Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Senior alert nyhetsbrev 2021 oktober

Registerhållaren har ordet

Hösten kom med besked och visst finns det något härligt med att få sätta sig med en kopp varm dricka, goda kollegor och fokusera på allt som ni är kapabla att göra i era verksamheter?

Senior alerts bäst tips på hur ni får till en riktig bra stund tillsammans är att ni anmäler er till något av registrets många webbinarier och går denna tillsammans, planera för att genomföra årets HALT-mätning eller varför inte förkovra er inom ämnet Blåsdysfunktion under Nikola-konferensen?

Ni är alla varmt välkomna!


Hemsida

Ny inloggning till webbinarier
Portalen som Senior alert använder för anmälan till webbinarier har gått över till inloggning via bankID. Har du redan ett konto behöver du därför uppdatera dina uppgifter. Instruktioner finns under respektive webbinarie. 

Har du inte tillgång till bankID är du välkommen att mejla Senior alerts support så bokar vi in dig; senioralert@rjl.se 

Goda exempel från korttidsavdelning
Data från Senior alert visar att 80% av de som vårdas på en korttidsavdelning har risk för undernäring. Hur arbetar du och dina kollegor för att säkerställa en god nutrition under den korta vårdperioden?
Hör av dig till Senior alert och berätta om ert omtag eller väl inarbetade rutiner. 
Vi hjälper gärna till med både statistik och coachning i det fortsatta arbetet. 

Webbinarier oktober
Rundtur på hemsidan; 
Ett webbinarie som ger en guidad tur på Senior alerts nya hemsida och tips för fortsatt arbete.
Att använda sina resultat i förbättringsarbete; Ett webbinarie för dig som vill lära mer om hur du använder resultat i det dagliga förbättringsarbetet och tolkar statistiken. 
Nyfiken på Senior alert; Ett webbinarie för dig som är nyfiken på det vårdpreventiva arbetssättet med Senior alert eller står redo för en omstart.
Att registrera i Senior alert; Ett webbinarie där vi gemensamt går igenom grunderna i Senior alert för en trygg uppstart eller repetition.
NIKOLA-konferensen; Nikola-konferensen 2021 vänder sig till dig som arbetar med blås- och tarmdysfunktion och har till syfte att öka kunskap hos vårdpersonal, sjukvårdshuvudmän och industrin.

Du hittar fler webbinarier och kan anmäla dig här


Månadens Senior alert profil

Månadens Senior alert profiler kommer från Linköpings kommun och heter Inga Micko och Kerstin Angvik.

Efter en översikt av kommunens arbete med Senior alert, beslutades att Inga och Kerstin med sina kompetenser som verksamhetsutvecklare och specialistundersköterska skulle vara med och bidra till ett gemensamt arbetssätt och inspiration till verksamheter inom äldreomsorgen. 

Som ett led av denna omstart har Inga och Kerstin stora planer för att både organisera, inspirera och stödja arbetet framåt. Bland annat har ett nätverk för Senior alert ombud skapats för fysiska träffar men även för digitalt stöd.

Kerstin beskriver ett roligt och målinriktat arbete där kunskap har hämtats både i nätverk med Varbergs kommun, men även i samarbete med Senior alert.

Inga berättar vidare att oktober månad bjuder på kickoff uppdelad på fyra tillfällen där alla professioner i en verksamhet är inbjudna, dvs verksamhetschef, fysioterapeut, undersköterska, arbetsterapeut och sjuksköterskor.

På programmet står inspiration från Senior alert och Varbergs kommun, men även stort fokus på tillsammansarbetet med hjälp av Senior alerts handlingsplan.

Vi ser mycket fram emot detta viktiga utvecklingsarbete! 


Information från Senior alert

 • Svenska HALT- mätningen 2021
  Svenska HALT är en mätning av vårdrelaterade infektioner och antibiotikaanvändning i särskilt boende. Syftet är att stödja och stimulera till ett lokalt och regionalt systematiskt kvalitetsarbete. Mätningen genomförs vecka 46-47, med möjlighet till efterregistrering till vecka 48-49.
  Du kan läsa mer om HALT här

 • Punktprevalensmätning av trycksår; PPM
  I 2020 års mätning observerades totalt 109 432 personer, där 25% hade risk för trycksår. Nu är det dags igen!

  Senior alert kommer att göra ett datauttag för trycksår torsdagen 18 november.Det kommer finnas möjligt att uppdatera trycksårsinformation fram till 10 december då datauttaget sker. Datauttaget görs för samtliga enhetstyper och resultatet redovisas för kommun, region samt privata vårdgivare.
  Du kan läsa mer om PPM här

Senior digital influencer

Nu när höst och mörker är på ingång kan det hända att vi blir mer stillasittande. Vad passar då bättre än en återblick på Elsas film om hur vi kan trimma kroppen. 

Du hittar filmen genom att klicka här

Fler filmer hittar du genom att klicka här.


Kontakt support

Måndag-torsdag kl. 10:00-12:00

E-post:
senioralert@rjl.se

Telefon:
010-242 12 11

Följ oss på Social media

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!