Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

För dig som vill ladda på roligast möjliga sätt inför Internationella Champagnedagen* kommer här en inbjudan till nästa medlemsprovning på Vinkällare Grappe i Stockholm onsdagen den 20/10. Om du är sugen på onlineprovning så är nästa tillfälle torsdagen den 4/11. Inbjudan hittar du längre ner i medlemsbrevet.
Varmt välkommen till båda bubbeltillfällena! 


Medlemsprovning i Stockholm 20/10

Potpurri från Gaidoz-Forget

Laguppställning provning 20 oktober

Dags för mycket meunier i lyxförpackning. Det är nämligen Champagnes egen druva meunier som står i fokus hos småodlaren Gaidoz-Forget i Premier Cru-byn Ludes. På nästa medlemsprovning får du njuta av följande potpurri av spännande cuvéer från Gaidoz-Forget:

1. Carte d'Or på magnum (det är alltid roligare med stora flaskor)
2. Prestigechampagnen Cuvée de Réserve (med sju år på jästfällningen)
3. Superårgången 2008 (enligt Champagnetelegrafen har vår kompis Champagnebonden lyckats tjinga de sista flaskorna som fanns kvar hos producenten - de släpps på Internationella Champagnedagen*)
4. Specialprestigen Bertille med årgång 2013
5. Rosé på magnum

Datum, tid och plats
Onsdag den 20 oktober med start kl 18.00. Provningen avslutas senast kl 20.00.
Platsen är Vinkällare Grappe, Grevgatan 3 i Stockholm.

Deltagaravgift
700 kr/person

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Det går bra att bjuda med vänner som ännu inte är medlemmar i Champagneklubben. Antalet platser är starkt begränsat. Först till kvarn gäller. Notera att din anmälan är bindande (undantag är om du uppvisar coronarelaterade symptom - då måste du stanna hemma).

Coronainformation
Vinkällaren Grappe följer självklart samtliga myndighetsrekommendationer som gäller vid provningstillfället.


Onlineprovning torsdag 4/11

2008 Gaidoz-Forget

2008 Gaidoz-Forget, art nr 78877, pris 549 kr

Datum, tid och plats
Torsdag den 4 november med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
Bra, bättre och bäst årgångar. Vad är det som gör att vissa årgångschampagner är - eller anses vara - bättre än andra? Är alla champagner från en fantastisk årgång alltid bra? Och vice versa: finns det bra årgångschampagner från mediokra år? (det är klart att det gör). Detta reder vi ut på nästa onlineprovning 4/11.

Förberedelse
Du behöver en flaska 2008 Gaidoz-Forget, artikelnummer SB 78877, pris 549 kr (läs mer om champagnen här). Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl.
Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Hoppas vi ses den 20/10 eller 4/11.
Santé!
/Kåre

* Internationella Champagnedagen firas fredag den 22 oktober.

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.