Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


SITE/SPECIFIC FESTIVAL 2021 ÄR ÖVER !

Face First Company Cirkus. Foto Emelie Johansson.

Solen sken i dagarna tre på vår SITE/Specific Festival den 3-5 september. Det var akter utomhus, i skogen, inne på SITE, hisnande dans på husväggen, workshop, lunchbeat med härlig gryta och Yoann. Kort sagt tre fantastiska festivaldagar….. Vi längtar redan till nästa år! 

Största tack till:

  • Publiken!
  • Vår ständiga samarbetspartner Hallen/Anna Grip och tekniker Ali Lali, samt publikvärdarna Lisa Schåman och Anna Skorpen.
  • SITE:s eminenta unga projektassistenter och Farstabor Roza Kasirga, Leo Ramirez Ridderström för grafisk design, sociala medier och Ebba Lindqvist med kock Johan Lindqvist och publikvärd Dani de Vylder för arrangemang av Lunchbeat.
  • Café Torget Telestaden för fika.
  • Filmare Karl-Oskar Gustafsson som hann dokumentera allt!
  • Alla fantastiska medverkande konstnärer: Jannine Rivel, Alica Tserkovnaja & Gloria Hao, Shaya Khalil, Mira Mutka & Lisen Ellard, Mireia Piñol, Mari Raudsepp, Face First Company Circus, Adam Seid Tahir, Yoann Durant, Gülbeden Kulbay, ccap/Cristina Caprioli, Louise Perming & Oskar Landström, Uncover Choreography/Sanna Söderholm & Elinor Tollerz Bratteby.

Läs mer på vår hemsida här.


VÄLKOMMEN BJÖRN!

Björn Eriksson, teknisk samordnare på SITE. Foto privat.

Välkommen Björn Eriksson, ny teknisk samordnare på SITE på deltid från augusti! Björn är verksam som tekniker, ljussättare, projektledare med scenkonst, tv och events sedan 40 år tillbaka. Nyfiken, envis och hjälpsam med bred erfarenhet. Vi är så glada att ha dig med i teamet!


NYHETER FRÅN RESIDENSKONSTNÄRERNA PÅ SITE:

UNCOVER CHOREOGRAPHY JOBBAR STOCKHOLM RUNT

Foto Olle Enqvist.

Uncover Choreography, koreografen Sanna Söderholm och dansaren Elinor Tollerz Bratteby, har just deltagit i Stockholm Fringe Festival med föreställningen Ralph och med A little bit Wet n a little bit Wild. Mer info här

21, 23 och 24 september blir det Pop up-danskonst under festivalen #viärhaninge med utdrag från föreställningarna Unmarked Evolution och A little bit Wet n a little bit Wild. Den 29-30 september är det dags för Flinking på Haninge Kulturhus då det arrangeras föreställningar och workshops för förskolegrupper. 

Den 17 oktober kan du uppleva RalphSUPERMARKET - Stockholm Independent Art Fair/Stadsgårdsterminalen och den 25-27 november spelas A little bit Wet n a little bit Wild på Hallen i Farsta. I samband med föreställningarna spelar Newcastle-baserade musikduon zoviet*france konsert.

Kontakta gärna konstnärerna via epost om du vill veta mer. Läs mer om Uncover Choreography här


SHAYA KHALIL MEDVERKAR I LABRYO PÅ WELD

Den 13-19 september medverkar Shaya Khalil som performer i Labryo, en ritual, en installation och en föreställning, i samarbete med musikologen, pedagogen, artisten och koreografen Prof. Barbara Crescimanno (IT/Sicily) för och med Weld & Weld Company. Läs mer här.

Senare i höst återupptas repetitionerna med det deltagarbaserade performanceberket FATALE - tillsammans med Blaue Frau (Fi), Linn Hilda Lamberg och Majula Drammeh (SE). Läs mer om Shaya Khalil här.


JANNINE RIVEL ÅTERVÄNDER FRÅN SKOGEN

Koreografiska utflykter. Foto pavleheidler.

Efter en omfattande turné med Koreografiska utflykter är de medverkande nu inne i de sista spelveckorna. Dansföreställningarna har spelats i 13 kommuner och möten med dansen och skogen har till exempel varit så som det beskrivs i artikeln i tidningen Trakten här

Den 27 och 28 september är det möjligt att ta del av Performance lecture på Scenkonst Sörmland som tar upp den research och de frågeställningar som koreograferna tog med sig in i projektet Zoomland. Jannine medverkar tillsammans med Julia Kraus Dybeck, Maya Brinner, Maya Tamir och Rebecca Chentinell.

I oktober dansar Jannine Rivel i en koreografi av Moa Matilda Sahlin i Momentum-fjärilar/butterflies/sommerfugler 1.0 på Fylkningen i Stockholm. Dessutom fortsätter Klein Technique™ klasserna via Zoom varje tisdag kl 10-11:30.
Mer info här. Läs mer om Jannine Rivel här.


GÜLBEDEN KULBAY GÖR PERFORMANCEVERK I JÄRNVÄGSPARKEN

Gülbeden Kulbay kommer att uppföra performanceverket  ENTER i Järnvägsparken i Stockholm den 18 september. Verket är en beställning av Stockholm stad. Gülbeden Kulbay har dessutom fått ett uppdrag av produktionscentrum Intercult att uppföra ett nytt verk i oktober månad. Du får veta mer på hennes hemsida och Instagram. Läs mer om Gülbeden Kulbay här


GLORIA HAO OCH ALICA TSERKOVNAJA PÅ FESTIVALEN

Gloria Hao och Alica Tserkovnaja avslutade sitt gemensamma årsresidens på SITE med performance-föreställningen ONE-TRICK PONY på Site/Specific festivalen!

Gloria Hao flyttar i höst sin verksamhet och bas till Berlin samtidigt som hon utvecklar en kommande konstutställning på Draakon Gallery i Tallin och publicerar en essä för tidskriften Kritiker.

Alica Tserkovnaja fortsätter som resident på SITE i Stockholm. Under hösten arbetar hon med musiker Feronia Wennborg i projektet Suck (arbetstitel) med premiär på Fylkingen i augusti 2022.

Läs mer om Gloria Hao och Alica Tserkovnaja här.


OPEN CALL FRÅN MIREIA PIÑOL

Mireia Piñol har haft fullt upp med att hålla auditions på SITE för framtida projekt. Hon har nämligen erhållit stöd från Kulturrådet för att kunna erbjuda sin egen konstnärliga erfarenhet till projekt eller konstnärer som är i en kreativ process och behöver externt konstnärligt stöd.

-Vi har haft en underbar vecka och träffat fantastiska konstnärer, säger Mireia. Vi ser verkligen fram emot att skapa en grupp artister och arbeta tillsammans. Att träffas såhär har stärkt oss alla och vi ser fram emot vad dessa möten kommer att leda till, både inom en nära framtid och på lite längre sikt.

Om du vill veta mer om Mireia Piñols erbjudande, så läs gärna hennes OPEN CALL här

För sin egen kommande produktion Ustopia har Mireia fått residens under arrangemanget Cirkusmånad i ett cirkustält i Norrköping, och tillsammans med övriga medverkande ser hon fram emot att jobba hårt för att slutföra arbetet med föreställningen och skapa meningsfulla och speciella möten med publiken. Läs mer om Mireia Piñol här.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.