Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 21 2021


Hej på er alla 

Nu har vi kört i gång efter sommaruppehållet och jag och alla kollegor är tillbaka på kansliet. Jag hoppas att ni alla haft en fin sommar med många upplevelser med vänner och familj.

I dagens Cheerinfo påminner vi om att söka projektstöd från oss. Vi delar ut både för utbildningssatsning men även för Reboot Cheerleading, en möjlighet att göra något lite extra för era föreningar efter det långa Corona året. För utbildningsstödet är sista ansökan den 31 augusti så missa inte detta stöd och ta tillfället i akt att söka pengar, utöka er utbildningsbudget och på så sätt utbilda fler! 

Vi tipsar också om en inspirationskälla i kväll den 26 augusti. Den är öppen för alla oavsett var du bor och det är RF-SISU Stockholm som bjuder in till samtal kring Jämställd idrott!

Idag finner ni även lite medskick kring idrottsforskning från Centrum för idrottsforskning. Intressant läsning om riskområden inom barn och ungdomsidrott, men även om ledarstil som får ungdomar att växa. 

Jag vill även med dagens Cheerinfo uppmana er alla att anmäla om olyckan skulle vara framme. Det är ju något vi aktiv jobbar med. Jag vet att ni alla gör ett fantastiskt jobb med att jobba proaktivt kring skador och säkerhet för våra aktiva och deras fysiska miljö.

Var rädda om er och era aktiva, träna lugnt och säkert och hör alltid av er till oss, vi finns här för er föreningar, stort som smått!

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Projektstöd från Svenska Cheerleadingförbundet

RebootCheerleading

Ni har väl inte missat RebootCheerleading! 

Projektstöd som ni som föreningar kan söka via oss som förbund.

Reboot Cheerleading - er förening kan ansöka om 2500 kr för "Prova på" och 2500 kr för "Föreningsdag". 

Ansökan går enkelt att göra och tar mindre än en minut i IOL. Deltagande föreningar (på lista) Exempel på aktivitet: Prova på öppen inbjudan i vissa åldersgrupper där ni som förening även har möjlighet att ta emot i era grupper, kan vara vilken målgrupp som helst dvs vuxna, para, äldre osv.

Utbildade barn- och ungdomsledare!

Nu är det dags att skicka in ansökan för projektstöd Utbildade barn- och ungdomsledare!

Sista ansökningsdag är 31 augusti!

Det är enkelt att ansöka och tar endast ett par minuter :) Bidrag kan sökas för deltagande på utbildningar nu under HT21. 500 kr kan sökas i stöd för respektive kursdeltagare på utbildningarna Ledarutbildning, Tränarutbildning samt Active Cheer som anordnas inom ramen för SCF:s utbildningsstruktur.

Ni gör ansökan via IdrottOnline.


Förutsättningar för en jämställd förening  

- Hur kan vi nå en jämställd idrott tillsammans till 2025?

Välkommen till höstens första inspirationskväll. 

På jämställdhetsdagen bjuder vi in er som är föreningsengagerade till en kväll med positiva exempel och konkreta verktyg på hur ni kan jobba för att er förening kan bli mer jämställd.


De sju största riskområdena inom barn och ungdomsidrotten

Även om barn- och ungdomsidrotten för det mesta förknippas med positiva upplevelser och erfarenheter speglar den också samhället i övrigt, med dess brister, problem och missförhållanden. Jonas Stier, forskare vid Mälardalens högskola, går i denna text igenom de sju största riskområdena inom barn- och ungdomsidrotten. Samt vad som går att tänka på och göra inom respektive riskområde för att främja en god idrottskultur.

Ledarstilen som får ungdomar att växa

Vad är viktigt att tänka på som tränare och ledare inom barn- och ungdomsidrott? Hur ska man agera och vad bör känneteckna ledarstilen? Den kanadensiske idrottsprofessorn Jean Côté menar att det finns en ledarskapsfilosofi som faktiskt är speciellt lämpad för barn- och ungdomsidrott.


Om olyckan är framme

Nu är säsongen i gång och vi har alla haft ett långt uppehåll.

Många är supertaggade och vill komma i gång och komma tillbaka till den nivå de var innan Corona. Att sakta bygga upp kropparna och fysiken hos era aktiva är ett av de viktigaste momenten ni nu har framför er. Även om man planerar och tränar lugnt och säkert kan olyckan vara framme.

Skulle olyckan vara framme är det viktigt att ni anmäler skadan, även om den just vid skadetillfället kanske inte känns så stor, så kan den ge framtida problem. Det är viktigt att anmäla alla skador som uppstår som är direkt orsakade av ett aktivt deltagande i vår sport.

Skulle olyckan vara framme och ni behöver anmäla skada gör ni detta till Svedea. Detta görs via  Svedeas hemsida

och det formulär som finns där. Har ni frågor kring er försäkringsanmälan kan ni nå dem på telefonnummer 0771 160 199.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.