Avenyns nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senaste nytt från Avenyn
Nr. 9 - 2021 v.33


Dags för Göteborgs Kulturkalas

En stor del av programmet för Göteborgs Kulturkalas 20-22 augusti är i år digitalt och kan upplevas gratis via www.kulturkalaset.se. Vi vill särskilt tipsa om den digitala konserten med Silvana Imam (bilden) som är inspelad på Götaplatsen. Webbsändningen startar ikväll, 20 augusti, kl. 21.00.

Några programpunkter äger rum fysiskt på och runt Avenyn. Här kommer tre tips (som ännu inte är fullbokade):

  • Lisa Horner och Joona Toivanen tolkar storheter som Monica Z, Cornelis och Taube. Berzelius Bar & Matsal, 20 augusti kl. 16–19.
  • Bu & Bä bjuder in till kalas med ballonger, serpentiner och fiskdamm. Lorensbergsparken, 20 augusti kl. 10.00–11.30.
  • Fri entré till Röhsska museet. 21 augusti, kl. 11–17.

Nu återstartar kulturen på Avenyn

Idag, fredagen den 20 augusti, öppnar biografen Göta upp dörrarna igen med det Oscarsbelönade dramat The Father på programmet. Och idag släpps också biljetterna till Stadsteaterns lunchteater (bilden).

Upptäck mer i vår Guide för kultur och nöje i Avenyområdet.


Boka in Avenyns Konstvandring 18-19 september

Om en månad är det dags för Avenyns Konstvandring! Förutom på alla ordinarie gallerier och museer, visas konst av alla de slag på ett 10-tal platser runt Avenyn. Alla konstnärer som är anmälda hittar ni på www.avenyn.se/konstvandring.


Historiska bilder smyckar Södra Vägen

Nu kan du upptäcka det historiska Avenyområdet på Södra Vägen! Tio elskåp har klätts med bilder från förr, många tagna av göteborgsfotografen Axel Wilhelm Olsson (1865-1940).

Flera av bilderna visar ögonblick från Jubileumsutställningen 1923, och kommer att kompletteras med mer information, både på själva skåpen och på www.avenyn.se.


”Avenyn är den självklara destinationen”

Daniel Mikaelsson som driver Bang & Olufsen på Avenyn är Månadens Avenyprofil.

”Spårvagnar, breda gator, stort restaurangutbud och många spännande butiker gör Avenyn till den självklara destinationen. Då är det såklart extra trevligt att vi får vara här och ta emot alla som är intresserade av ljud och bild i världsklass.”

Läs intervjun med Daniel på avenyn.se


Veckans Göteborgare:

Vad gör tandläkarna på Avenyn på lunchen? Käkar.


instagramfacebooktwitterlinkedin

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.