Nyhetsbrev från Näringslivskontoret

Facebook
 

NÄRINGSLIV PÅ ALVKARLEBY.SE                       KONTAKT

Nyhetsbrev september

 

Vi är redan inne i september och den klara och höga luften smyger sig på när sommaren går över i höst. Som du ser har nyhetsbrevet  mått bra av lite sommar och semester och nu fått en uppfräschning och nytt utseende.  

I slutet av september presenterar Svenskt Näringsliv årets ranking i företagsklimatet. Det blir ett högaktuellt tema på årets första företagarfrukost som blir digital. Läs mer om den i kalendariet längst ner där har vi har samlat alla kommande aktiviteter med program och anmälan. 

Vi fortsätter med inspirerande möten med såväl företagare som invånare i Älvkarleby. En spännande nyhet är den nya mötesplatsen Science of life på Laxön. Läs mer om den längre ner i nyhetsbrevet.

Vi fortsätter också att erbjuda starta eget-utbildning. Tipsa och dela gärna! Vi var själva med vid ett par  tillfällen under vårens kurs, väldigt bra för dig som är i startgroparna eller just har startat företag.

Grannen Gävle har råkat ut för skyfall med förödande konsekvenser för både företag och privatpersoner. Vi ser hur många hjälper varandra i detta vattenkaos.  Vi behöver alla stärka vår beredskap och jobba tillsammans. Därför startar vi nu upp arbetet med ett beredskapsråd i Älvkarleby med fokus på just krisberedskap och hur näringslivet och offentlig verksamhet kan samverka i kris. Vi behöver din hjälp för att detta ska bli riktigt bra. Ett första möte blir den vid företagarfrukosten den 19 november.

På samma tema kommer Krisberedskapsveckan gå av stapeln vecka 39. Det är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser. Viktigt i dessa tider, kika in och läs mer på i nyheten längre ner.

Jocke har under sin första tid här ätit sig igenom alla lunchställen i Älvkarleby. Nu vill han ha ditt tips på bästa pizzan och kebabrullen!

 

// Joakim & Linda

 

 

Lokalproducerat och närodlat

Just nu vill vi få kontakt med leverantörer av närodlade grönsaker, lokalproducerat kött och andra produkter för att få mer fler produkter i den kommande upphandlingen.

 

 
Läs mer
 
 

Lilla Vitas blommor

Lilla vita, inredningsbutiken i centrala Skutskär, blir Lilla vitas blommor. Anette Larsen tar över lokalen efter Skytts blommor och kombinerar inredning med färgsprakande blommor. 
Läs mer
 
 

DIN NYA MÖTESPLATS PÅ LAXÖN

Science of Life

Teknik, drömmar, personliga möten och nya tankar. Här får människor i alla åldrar mötas, knyta nya kontakter eller bara hyra en kontorsplats i en kreativ och inspirerande miljö.

Öppet hus fredag 1 oktober 

You can´t be told what you haven't seen.  Fredag den 1 oktober kl 8.00 slår Science of Life upp portarna till de totalt 1000 kvadratmeterna lokaler fördelat på flera byggnader på Laxön. Hjärtat i Science of Life är det gamla Stallet (fd Pulshuset) mitt emot Kungsådran. 

Bakom konceptet Science of Life står Jonas Wahlström och Milla Knoga. Tillsammans har de lagt många timmar på att rusta upp lokalerna på Laxön som nu är redo att fyllas av människor, möjligheter, liv och rörelse. 

Verksamheten driver de som en stiftelse, ett självförsörjande non-profit system där överskottet återinvesteras i utveckling av verksamheten och donationsprogram. 

Jonas och Milla visar lokalerna och berättar om verksamheten mellan 8-17.

Mötesplatsen

Kanske är du soloprenör, egenföretagare eller behöver en plats att vara på för att dina drömmar ska lyfta? Kanske har du din arbetsplats i hemmet? Tänk att kunna träffa andra spännande människor under fikarasten. 

Mötesplatsen Science of Life på Laxön bygger på medlemskap. Som medlem har du tillgång till stora och generösa gemensamma utrymmen. Ibland för att mötas tillsammans med andra, ibland för att vara ensam i lugn och ro, ibland för att ta emot en kund. 

