Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 23 2021


Hej på er alla 

Förra veckan skrev jag att det inte skulle bli något Cheerinfo denna vecka men vi ångrade oss!
Det kom in så mycket viktig information vi ville delge er så här kommer ett Cheerinfo även denna vecka.

Viktigast med tanke på sista veckans information från oss så kommer Rädda Barnen genomföra kampanjvecka: Stopp! Min Kropp!" Mellan den 20-26 september händer det en massa. In och läs på deras hemsida som ständig uppdateras!

Vi söker nu en vikarie och kollega på grund av föräldraledighet. Vill du bli vår nya kollega? In och läs mer på vår hemsida om vikariatet och vad tjänsten innebär!

Den digital värld som nu öppnat upp sig måste jag säga är fantastisk i att ge möjligheter. Den 16 oktober genomför RF-SISU Stockholm ett Tränarforum med inriktning idrottspsykologi. En möjlighet som öppnar upp sig för fler då den genomförs digitalt. 

Jag vill avsluta med att önska alla LYCKA till i Nyköping! Det skall bli galet roligt att få träffa er alla fysiskt och äntligen få tävla igen! Jag hoppas att ni alla når de mål ni satt upp för denna tävling, att ni har roligt och att ni får en fantastisk upplevelse!

Kom gärna förbi registreringen där jag kommer hålla till under helgen tillsammans med vår kollega Maria. 

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Livestream RM!

RM kommer sändas live och kommer vara gratis för alla!

Helgens tävlingar kommer sändas live via Follow me i samarbete med "Tillsammans för fler i rörelse"

 

Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Därför driver Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Spel initiativet Tillsammans för fler i rörelse! Med hjälp av specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet inspirerar vi fler att bli fysiskt aktiva. Tillsammans skapar vi en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta på sina villkor, oavsett ambition, ålder, kön eller prestationsnivå.

Cheerleading kommer tack vare detta ha möjlighet att nå ut till fler barn och unga! Utöver det har Svenska Spel bildat en fond, Framåtfonden. Framåtfonden är ett samarbete mellan Svenska Spel och idrottsrörelsen i Sverige som syftar till att stimulera rörelse och aktivitet bland främst unga. En jury har värderat de olika projektförslagen som kommit in. Vi hoppas att framledes tilldelas medel till våra projekt.

 

 #tillsammansförflerirörelse

Rädda Barnen informerar: Stopp! Min Kropp!-veckan 20-26 september

"Hur pratar vi samtycke, känslor och gränser med barn i föreningslivet?" Temaveckan arrangeras av Rädda Barnen och torsdagen den 23/9 (dagen innan Idrottens dag) sätts extra fokus just på trygga idrotts- och fritidsmiljöer.

Under en vecka i september lyfter Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp mot barn lite extra. Olika teman kommer lyftas varje dag, och alla som vill kan engagera sig, lokalt och digitalt. Tillsammans gör vi skillnad för barn!

Ett bra tillfälle att få draghjälp i trygghetsarbetet. För att få mer info är det bästa att gå in och anmäla sig. Det binder dig inte till någon form av deltagande men säkerställer att du får uppdateringar och länkar till seminarier osv.


Domar och Regeldomarutbildning 20-21 november Göteborg

Den 20-21 november genomförs Bedömningsdomarutbildningen och Regeldomarutbildningen i Göteborg.

Regeldomar utbildningen tar bla upp:

  • Att vara domare, etik och moral
  • Grundläggande kunskap om regler
  • Bedömning av cheerleading (svenska och utländska tävlingar)
  • Diskussioner om både praktiska och etiska aspekter av domaruppdraget

Bedömningsdomarutbildningen tar bla upp:

  • Att vara domare, etik och moral
  • Grundläggande kunskap om våra protokoll och bedömningsdokument
  • Bedömning av cheerleading (svenska och utländska tävlingar)
  • Diskussioner om både praktiska och etiska aspekter av domaruppdraget

Utbildningarna ligger nu ute på vår hemsida, välkomna med era anmälningar.


Vill du bli vår nästa kollega?

Svenska Cheerleadingförbundet söker en vikarie till förbundskansliet på grund av föräldraledighet. Rollen kommer vara en visstidsanställning 100 procent fram till 31 december 2022.

Vi söker en person som ska hjälpa till med uppgifter i kansliet. 

Arbetsuppgifterna handlar om stöd till landslagsverksamheten samt administration och utveckling av domare, nationellt och internationellt. Rollen kommer även innefatta ansökningar till och kontakt med RF/SISUs distrikt samt visst projektarbete inom SCFs utvecklingsverksamhet. 

Rollen är på 100 procent och löper fram till 31/12 2022. Du kommer att samarbeta nära med SCFs kansli och rapportera till generalsekreterare. Det är fördel, men inte ett krav om du kan jobba på plats på något av SCFs befintliga kontor. Du måste även kunna resa ett tillfälle/månad för arbete på annan ort.

Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidatTveka inte att höra av dig till Generalsekreterare Katarina Eriksson, 0793-3041682 om du har frågor! Ansökan skickas till rekrytering@cheerleading.se


Klara... färdiga... gå! - ett seminarium om idrottspsykologi

Tränarforum Stockholm den 16 oktober

De flesta som har koppling till tävlingsidrott kan säkert framkalla känslorna som är förknippade med rubrikens tre magiska ord. Känslorna som kommer strax innan tävlingsstart, som bubblar och far runt i hela kroppen. Känslor som både kan hjälpa och stjälpa, som en del har lärt sig att älska men som andra fruktar mest av allt. Hur vi förhåller oss till dem kommer att ha stor inverkan på hur vi presterar.
Så, hur gör man?

Tre av RF:s idrottspsykologiska rådgivare kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring några centrala idrottspsykologiska prestationsfaktorer – koncentration,
nervositet och motivation. Ni kommer även att bjudas in att reflektera och dela egna tankar och erfarenheter med tränarkollegor i mindre grupper.

Tränarforum Stockholm genomförs digitalt och egen dator krävs. 

Arrangörer: RF-SISU Stockholm

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!