Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Äntligen tävlingssäsong!

Vilken sommar vi har haft! Den inleddes med det bästa VM:et någonsin och sen fortsatte landslaget framgångsresan och avslutade världscupen på Idre Fjäll med att vinna båda stafetterna - igen! Imponerande!

SVT:s sändningar har fått mycket beröm och SVT kommer att sända även världscupsavslutningen i Italien den 30/9 - 3/10. Läs om truppen som ska tävla HÄR.

Pandemin är inte över ännu

... men glädjande är att vi kan tävla igen - om än i mindre skala. Det är tillåtet med 900 deltagare och där ryms de flesta av våra tävlingar, dock inte 25manna som tvingades ställa in. Läs mer om 25manna HÄR

Ni hittar de riktlinjer som gäller för orientering HÄR.

Eventor

Som vi har informerat om under Förbundsnytt så har vi haft haft driftstörningar den senaste tiden. Vi har felsökt de senaste veckorna och identifierat ett antal orsaker till de problem som varit. Vi har idag en betydligt stabilare Eventormiljö och den senaste helgen har Eventor varit tillgängligt trots hög belastning. Jag vet vilken central roll Eventor har för både tävlande och arrangörer och jag försäkrar att vi har fullt fokus på driften av Eventor!

Orientering tar plats på Pridefestival

Hur inkluderande är orientering? På måndag berättar tre orienterare om sina erfarenheter i ett digitalt samtal på Ulricehamn Pride. Från förbundet deltar Mette Brolinson för att berätta om satsningar för en jämställd och inkluderande sport. Här kan du följa samtalet.

Positivt från marknad och försäljning

Svensk Orientering går starkt hälsar Fredrik Tanfara, vår marknads- och försäljningschef, läs mer nedan!

Ut och njut av det vackra höstvädret hälsar

Susanne Maarup, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


Svensk Orientering går starkt!

Hej Sverige och alla orienteringsfantaster!

Jag hoppas ni alla har haft en riktigt fin sommar och är laddade med energi inför hösten. Efter en minst sagt tuff period för oss alla med covid-19 och dess effekter så är det trots allt glädjande att vi går mot rätt håll just nu. 

Före semestern så fick jag uppleva ett VM i Tjeckien tillsammans med landslaget och mina kollegor. Det blev stora sportsliga framgångar som ni alla vet, men inte minst även en medial uppmärksamhet för Svensk Orientering. Extern media publicerade löpande nyheter om framgångarna såväl i tryckt media som i sportsändningarna på tv. 

SVT:s tittarsiffror från VM är ett kvitto på att vi är många som vill följa orientering på tv. Numera är det inte bara de inbitna, utan även allmänt idrottsintresserade börjar få upp ögonen för vår idrott. Detta ökar vårt värde gentemot befintliga partners och potentiellt nya samarbetspartners på sikt.

Första arbetsveckan efter semestern kunde inte börjat bättre (eller mer intensivt för den delen). En fantastisk vecka hos vår förbundspartner Idre Fjäll med världscupen på hemmaplan, tillsammans med SVT som livesände samtliga tävlingsdagar. Även här sportsliga fina framgångar – och inte minst tittarsiffror som återigen visar vilken potential orienteringen har att växa och utvecklas till en riktigt stark tv-sport.

Söndagen bjöd på en otrolig räckvidd på 571 000 tittare, samt 60 000 starter i play! 

Jag vill erbjuda partners möjligheten att stärka sina varumärken med vår unika verktygslåda som innehåller bland annat världens bästa landslag, tv-exponering, hittaut och andra starka rättigheter. Vi är flexibla och innovativa för att pricka rätt i varje avtal och skräddarsyr avtalet beroende på behov och målsättningar. Vi har idag ett gäng fantastiska partners med starka varumärken som vi är stolta över, och jag jobbar vidare med att marknadsföra och sälja in Svensk Orientering framåt. 

Just nu har jag siktet på bland annat två branscher där vi saknar en förbundspartner idag, en billeverantör och ett IT bolag. Så vet Du något bolag som vill synas och samverka i ett positivt och sunt sammhang samt stärka sitt varumärke – kontakta gärna mig på Fredrik.tanfara@orientering.se

Tillsammans så ser vi till att Svensk Orientering går framåt, fortsätt vara en bra ambassadör för vår idrott och rörelse – vi är på rätt väg!

Goa hälsningar, 

Fredrik Tanfara

Marknad och Försäljningschef


Kläder & skor för tävling, träning och ett aktivt liv från Bagheera!


Vilken kompass använder Tove? Silva Arc Jet!


Upptäck en annorlunda bank

Hos Landshypotek Bankkan du låna till hus, lantbruk och skog och spara tryggt. Se vad de kan erbjuda dig!


Välkommen till höstfjäll – på Idre Fjäll!

Med storslagen natur och höstvandring direkt utanför dörren får du tid och möjlighet att uppleva mer av hösten. I höst kommer vi dessutom att ha mer öppet än någonsin.

Kom och upplev hösten på fjället med naturens vackra färgskiftningar, den friska fjälluften och alla våra utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling, golf, forsränning, yoga och höghöjdsbana.

Läs mer HÄR.


Vattentäta turer, hitta din sko hos Icebug!


Landslaget hittar sin energi hos Maurten!


Tillgång till allt på orienteringsmagasinet - för 39 kronor per månad! Testa den första månaden för 1 kr!

Läs mer HÄR.


Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Orienteringsförbundet omfattas av en idrottsförsäkring.

Läs mer HÄR.


Den 8-14 september är det World Orienteering Day - med orienteringsaktiviteter i hela världen. Läs mer HÄR.Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.