Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 38, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Succé!

Vilket intresse det har blivit för våra nya församlingssidor! Vi har fått så mycket positiv respons och en och annan artikel om dem kommer att dyka upp i olika tidningar framöver. Det är vi naturligtvis jätteglada för och vi tar därför med en repris från förra nyhetsbrevet så att ingen missar våra fina församlingssidor:
Årets stora halländska släktforskarnyhet är de nya församlingssidorna. Där finns allt som en halländsk släktforskare behöver – samlat på ett och samma ställe. Bättre än så kan det inte bli! Välkommen att botanisera bland både gammalt och nytt!


Efterfest

Mässan med årets digitala släktforskardagar har passerat men än är det inte slut. Arrangörerna bjuder in till ”efterfest”. Du kan se föreläsningarna och besöka montrarna till och med den 14 november. Ett och annat erbjudande ligger kvar. Har du missat att köpa biljett till föreläsningarna går det fortfarande bra. Det kan också dyka upp nya föreläsningar och träffar via zoom. Titta in ibland och se om det vankas något nytt. 


HSF har också efterfest!

Precis som på SFD2021 ligger vår ”minimonter” också kvar till och med den 14 november. Du kan alltså fortfarande bl a se våra föredrag. Ta också del av vårt erbjudande om att bli medlem i Hallands Släktforskarförening för bara 200 kr – resterande 2021 och hela 2022 ingår. Gäller bara nya medlemmar. Är du redan medlem så tipsa gärna en kompis! 


Jubileum

Nästa år fyller Hallands Släktforskarförening år – 40 sådana närmare bestämt. Det ska vi naturligtvis fira och det ska vi göra i hela Halland – från norr till söder. Förberedelserna pågår för fullt redan nu, mer info kommer. Inför firandet har vi nu en ny logga, framtagen av Clara Bergenfelz. När du ser loggan framöver så är det i samband med vårt jubileum. DNA-hjälp i föreningslokalen

Till vår glädje är vi nu igång igen med ”Forska och fika” i föreningslokalen på måndagar. Gert Edbertsson är en av våra måndagsvärdar och när han tjänstgör har han lovat att ge lite DNA-information samtidigt. Vilka måndagar det handlar om framgår av aktivitetskalendern. Första gången blir den 4 oktober


Söker du danska släktingar?

Är du på jakt efter dina danska släktingar? I så fall rekommenderar vi vår föreläsning som handlar om just det. Lördagen den 9 oktober kl 14 kommer Marcus Broberg från Landsarkivet i Lund till Hallandsscenen, Stadsbiblioteket, Halmstad och föreläser om ”Söka danska släktingar”. Fri entré.Släktforskarcafé i Kungsbacka

Släktforskarcafé ABF i Kungsbacka kl 14.00 – ca 16.00
Adress: Verkstadsgatan 14
Alla är vi nybörjare på något område i släktforskningen och vi utvecklas ständigt. Den 1 oktober försöker vi gemensamt tränga in i Riksarkivets digitala arkiv SVAR. Hur fungerar det? Vad kan man hitta här som inte finns på andra ställen? Är det verkligen gratis? Ta med dina frågor så finner vi svaren tillsammans. Du kan sända frågor innan vi ses om du vill. Maila till eliasson.ake@icloud.com
Aktuella fredagar i höst är 1 oktober, 29 oktober och 26 november alltid kl 14.00–ca 16.00.Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!