Vi är igång!

I flera års tid har vi längtat efter att kunna presentera en karta över området Sälstens Udde.
Nu kan vi visa er tomterna där middagar kommer att avnjutas i fantastisk kvällssol, minnen kommer att skapas, ståtliga villor kommer att byggas och goda grannar kommer att umgås. I planeringen har vi utgått från läget, sluttningen ned mot havet och utsikten över Älandsfjärden. 

Detaljplanen är nu ute på samråd. Det betyder att omgivningen och andra remissinstanser har möjlighet att inkomma med synpunkter på planen, dessa synpunkter bemöts och behandlas sedan av kommunen. I december 2021 förväntas detaljplanen för Sälstensudde att antas av kommunfullmäktige förutsatt att inga överklaganden görs.

Den 18 september, i samband med att vi även bjuder in till visning, öppnar vi även upp för ansökan om bokning av Sälstenstomterna. Mer om bokningen och visningen hittar du längre ner i detta nyhetsbrev.

I nyhetsbrevet presenterar vi:

  • En beskrivning av området
  • Information om de unika tomterna
  • Inbjudan till tomtvisning
  • Information om förhandsbokning 
 

Ett område - flera möjligheter

På Sälstens Udde kommer det finnas mycket att välja mellan. Oavsett om det är panoramautsikten eller havets brus, ett eller två plan, arkitektritat hus eller lägenhet med balkong du söker så finns det något för dig. Området planeras att byggas i tre etapper, låt oss bena ut vad som erbjuds:

Delområde 1: Sälstenstomterna (B1-C6)

- Består av: 11 friköpta tomter

- Bokning öppnar: 18 september 2021

Delområde 2: Strandvillorna (A1-A6)

- Består av: 6 arkitektritade villor på friköpt tomt

- Bokning öppnar: november/december 2021

Delområde 3: Panoramalägenheterna (D)

- Består av: 25-30 bostadsrättslägenheter á cirka 60-85 m2

- Bokning öppnar: våren 2022

Tomtfördelningar, illustrationer och bilder är preliminära och detaljer kan komma att ändras under processens gång.

Sälstenstomterna

Hjärtat av området. Dessa 11 tomter kommer att säljas friköpta och är perfekta för dig som söker ett boende på ett till två plan och helst väljer designen själv. Med hjälp av oss skapar du det boende som passar din livsstil och dina behov bäst. Välj ett hus från Skidstahus katalog eller forma ett utifrån dina önskemål, här finns alla möjligheter att själv påverka och skräddarsy ditt boende. Utöver våra katalogförslag har vi tusentals andra husmodeller att välja mellan om du inte själv redan vet vad du vill ha. Våra säljare och husdesigners är experter på att se möjligheter med varje tomt, alltid med hänsyn till omgivning, väderstreck, utsikt och nivåskillnader i marken.

På tomtkartorna är Sälstenstomterna märkta med B1-B5 samt C1-C6 och storleken varierar från cirka 850 till 1050 kvm.

 
Klicka här för att läsa om varje tomt
 
 

Strandvillorna

Så nära sundets brus man kan komma på Sälstens Udde. Här hittar du framöver våra sex stycken, arkitektritade, fristående Strandvillor framtagna för att få ut så mycket som möjligt av läget. Strandvillorna är för dig som önskar en nyproduktion men som gärna köper en färdig produkt. Självklart kommer det att finnas möjlighet att göra anpassningar efter dina önskemål och behov.

Strandvillorna planeras att bli cirka 100m2-120m2 boyta i soutteräng och förväntas kosta ca 5 miljoner kronor för nyckelfärdigt hus, carport samt en planerad och friköpt tomt.

Projekteringen av Strandvillorna pågår för fullt och vi räknar med att kunna presentera dem i november. Därför är det i dagsläget inte möjligt att boka dessa, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Är man intresserad av både en Sälstenstomt och en Strandvilla har man möjlighet att ansöka om båda alternativen. Blir man sedan tilldelad en tomt men vill stå kvar på intresselistan för en villa så kommer den möjligheten att finnas.

På översiktskartan är våra Strandvillor märkta med A1- A6

 

Panoramalägenheterna 

På område D hittar du i framtiden våra panoramalägenheter. Här är utsikten som bäst och vyn över Älandsfjärden som bredast. Projekteringen av bostadsrättslägenheterna påbörjas kring årsskiftet och planerad säljstart är under våren 2022. Bostadsrätterna planeras att bestå av lägenheter mellan 60-85 m2 styck med balkong mot havet och utsikten.

I samband med att vi öppnar bokningen för tomterna bjuder vi även in er till en exklusiv visning av området. Den 18 september kl 13.00 är du välkommen att provsitta din framtida uteplats, ta en kopp kaffe med oss på Westerlinds och prata med säljarna på Skidstahus om ditt nya drömhus. 

Anmäl dig till visningen genom att maila ditt namn och antalet i ditt sällskap till info@salstensudde.se.