment 1 september. 

Pfersigberg Grand Cru Riesling 2017 - nr 2513, 299 kr. 

Gyllengul färg, fruktig doft av kanderad citrusfrukt och mineral. Smaken är torr, ren och frisk med inslag av äpplen, päron, citrus och bivax. Vinet har en viss mognad, komplex smak med markerad syra och mineralitet. Restsötma 2,9 g/L. Passar till smakrika rätter av skaldjur, gärna med heta kryddor, vitlöksfrästa räkor, smakrik fisk – och skaldjursgryta, lagrad ost och ljust kött/ charkuterier. Kan sparas upp till 10 år under rätt lagringsförhållanden.

Denna Grand Cru ligger på en höjd invid byn Eguisheim, jordmånen består av sandsten och kalk(limestone) och ger Riesling med distinkt terroir och markerad syra. Vingården är på 74,6 hektar och vetter mot sydost, läget är torrt och varmt. 


Alkoholfritt från Australien

Föredrar ni ett alkoholfritt vin så har vi även här en Nyhet: Edenvale Premium Reserve Pinot noir - nr 19040, 99 kr. Finns just nu i 365 butiker. 

Fruktig och bärig smak med inslag av jordgubbar, örter, körsbär, hallon, viol, blåbär och en lätt ekton. Elegant och finstämt.  

Druvorna skördas under natten vid sval temperatur för bevarande av druvornas frukt och syra. 60% av druvorna avstjälkades och resten fick jäsa i hela klasar. Vinet fick fem dagars kallmaceration innan musten tappades över till tank där franska ekchips tillsattes under jäsningen. För att avlägsna alkoholen användes en teknik som kallas "the spinning cone column". 

Lanseras 1 september.


Favorit i repris från Weingut Nik Weis

Wiltinger Alte Reben Riesling 2019 - nr 92012, 189 kr.

3600 fl lanseras som Tillfälligt Exklusivt släpp i 36 butiker. Komplex och elegant, med frisk syra och balanserad smak av citrus, päron, persika, honung och mineral. Passar som sällskapsvin, till färska skaldjur, ostbricka och charkuterier, liksom till en förrätt med getost och honung.

Druvorna kommer från den kända byn Wiltingen och vingården Schlangengrabben, med jordmån av röd skiffer. Vingården har bland de äldsta vinrankorna i hela Mosel, upp till 120 år gamla.

Lanseras 31 augusti.


Världens bästa Altbier ?!

UERIGE Obergärige Hausbrauerei GmbH, från hjärtat av Düsseldorf och förgrundsfigurer när det gäller ölstilen Altbier. Ölet Uerige Alt har man bryggt ända sedan 1863!

Från detta kultiga bryggeri lanserar vi nu 10 000 fl Uerige Alt 4,7% och 1900 fl Uerige Doppelsticke 8,5%. 

Uerige Alt 4,7%

Uerige Alt Bier 4,7%, 330 ml - nr 51835, 38,90 kr

Ölstilen Altbier bryggs huvudsakligen runt Düsseldorf i Tyskland. Alt betyder gammal och syftar till att ölet var äldre än den ljusa lagern som så småningom spred sig från Bayern och Böhmen till resten av landet.

Till skillnad från de flesta ale, som jäser varmt och under kort tid, jäser altbier i en svalare temperatur och under längre tid. Den unika jäsningsprocessen, tillsammans med tyska humlesorter, ger ett öl som är ett mellanting mellan ale och lager i smaken.


Uerige Doppelsticke 8,5%

Uerige Doppelsticke 8,5%, 330 ml - nr 11177, 46,90 kr. 

En stark öl som tidigare bryggts för den amerikanska marknaden.

"Det håller 8,5% och efter en humlestark start kommer ett veritabelt fyrverkeri av smaker som karamelliserat socker, malt och örter som övergår til ltoner av mörk choklad och rom". / Allt om Whisky. 

Lanserades 24 augusti. 


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.