Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Träning, kost och viktminskning


Det kan vara så att vissa inte alls känner igen sig nu men jag vet att vi på sommaren ofta tillför extra god mat, kanske lite mer alkohol, snacks till kvällssolen och vi kanske inte riktigt har samma rutin med träning som vanligt...

Eller så har vi under tiden med corona dragit på oss några extra kilon som inte lossnar?

Det vi vet är att för många kilo på kroppen påverkar oss negativt på många sätt. Risken ökar för hjärt- och kärlsjukdom, värk i muskler och leder, diabetes, cancer m.m. m.m. Listan kan tyvärr göras lång.

Fördelen är att vi kan göra något åt det. Och det kan vi börja med redan idag. Se till att du gör av med mer energi (rör på dig) än du får i dig (äter), så kommer du att minska i vkt!

Den bästa träningen för viktminskning är en kombination av konditions- och styrketräning.

När du konditionstränar (joggar eller "powerwalkar") förbränner du en hel del energi vilket är bra vid viktnedgång.

När du styrketränar gör du inte av med lika mycket energi under själva passet som när du konditionstränar men du bygger över tid upp en större muskelmassa. Och det är bra för då ökar din energiförbrukning i vila.

Att du ska träna lågintensivt och att du måste hålla igång i minst 30 minuter för att få igång fettförbränningen är en skröna. Alla kroppsrörelser "kostar" mer eller mindre energi, både från fett och kolhydrater.

Grunden för viktminsning ligger i vardagsmotionen. Rör på dig under hela dagen och sitt still så lite som möjligt.

Men om du kommer igång med träning superbra och ökar din vardagsmotion och struntar i vad du äter så kommer du i alla fall inte att gå ner i vikt...

När det gäller kosten så är det viktigt att hitta sitt sätt att förhålla sig till den.

Oavsett 5:2 eller 16:8, fasta, keto eller medelhavsmat; i slutändan handlar det om att göra av med fler kalorier än intaget... under lång tid.

Hitta därför ett sätt att äta som håller i längden. Alla "dieter" fungerar, bara man håller sig till den - under lång tid och utan undantag.

Lycka till!


Tips på att komma igång

Om du inte varit så fysiskt aktiv i sommar så är det nu dags att komma igång igen.

Här kommer mina bästa tips för att komma igång:

1) Undvik att satsa allt och gå ut för hårt, då är risken att du tappar motivationen ganska snart. Börja istället med något litet, kanske en gång i veckan.

2) Hitta en träningsform som du gillar. Det kan vara att simma, att stavgå, dansa, gå med i en karateklubb, styrketräna, springa… Och om du inte hittar något som du gillar så kanske du hittar något som du i alla fall inte ogillar, något som är okej att göra, du behöver inte älska att träna.

3) Planera in din träning, se över din vecka och bestäm vilken dag och tid du ska träna.Det bästa är om du kan träna på samma tid vecka efter vecka, då är det lättare att få in en bra rutin.

4) Prioritera och bara gör....Älskar man inte att träna kan man tänka att det är som att gå upp på morgonen: när klockan ringer så tänker du ju aldrig – jag går upp imorgon istället…
du bara går upp, hur mycket du än skulle vilja ligga kvar i sängen. Det är samma sak med träning, det är bara att göra!


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!