Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SEPTEMBER 2021


Evenemangsstrategi

Lidköpings kommun antog tidigare i år en Evenemangsstrategi och gav ansvaret till Destination Läckö-Kinnekulle att from1 juli ansvara för evenemang av större regional och nationell nivå. Uppdraget innefattar marknadsföringen av Lidköping som en attraktiv stad att arrangera evenemang i samt att söka och marknadsföra evenemang till Sparbanken Lidköping Arena.


Influencerkampanj - Biosfärleden

Under våren genomfördes en influencerkampanj där vi hade besök av personerna Åsa Hellman/@kobolt, Annika Myhre/@resfredag, Therése Freid/@hemomkringvandring och Jonas Westbom/@away_into. De vandrade delar av den nymärkta Biosfärleden och delade deras upplevelser på såväl Instagram som via sina bloggar. Målet med kampanjen var att på ett personligt sätt marknadsföra den nymärka Biosfärleden så att fler får kännedom om leden och besöker vår destination. Dessa fyra personer har alla en inriktning på vandring och friluftsliv i sina kanaler, men når ut till olika målgrupper. Samarbetet genererade totalt 116 inlägg och stories på Instagram, med en räckvidd på 47 759, samt 10 blogginlägg som växer allt eftersom. Dessutom har vi fått fantastiska bilder från hela Biosfärleden tack vare kampanjen!


Pressbesök av Anna Wahlgren

I maj hade vi besök av journalist Anna Wahlgren med fotograf i vårt område. De var här i tre dagar och besökte många delar av vårt destination. Bland annat besökte de Falkängens hantverksby, Munkängarna, Hellekis säteri, Hindens rev, Läckö Slott och Spikens fiskehamn. Detta har resulterat i artiklar i DN och Expressen hittills. Men vi vet att den kommer komma på fler platser framöver.

Här kan ni läsa den som publicerades på expressen.se


Hållbarhetsklivet

Destination Läckö-Kinnekulle är en del av UNESCOS utnämnda Biosfärområden, ett modellområde för Hållbar utveckling som innebär att vi jobbar med destinationsutveckling utifrån att människor ska kunna fortsätta att besöka vår destination på ett hållbart sätt både nu och i framtiden. Därför är det självklart att vi är en del av Hållbarhetsklivet. Bli en del du också!


Pengar kvar att söka hos Leader - landsbygdsutvecklingsfonden

Söker du pengar till ett projekt som passar in under landsbygdsutvecklingsfonden hos LEADER finns det pengar kvar att söka. De har fått utökad finansiering så de kommer bevilja projekt fram till 2023. Läs mer här!


Inbjudan Outdoorkonferens Vänern

Den 21 okotber är det dags för konferensen "Outdoordestination Vänern" i Karlstad. Tillsammans görs en kraftsamling kring en hållbar utveckling av naturturism och friluftsliv på, vid och omkring Vänern.

Dagen kommer vara fylld med inspirerande exempel utifrån och på pågående arbeten i Vänerområdet. Du kommer också att få ta del av aktuell kunskap och trender inom naturbaserad turism och friluftsliv.


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!