Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Alla kan motionera, vi har bara olika förutsättningar

En av dom bästa sätten att motionera på är powerwalk och/eller stavgång. Kropp, lungor och hjärta får jobba på samma gång, och det bästa; alla kan göra det. Vi har bara lite olika utgångsnivåer så det handlar mest om att anpassa promenaden efter sin förmåga. Oavsett var du startar så kan powerwalk ge resultat både för den fysiska och psykiska hälsan, och för din eventuellla viktminskning.


Powerwalk (PW) med intervall

Det mest effektiva sättet att förbränna fett är att lägga till intervaller i din PW. Du kan t.ex. gå i intervaller mellan några lyktstolpar; gå i ditt vanliga tempo tills du når en gatulampa och höj ditt tempo till nästa. Är du ovan med PW, gå i vanligt tempo mellan flera gatulampor och lägg in en eller ett par tempohöjande sträckor.  Försök då att komma upp i en flåsig fart under dina tempohöjningar. Vartefter du blir starkare kan du lägga in fler ansträngande sträckor.

Gå i backar

Välj promenadvägar med backar, det är en riktig dunderkur för förbränning. Variera mellan långa steg, typ liknande utfallssteg, eller korta och intensivare steg upp. Har du ork kvar när du är uppe? Gå ner för backen och upp igen.

Terrängpromenera gärna

Att gå på ojämna ytor aktiverar flera muskelgrupper. I skogen får du ett naturligt ojämnt underlag och då aktiverar du alltså fler muskelgrupper. Går du på asfalt eller grusvägar? Testa gå bredvid vägen om det finns ett ojämnnare underlag där.

Promenera med stavar

Detta har vi pratat om förut men det tåls att upprepa. Stavar är en guldgruva för både kropp och viktminskning. Pulsen ökar, förbränningen ökar och du blir starkare. Att gå med stavar ger även ett bra stöd och kan vara en bra hjälp för att minska risken att ramla. 

Svårt med pulsen?

För att öka förbränningen så mycket som möjligt är det bra att få upp pulsen/hjärtfrekvensen (antal hjärtslag per minut). Ett hjälpmedel för att hålla koll på din puls är att ha en pulsklocka. Det är både spännande och roligt att se hur pulsen varierar med ansträngningen!

PW efter Coronoa?

Att promenera är en mycket bra aktivitet när du ska komma igång efter Corona. Använd gärna stavar när du ska ge dig ut och om du är mycket trött efter din sjukdom, strunta i teknik och puls, ha dem som ett stöd. Det är bättre att gå 5 min flera gånger på en dag, i den takt du vill och kan, än att gå 1 lång promenad. Power walk handlar inte om att vara bäst eller snabbast utan gå utifrån din dagsform och anpassa promenaden därefter.

Lycka till!

/Annika


Prova-på-stavgång

Vill du testa stavgång med en kunnig och inspirerande ledare? Inom kort kommer vår Personliga Tränare Helena hålla i ett Prova-på-tillfälle. Du får nyttiga tips på teknik och övningar som är anpassade efter olika nivåer så att alla kan delta. Vill du vara med? För mer info, maila till info@pthemma.se så återkommer vi till dig inom kort.


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!