Här har du också tillgång till WiFi, skrivare, och gott kaffe.  Värm matlådan eller gå ut och luncha med nya bekantskaper. 

Vissa skulle kalla det co-working space.  
Andra säger Science of Life!

Är du nyfiken och vill veta mer? Surfa in på scienceoflife.se

Älvkarleby - en fibertät kommun

Älvkarleby är en av de fibertätaste kommunerna i Uppsala län. Idag har 95% av alla hushåll och verksamheter i kommunen tillgång till snabbt bredband, dvs att anslutningspunkt finns inom 50 meter från fastighetsgräns.

Fler och fler kan koppla upp sig nu när ytterligare två områden är färdiga, vilket också bättrar på statistiken en aning. 

Nationella är stöd utlysta för ytterligare utbyggnad.

 

 
Till nyheten
 
 

Krisberedskapsveckan

27/9 - 3/10 infaller Krisberedskapsveckan. Det är en årlig informationskampanj för att öka människors motståndskraft inför samhällskriser.  

Tiden med pandemin har gjort det tydligt för många hur det känns när vardagen vänds upp och ner och många har fått en ökad insikt om att vi ofta tar mycket för givet.

Små vardagsgärningar så som att handla åt en granne bygger motståndskraft - det är vad Krisberedskapsveckan vill främja.

 
Läs mer på msb.se
 
 
Start typing something...

Leaderstöd

Paraplyprojekt Lokal mat- Stöttar insatser för att öka produktion och konsumtion av lokal mat och dryck i Nedre Dalälven
Genom  paraplyprojekt ”Lokal mat” har ni möjlighet att söka stöd till mindre aktiviteter med budget upp till 30 000 kronor.

 

 
Leader Nedre Dalälven
 
 
Inspirationsfilm
 
 
Start typing something...

Affärsutvecklingscheckar

Affärsutvecklingscheckar är Tillväxtverkets och EUs finansiering till små företag som vill ta in extern kompetens för att utveckla företaget och stärka dess konkurrens­kraft.

Du kan söka affärsutvecklingscheckar för internationalisering, digitalisering, grön omställning/hållbarhet och innovation.

Syftet med insatserna är att ge stöd till livskraftiga företag med ett behov av att möta nya förutsättningar, god omställningsförmåga och möjlighet att komma starkare ur pandemin. 

 
Almi.se
 
 

Kalendarium

 


Företagarfrukost
24/9

07.30-09.00

Tema: Företagsklimatet och resultatet av årets ranking.

Anna-Lena Holmström från Svenskt Näringsliv guidar oss genom denna digitala frukost.

 

 
Anmälan
 
 


Starta eget-kurs
12/10

18.00-21.00

Vi vill att fler ska få möjlighet att starta och driva hållbara företag

Dela dela dela - hjälp oss att sprida information om höstens starta eget-kurs. Tisdagar (6 tillfällen) med start den 12 oktober.

 
Om kursen
 
 


Visualisera din affär 20/10

Att visualisera företagets ekonomi på ett förenklat sätt skapar större chans att fler i företaget förstår hur de kan vara med och påverka.

Digital inspirationsträff med Almi och Näringslivskontoret

Mer information kommer

 


Mötesplats kontinuitetshantering 11/11

08.30-15.15

Myndigheten för skydd och beredskap anordnar: 
En digital mötesplats för dig som vill lära dig mer om hur det offentliga och näringslivet kan arbeta tillsammans för att klara Sveriges samhällsviktiga verksamheter vid störningar.

 
Program
 
 


Företagarfrukost
19/11

 07.30-09.00

Företagare - Stärk din beredskap!

Översvämningar, stormar, långvarigt elbortfall eller cyberattacker. Hur rustar är du för att klarar dig, ditt företag och din personal vid extraordinära händelser?

Save the date, mer information i nästa nyhetsbrev.

 
 
 
 
 

Du får detta nyhetsbrev för att du har anmält dig som prenumerant hos Näringslivskontoret Älvkarleby kommun Vill du inte ha nyhetsbreven så kan du avsluta din prenumeration här