Bo-brev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

INFORMATION FRÅN STYRELSEN


Viktiga nyheter från BoNea

Vår ekonomiska förvaltare BoNea lanserar nu nya rutiner för avisering och betalning av månadsavierna. Från och med 1 oktober byter också BoNea kundportal. 

Läs mer i nyhetsbrevet om vad detta innebär för dig. Du kan också hitta BoNeas eget informationsblad på vår hemsida.


Månadsvis avisering

I fortsättningen kommer du få dina avier månadsvis. 

I mitten av september kommer du att få avin för oktober. Därefter kommer avierna att skickas ut i början av månaden, dvs avin för november kommer att skickas ut i början av oktober osv.


Du får först en pappersavi

Den första avin som skickas till dig är en vanlig pappersavi som du måste betala manuellt.

Håll utkik i din brevlåda så att du inte missar denna avi.

OBS! Notera att inbetalning sker till ett nytt bankgironummer som anges på avin.


Ändra betalnings- och aviseringssätt

Avin för oktobers avgift/hyra kommer att vara en pappersfaktura som måste betalas manuellt. Därefter finns möjlighet att välja att få avierna via e-post, e-faktura, pappersfaktura (29 kr i aviseringskostnad påförs avin) eller autogiro.

För att ändra betalningssätt

- Logga in på din internetbank för att ändra betalningssätt till autogiro/e-faktura. Detaljerade instruktioner finns också i slutet av nyhetsbrevet.

För att ändra aviseringssätt

- Logga in på din personliga aviseringssida – inloggningsuppgifter finns på din avi.  Se detaljerade instruktioner i slutet av nyhetsbrevet. Demonstration av hur aviseringssätt ändras finns också i denna länk

Om du inte gör någon ändring av aviseringsätt så kommer en pappersavi att fortsätta skickas ut. Från och med den tredje aviseringen som görs så påförs en aviseringskostnad om 29 kr per pappersavi, såvida inte en pappersfri avisering väljs.


Ny kundportal hos BoNea

Föreningens ekonomiska förvaltare, lanserar under hösten en ny plattform med efterfrågade funktioner, flera förbättringar och förenklingar för både oss i styrelsen och er medlemmar.

Systemleverantör till den nya plattformen är Nabo – för att logga in skriver du Nabo.se i adressfältet på din webbläsare, klickar på logga in och slutligen loggar in med BankID.


Nytt bankgironummer

Var uppmärksam på att föreningen från och med avin för oktober (som skickas ut i mitten på september) har ett nytt bankgironummer. Det är därför viktigt att du betalar in avgiften på det bankgironummer som finns angivet på avin.


Betalning med autogiro

Den första avin som skickas till dig kommer att vara en fysisk pappersavi som du måste betala manuellt. Att ta bort existerande autogiromedgivanden behövs inte. Du kan säga upp autogirot om det önskas, men det är inget krav eftersom det automatiskt kommer att avslutas när BoNea stänger det tidigare bankgironumret.


Så här gör du - steg för steg


Så här kommer du till din personliga aviseringssida - inloggning med uppgifter från din avi

1. Logga in till din personliga aviseringssida genom att skriva in nabo.se/avisering i adressfältet i din webbläsare

2. Slå därefter in inloggningsuppgifterna (avinummer och internetkod) om du läser av från den första avin som skickas ut i mitten på september


Så ändrar du aviseringssätt och/eller betalningssätt - via medlemssidan i Nabos kundportal

1. När du mottagit den första avin som skickats ut i mitten på september, så går du in på nabo.se och loggar in med BankID

2. I medlemssidan klickar du på länken till aviseringssidan som finns under avin på startsidan


Så här ändrar du aviseringssätt

1. I din personliga aviseringssida kommer det stå att aktuellt aviseringssätt är utskick till din postadress.

2. För att aktivera avisering till din e-postadress så klickar du på e-postadress och skriver in din e-postadress. Därefter får du din avi till din mail varje gång som vi aviserar dig

3. Alla avier som är skapade finns annars alltid i pdf-format på din personliga aviseringssida eller på medlemssidan i föreningens kundportal


Så här ändrar du betalningssätt, E-faktura

1. Efter att du mottagit din första avi (oktober-avin) som skickas ut i mitten på september, logga in på din internetbank och ansök om att betala med e-faktura

2. Sök upp "Nabo" eller prova att söka på bara bokstaven "N" som leverantör av efakturor i din internetbank (OBS! Inte föreningens namn för e-faktura!)

3. Fyll i ditt kundnummer samt föreningens bankgironummer. Uppgifterna står på din avi. De här instruktionerna för att ansöka om e-faktura finns även på din aviseringssida

4. Tänk på att om du vill betala med e-faktura och inte vill att en pappersavi skickas ut vid varje avisering så ändrar du aviseringssätt till e-post enligt ovanstående beskrivning


Så här ändrar du betalningssätt, Betalning med autogiro

1. Efter att du mottagit din första avi (oktober-avin) som skickas ut i mitten på september, logga in på din internetbank och ansök om att betala med autogiro

2. Sök upp föreningens namn i listan av autogiroanslutna företag (OBS! Föreningens namn, inte Nabo)

3. Ange ditt kundnummer som betalarnummer i din bank, ditt kundnummer finner du på din avi

4. Kom ihåg att också välja om du vill ha dina avier till din e-postadress eller till din brevlåda, i annat fall så skickas inga avier ut.


Mer om din personliga aviseringssida

Instruktioner för hur du ansöker om autogiro på din internetbank finns även på din personliga aviseringssida som du kommer till från nabo.se/avisering. Inloggningsuppgifterna finns på din avi - du ska ange avinummer och internetkod.

Du kan även komma till din personliga aviseringssida via medlemssidan i Nabos kundportal. Från nabo.se loggar du in med BankID och kommer då in på medlemssidan och där finns en länk till din personliga aviseringssida.

När du loggar in på din aviseringssida och inte har gjort någon ändring av aviseringssätt är den aktuella inställningen att avin postas till din postadress. Tänk på att du måste ändra aviseringssätt för att avin ska gå till din mail. Vill du varken ha avin till mail eller brevlådan, kan du ta bort att din avi skickas till din postadress genom att klicka på ta bort vid din postadress.


Om du behöver kontakta BoNea

För frågor gällande din avi/betalning kan du kontakta BoNea på följande sätt:

- E-post: brf@bonea.se

- Telefon: 040-631 30 50, vardagar 09:00-12:00


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar? 
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!