Nyhetsbrev från Enskedespelet med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vad händer egentligen?

Ja ingen vet ännu inte hur det blir med något endaste någe på grund av den här sabla pandemin men nu smygstartar vi lite i alla fall...

Vi längtar så efter att få sätta igång med både teatergrupper, arbetet med den stora tältföreställning i Margaretaparken vi planerar för till hösten 2022, roliga Hörnetkvällar och mycket annat men är dessvärre "bakbundna" av att vi i dagsläget inte har någonstans att vara. Enskede skola är fortfarande stängd för externa bokningar i klassrum och matsal åtminstone till och med slutet av september och sen får vi se hur allt utvecklar sig med smittspridning och fortsatta restriktioner. Trots idogt letande har inga andra andra alternativa lokaler heller fungerat för oss.

Styrelsen har under flera år letat med ljus och lykta efter en egen lokal där vi kan ha all vår verksamhet samlad och där vi kan ha möjlighet att till och med kunna utöka vår verksamhet men det är alltid något krux som gör att det i slutändan aldrig har funkat med de ställen vi haft på gång. Det har varit problem med att all ventilation stängts av efter kl 17, fullständigt orimliga ockerhyror, bostadsrättsägare som bott i fastigheten har varit oroliga över att de ska ”störas” av ”barnskrik”, problem med att vi inte varit momsregistrerade, att lokalen legat för långt från Enskede osv osv. Det känns ganska tröstlöst faktiskt men vi fortsätter att leta och klura och försöker hitta lösningar, på både kort och lång sikt, så att vi kan komma igång så snart vi bara kan!

MEN den 26e september kör vi ändå en liten smygstart, läs mer längre ner!


Har du tips på lokal?

Det kan vara en tom lagerlokal, ett garage, ett rivningskontrakt, något gammalt övergivet dagis, ja nästan vad som helst, ALLT kan vara av intresse!

Det som är grejen är att vi har så mycket verksamhet att vi inte "får plats" i de befintliga samlingslokaler och replokaler som redan finns i söderförorterna utan behöver ett ställe som vi kan disponera minst tre vardagskvällar i veckan mellan kl 17 och 21.

Det mest angelägna är först och främst att hitta en lokal som vi kan dra igång alla våra teatergrupper för barn och ungdomar i men på sikt önskar vi alltså hitta en fast verksamhetslokal där vi kan ha all verksamhet samlat.

Hjälp oss att leta, tänka och drömma och kom med tips!

Mejla johanna@enskedespelet.se


DITT MEDLEMSSKAP= VÅR ÖVERLEVNAD!

Enskedespelet är en ideell förening som är beroende av våra medlemmar för att överhuvudtaget kunna existera.

För alla som deltar i våra teatergrupper och föreställningar eller besöker Café Hörnet är medlemskap obligatoriskt men ALLA medlemmar är superviktiga för oss och vår fortsatta överlevnad.

Så även om du inte tänkt vara med i kommande föreställningar, kanske tar en liten paus, flyttar från stan eller om ditt barn börjat spela pingis istället för teateriet så är vi väldigt glada om ni vill fortsätta vara medlemmar. Ert medlemskap gör det möjligt för oss att kämpa för att skapa kulturella mötesplatser, magiska teaterupplevelser, göra nya röster hörda och skapa kreativ gemenskap! Så alla ni som tycker att det vi gör är bra och viktigt, stötta oss genom ERT medlemskap!

Om du inte är medlem sedan tidigare men vill bli, gå in HÄR för att registrera dig.

Medlemskapet kostar 100 kr för barn och 200 kr för vuxna per kalenderår så det är inte så blodigt med ack så viktigt för föreningen!


INFOTRÄFFAR OCH SMYGSTART INFÖR KOMMANDE TÄLTSPEL OCH TEATERGRUPPER

Vi har lyckats boka några tider i Enskede skolas stora gymnastiksal söndagen den 26e september då vi tänkte ha någon slags informationsträffar och ”avspark” inför kommande Enskedespelsår (även om vi kanske inte vet så mycket mer då heller men ÄNDÅ!) och dessutom försöka hinna köra lite teaterlek och improvisationer tillsammans. Vi vill se vilka som är sugna på att vara med i teatergrupperna när vi väl kan sätta igång samt kolla av vilka som är intresserade av att kanske vara med i den stora tältföreställning som planeras till 2022.

Vi kommer att ses i fyra olika pass, så att vi inte blir för många samtidigt och det är bra om barn i åk 1-6 har med sig en förälder eller annan vuxen på träffarna så att vi kan informera om lite mer praktiska saker som kanske kan vara lite svåra att förstå när en är lite liten. 

Kl 15.00-16.00 åk 1-3

Kl 16.00-17.00 åk 4-6

Kl 18.00-19.00 åk 7-9

Kl 19.00-20.00 gymnasiet-vuxna

Alla som är nyfikna på att höra mer är välkomna oavsett om du varit med tidigare eller inte!

Anmäl dig via formuläret HÄR så att vi vet vilka och hur många som vill komma!

VARMT VÄLKOMNA!


Med vänliga hälsningar från Enskedespelet genom Johanna Huss, konstnärlig ledare


Om du inte vill ha mer information från oss om våra kommande föreställningar och annan verksamhet, kan du enkelt avregistrera dig här nedan.

www.enskedespelet.se

facebookinstagramyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du varit i kontakt med oss tidigare.
Vill du inte ha mer information från Enskedespelet,klicka här.