Nyhetsbrev från Lidköpings kommun

Logotyp Lidköpings kommun

Ny näringslivsstrategi på gång

Torget i Lidköping

Sommaren går mot sitt slut och det börjar bubbla lite här och var – många saker händer i vår kommun, vilket speglas i detta nyhetsbrev. Förra veckan startade vi upp arbetet med att ta fram en näringslivsstrategi. Efter fyra dialogmöten med över 60 deltagare från näringsliv, kommunala tjänstemän/kvinnor och politiker satta vi ramarna för arbetet framåt. Som en del av detta arbete bjuder vi in brett till en föreläsning om Lidköping i ett Skaraborgsperspektiv. Anmälan till denna görs längre ned i detta brev. Vidare arbetar vi med olika initiativ för att förbättra dialogen mellan kommun och näringsliv, i dessa ingår bl a utbildningsinsatser och företagsbesök.

Att vi nu fick beskedet att Lidköping återigen står som värd för en delfinal i melodifestivalen bidrar till att vi startar upp höstens arbete med en bra känsla i både mage och hjärta.

Anna Sundbom

Näringslivschef, Lidköpings kommun

 

Aktuella upphandlingar

Kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara har en gemensam upphandlingsenhet som ligger i Lidköping. På vår hemsida kan du se de aktuella upphandlingarna.

Läs mer på kommunens hemsida

 

Lidköpings nya stadsutvecklingsplan

Illustration

September månad är här! Vi vill påminna dig om att den 10 september är sista dagen att skicka in dina synpunkter gällande förslaget på den nya stadsutvecklingsplanen. Här finns allt du behöver veta för att kunna ta ställning: https://bit.ly/3BpmlNw 

 
Pågång illustration

Välkommen till digital Samhällsbyggnadsfrukost i Lidköping!

Den 28 september kl 07:45-09:00 är du varmt välkommen att återigen träffa representanter från Samhällsbyggnad i Lidköping. Incheckning till mötet sker kl 07:45 och sedan startar vi kl 08:00.

Plats: Digitalt via länk som skickas ut dagen innan mötet.

Tema: Tidiga dialoger för att skapa effektiva projekt.

Agenda:  

  • Möjligheter i bygglovsprocessen genom tidig dialog – så skapar vi trygga och förutsägbara byggprojekt.
  • Planering inför ca100 nya bostäder i Lidköpings centrala delar – Jörgen Ehn, VD FRENBO
  • Aktuellt på förvaltningen just nu.

Träffa oss och få aktuell information där du har möjlighet att ställa dina frågor. Syftet är att öka bostadsbyggandet och visa på möjligheterna som Lidköping har att erbjuda.

Anmäl dig här senast den 24 september. Du får sedan en deltagarlänk via e-post dagen innan mötet.

 

Välkommen på en digital lunchföreläsning med tema

” Utveckling av Lidköping i ett regionalt, delregionalt och lokalt perspektiv – en omvärldsanalys” Ni får lyssna till Claes Fahlgren, näringslivsstrateg och Magnus Fredricson, strateg för hållbar samhällsutveckling, båda vid Skaraborgs Kommunalförbund.

I denna föreläsning får vi höra hur Lidköping påverkas och kan dra nytta av sitt läge, utöver sina egna styrkor. I Skaraborg finns 120 000 arbetstillfällen, och många olika branscher. Några av dem sticker ut, och spelar särskild roll för både Lidköping och Skaraborg.

Datum: 28 september

Tid: 12.00-13.00

Plats: Digitalt möte via Teams

Anmäl dig via denna länk

 

Välkommen till digitalt frukostmöte med Tema" Samtal kring för framtida behov och möjligheter i infrastrukturen" 

Hur kan vi på Teknisk service rusta för att möta framtida behov av till exempel mer el, större kapacitet i bredbandsnät och nya behov av VA?

Deltagare: Marie Stensson, förvaltningschef Teknisk Service, Henrik Larsson Elnätschef, Pernilla Bratt VA-chef, Daniel Hamrén, Bredbandschef.

Datum: 29 sept

Tid: 08.00-09.00

Digitalt via Teams. Du får sedan en deltagarlänk via e-post dagen innan mötet.

Anmäl dig här senaste den 28 september.

 

Lidköpingsminglet

Minglet

Presentera ditt företag och nätverka dig till framgång!

20 oktober 2021 arrangerar NyföretagarCentrum tillsammans med Företagarna i Lidköping för fjärde gången Lidköpingsminglet. Tidigare evenemang har varit mycket uppskattade med trevligt mingel, intressanta presentationer och många nya kontakter. Minglet tog en paus under pandemin men nu kör vi igen och håller oss till de restriktioner kring pandemin som råder. För anmälan och mer information klicka på länken!

 

Hur utvecklas lidköpings stadskärna?

Fastighetsägarna och Lidköpings kommun bjuder in till presentation av Cityindex.

Välkommen på en genomgång av rapporten Cityindex 2021 som visar unik statistik på hur omsättningsutvecklingen i Sveriges stadskärnor har utvecklats det senaste året. Rapporten tas fram årligen av Fastighetsägarna i ett samarbete med HUI Research.

Det här får du veta
- Hur det gick för detaljhandeln, restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiell service i stadskärnan förra året.
- Hur Lidköpings stadskärna står sig gentemot andra stadskärnor i Sverige
- Vad samverkan kan göra för att möta utvecklingen framåt.

Medverkande
Rapporten presenteras av Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik Fastighetsägarna i Skaraborg

Tid och plats
Tisdagen den 2 november kl. 08.00

Stadt Lidköping, Kinnekullerummet

Anmäl dig via denna länk

Start typing something...
mello

Lidköpings kommun har glädjen att återigen stå som värd för en av landets mest populära och efterlängtade musikfester - Melodifestivalen 2022. Hela veckan kommer präglas av festligheter och evenemang med den självklara höjdpunkten i lördagskvällens direktsända delfinal.

Att vi för tredje gången får möjlighet att välkomna Melodifestivalen till Lidköping tyder på att Sparbanken Lidköping Arena är en stark aktör på marknaden och en flexibel evenemangsarena som vi kan vara stolta över. Melodifestivalen är en av Sveriges största TV-produktioner med runt 3 miljoner tittare och senast deltävlingen var i Lidköping drog den runt 12 000 besökare. Ett stort antal av dessa besökare kommer äta på stadens restauranger och sova över på de lokala hotellen.

Platsvarumärke

Lidköpings kommun 531 88 Lidköping
Skicka E-post till oss
Tel: 0510-77 00 00
Besöksadress: Skaragatan 8

Besök oss på vår webbplats eller i våra sociala kanaler

FacebookLinkedInTwitterInstagram

Vill du avsluta din prenumeration? | Klicka här!