Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SEPTEMBER 2021

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Äntligen!

Brukade Gert Fylking säga när man offentliggjorde nobelpristagaren i litteratur. Nu känns det som vi själva kan använda uttrycket även om det är långt kvar innan alla restriktioner är hävda.

Det gäller fortfarande att hålla ut och vidta lämpliga åtgärder vid tävlingar och läger.

Vi har äntligen kommit igång med lite nationella tävlingar och först ut var SM i Frillesås, mer om detta längre fram i Nyhetsbrevet. Den 9 oktober är det dags för individuella SM i Kosta där vi hoppas på ett stort deltagande.

VM i Baskien blir av med en liten svensk trupp och ett arrangemang med stora restriktioner.

Vad är då på gång under hösten? Förhoppningsvis blir det något ungdomsläger. Rekryteringsarbetet kanske kan ta fart igen och vi kommer också att bjuda in till en ordförande-/föreningsträff i Helsingborg. Då finns också chansen att titta på anläggningarna inför VM i inomhusdragkamp 2024.

Nu håller vi tummarna för VM-deltagarna och ett stort deltagande i individuella SM:et i Kosta.

Mats Hamberg, ordförande

Elitkommittén informerar

Nu börjar VM närma sig med stormsteg och vi inom landslaget håller på med de sista förberedelserna. Årets VM i Baskien kommer att bli väldigt speciellt, det är många parametrar runt omkring själva tävlandet som vi inte är vana vid och inte kan påverka. I och med Covid-19 kommer vi vara väldigt begränsade och leva i en så kallad bubbla under VM, vi kommer att bli anti-gen testade varje dag osv...

Trots dessa parametrar så har vi en väldigt harmonisk trupp som kommer att åka iväg. Både dam-, herr- och mixlaget har under året gått från klarhet till klarhet och känner sig mer än redo för uppgiften.

Såhär ser programmet ut för Sveriges deltagande i VM:

Lördag 18 september

Kl.09:30 - 580 mix

Söndag 19 september

Kl.13:30 - 640 men och 540 women

Klicka här för att se Live-sändningen från mästerskapet!

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

Tävlingskommittén vill tacka Löftadalens DK för ett lyckat lag-SM i Frillesås. Kul att se så många lag och en fantasktisk publik på plats. Ett väl genomfört arrangemang!

Närmast väntar Inviduella SM i Kosta den 9 oktober, väl mött där. Läs inbjudan till Individuella SM.

Som läget ser ut nu gällande Corona-pandemin verkar det kunna bli ett normalt tävlingsår 2022. Vi får hoppas det!

Peter Dahlman, ordförande TK

Utveckling- & Ungdomskommittén informerar

Kommittén arbetar vidare med att få till ett ungdomsläger under hösten och ser över om vi kan anordna utbildningar, antingen digitalt eller fysiskt.

Det är fritt fram för våra föreningar att skicka in ansökningar för 65+ verksamhet. Våra stödpersoner Daniel, Karolina och Jesper står till förfogande om ni har frågor eller vill boka in en träff. Se kontaktuppgifter på vår hemsida: Stödpersoner 65+ verksamhet.

Tack vare att restriktionerna lättats upp efterhand kunde till slut ett SM genomföras. Extra roligt att se knattedraget som ett inslag mellan viktklasserna. Väldigt kul att få vara med och peppande inför hösten!

Jonas Persson, ordförande UUK

Skoldragkamp på Gotland

I slutet av augusti var vår generalsekreterare Anders Andersson på besök hos Stånga IF och hjälpte till med prova-på dragkamp vid skolan i Stånga. Det var en lyckad tillställning med barn i olika åldrar som glatt drog och kämpade mot varandra. Även Roma IF, en annan förening på Gotland fick besök av Anders.

Vill ni som förening ha hjälp med barn- och ungdomsverksamheten tveka inte att höra av er till förbundet. Mejla till: anders.andersson@svenskdragkamp.se 

Maxgräns tas bort 29/9

Corona-restriktionerna har successivt avskaffats och idrott kan i större utsträckning utövas som vanligt. Från och med den 29 september tas maxgränsen för publik och deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort. För att undvika att smittspridningen tar fart igen är det av största vikt att alla vaccinerar sig.

Läs mer på rf.se

Extra LOK-stöd

Under andra halvåret 2020 genomfördes 350 000 färre idrottsaktiviteter jämfört med samma period 2019. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att drabbade föreningar får dela på närmare 37 miljoner kronor i extra LOK-stöd.

Läs mer på rf.se

Tre snabba med styrelsen

Jennie Andersson

Vad fick dig att engagera dig som styrelseledamot?

När jag fick frågan om jag ville vara med i styrelsen tvekade jag inte en sekund. Eftersom dragkampen ligger mig så nära hjärtat kände jag att jag ville lära mig mer om hela organisationen. Det fanns även en baktanke att den dag som jag inte längre drar vill jag ändå vara engagerad på ett eller annat sätt.

Vilka är dina tre främsta egenskaper?

Envis, ödmjuk och glad.

Vad betyder dragkampen för dig?

För mig är dragkamp hela livet. Jag blir otroligt tråkig och omotiverad när jag inte kan träna, tävla och umgås med er allihopa! Ni är min andra familj. 

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar om din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!