Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 22 2021


Hej på er alla 

Jag vill börja med och tacka alla er som ställde sig bakom och delade den viktiga informationen förra veckan på sociala medier. Det är tungt och jobbigt men ett så viktigt arbete, och vi måste alla hjälpas åt och låta dom som är drabbade känna att det finns stöd att få, att de är inte ensamma.

Hur har ni agerat i er förening? Jag har vittnat om några föreningar som själva också nu tagit initiativ och upprättat en möjlighet för föreningens medlemmar att höra av sig på en kanal till föreningen, om saker de känner sig otrygga med. Ibland kan steget att kontakta oss och Elin på förbundet vara långt. Då kan en mellanhand inom den egna föreningen vara ett alternativ som känns tryggt. Den hjälpen kan sedan finnas för att hjälpa till att få den utsatte att kontakta oss som förbund.

Utbildningskommittén söker utbildare i Norra distriktet. Vi är i stort behov, trycket är stort och behoven av fler utbildningar ökar allt eftersom ni alla ökar i storlek, vilket självklart är jätteroligt. Känner ni någon som skulle vilja ha en ny utmaning och få en möjlighet att börja jobba som utbildare för oss, tveka inte och hör av er till UK. 

Med i dagens Cheerinfo finns även lite mer information om forskning kring träning för kvinnor, väldigt intressant läsning och lite att tänka på.

Jag har även idag sammanställt några punkter om licenshantering kring de frågor jag får in mest. Vi har nu många licensövergångar och mejl att hantera så jag vill flagga för att hanteringen för övergångar är upp till 3 veckor. Vi jobbar på så snabbt vi kan och alla mejl svaras på i turordning.

Jag tipsar även om ett föreläsningstillfälle och utbildning inom HLR och livräddning. Den genomförs digitalt och ni ger möjlighet att ställa frågor. 

Sen får ni inte missa RF-SISU Örebros ledarfestival! Ett fantastiskt tillfälle med gratis föreläsningar under en vecka. In och läs och anmäl er till någon av föreläsningarna och tillfällena och ta möjligheten i akt att samtala och dela kunskap och erfarenhet med många andra som också är involverade inom idrotten! 

Veckan för RM/SM kommer inget Cheerinfo. Nu ses vi snart så ta hand om er, var rädda om er och se till att träna säkert inför RM/SM.

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Utbildningskommittén söker utbildare i Norra distriktet!

UK är SCFs beslutande och verkställande organ när det kommer till utbildningar och frågor som rör utbildningarna som förbundet tillhandahåller. Idag innehåller våra utbildningar ledarutbildning, tränarutbildning, tävlingstränarutbildning, tävlingstränarutbildning utveckling samt specifika utbildningar för performance cheer, spotters och gymnastik. Vi har också en utbildning för Active Cheer. Nu söker vi fler utbildare för att kunna hålla flera av våra olika utbildningar på olika ställen runt om i landet. 

Om arbetet: Det är förlagt mellan september-november. Hur många utbildningar du håller beror på vilken utbildning du är intresserad av och var i landet du befinner dig i. Arbetet är arvoderat efter upplärningsperioden. 

Vi tror att du som söker till oss som utbildare har en pedagogisk utbildning såsom lärare, barnskötare eller liknande. Du är van vid att handskas med barn och unga samt är trygg med att tala inför en större grupp. Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att ha varit tränare och ha gått våra utbildningar, men det är inte något krav. Du ska vara beredd på att resa och kunna resa dagen innan utbildningstillfället. 

Välkommen med ditt CV och personliga brev till uk@cheerleading.se


Tips och träningsråd speciellt för kvinnor

Merparten av dagens rekommendationer och råd för träning baserar sig på studier på män. Ny forskning visar dock hur även kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och idrottsskador. Här får du den senaste kunskapen inom området kvinnor och träning.


Licenshantering

Licens vad innebär det?

Licensen innebär att den aktive förbinder sig att under aktuellt tävlingsår licensiera sig och gå med på att representationsrätten på sanktionerade tävlingar sker för en viss förening.

Det innebär att man inte kan byta förening när man vill under året om man har licens för de högre åldrarna och levelsen hos oss.

Ni som förening har en skyldighet att informera era aktiva vad det innebär att föreningen tecknar en licens för dem. De måste få information kring vilka regler som gäller för den aktuella licens de är tecknad på.

För att underlätta övergångar och hantering för er som förening: 

  • Den aktive bör ha information från lämnande förening vilken licenstyp hen har.
  • Det är den aktives licenstyp som avgör vilka regler som gäller för övergångar och hur ni ska agera, inte när hen slutade i den lämnande föreningen.
  • Licensavtal behövs inte om den aktive inte har aktiv licens för innevarande år.
  • Undantagsbegäran behövs bara om den aktive har en licens för innevarande år på level 3-priemer och det är innan den 13 september.
  • Kräver övergången övergångsavtal och undantagsbegäran skickar ni båda dokumenten i samma mejl för att underlätta hanteringen. Kommer dokumenten inte samtidigt förlänger detta hanteringen.
  • Övergångar har en behandlingstid på upp emot 3 veckor.
  • Om den aktive byter level under säsongen, se till att uppdatera hens licens så den är korrekt efter vilken level man tränar i och är tänkt att tävla på. 

Tveka inte och hör av er med frågor. Alla frågor gällande licenser och övergångar skickas till licenser@cheerleading.se


Om det värsta skulle inträffa, har du koll på vad du behöver göra för att rädda liv? När, var och hur ska du agera om olyckan är framme för någon i din närhet? Hur känner du igen ett hjärtstopp? Det här är en föreläsning där du får med dig bland annat mycket viktig information om HLR och om hjärtstartare. Du ska inte missa denna chans till livsviktig information!

Du får veta när och hur du ska agera om någon i din närhet drabbas av till exempel hjärtstopp eller annan olycka. Hur kan du förbättra förutsättningarna för den personen att överleva? Föreläsningen leds av personal från Din Brandman som är experter på att utbilda inom HLR och livräddning. Samla på dig frågor och funderingar om HLR och ta med dig till föreläsningen

Kurstillfällen: 2021-09-16 18:00 - 19:30 

Sista anmälningsdag: 2021-09-15 

Kursledare: Pär Wikström 

Arrangör: RF-SISU VästerNorrland


Maxpuls, en ledarfestival som arrangeras av RF-SISU Örebro. Under en händelserik och intensiv vecka bjuder de på kraft och inspiration tillsammans med några av Sveriges ledande föreläsare som Carolina Klüft och Anna Lindberg.

Festivalen är gratis för alla ledare i hela Sverige! 

Under fyra dagar i september 2021 bjuder de digitala föreläsningar och workshops inom en rad olika ämnen. Här kommer ni som deltagare få möjlighet att samtala, diskutera och ta del av kunskap och erfarenheter - både med våra föreläsare och andra deltagare. 

Maxpuls arrangeras 6 till 9 september 2021.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.