Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 34, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Prova vår nyhet här och nu!!

Varje år inför Släktforskardagarna brukar Hallands Släktforskarförening släppa en nyhet i vår Medlemsportal. Frågan är om inte årets nyhet slår alla tidigare! Vi har nu samlat all information som finns kring just ”din” hemsocken på en och samma sida, det finns alltså en församlingssida för varje socken. Välkommen att botanisera bland både gammalt och nytt! 


Förutom de nya församlingssidorna i Medlemsportalen har det också tillkommit en hel del nytt. Längre fram kommer vi att presentera nyheterna mer detaljerat. 


Släktforskardagarna 2021

Utställningen på årets digitala släktforskardagar har öppnat. Dagarna äger rum 11–12 september men utställningarna ”tjuvstartade” redan den 15 augusti.
Hallands Släktforskarförening medverkar som utställare med både föreläsningar och erbjudanden, som du hittar i vår minimonter. Fram till den 11 september kommer den att förändras en del men redan nu är du välkommen att titta in.


Hallandsfarares Information

Information, tips och spännande berättelser hittar du naturligtvis i det kommande numret av Hallandsfarares Information. Tidningen har nyligen gått iväg för tryckning men kommer snart i din brevlåda. Håll ut!

Här kan du få ett litet smakprov på innehållet i septembernumret.Behöver du hjälp?

Under pandemin har vi erbjudit digital släktforskarhjälp från Halmstad varannan måndag. Äntligen börjar vi se ljuset i tunneln och vi pausar därför den hjälpen tills vidare. Sista gången blir den 30 augusti. Tills vidare fortsätter den digitala släktforskarhjälpen från Varberg.Lokalen

Så här tom och ödslig hoppas vi att vår forskarsal inte kommer att vara i fortsättningen. Från och med september kommer måndagsvärdar finnas på plats i föreningslokalen som tidigare. Kl 14.00–18.30 erbjuder vi släktforskarhjälp, vill du komma tidigare så finns möjlighet för självstudier kl 10–14. Glöm inte att boka dator i förväg.
Fikapausen är minst lika viktig. För en liten peng erbjuder vi kaffe med dopp. Trevliga fikakompisar med ”släktforskarsnack” ingår. Måndagen den 6 september kör vi igång.


Släktforskarhjälp på Biblioteket

Från och med september återupptar vi även vår släktforskarhjälp på Stadsbiblioteket i Halmstad. Första torsdagen kl 14–17 och andra lördagen i månaden kl 11–14 finns vi på plats.Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!