Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Månadsbrev Augusti 2021

Sommaren är snart över, och det innebär att du kan se fram mot nya månadsbrev från ISACA. Så välkommen tillbaka efter semestern!

ISACA Programkommitté

Jag heter Petra Eyram, på årsmötet i april valdes jag som ordförande för ISACA Programkommitté för de kommande 2 åren. Det främsta syftet för vårt arbete är att ta fram intressanta seminarier/webbinarier som ni medlemmar kan ta del utav och även få CPE-poäng för att underhålla era certifieringar. Vi är även med och planerar ISACA vårkonferens och ISACA dagen (25 november i år). Vi tar gärna emot tips på talare från er, kanske vill du tala eller känner någon som skulle kunna vara intresserad? Kontakta oss på program@isaca.se, vi hjälper er med all administration.

Ransomware under sommaren


För många av oss har det varit välbehövliga ledigheter under sommaren, men inte för alla. För alla som arbetade med att reda upp sviterna efter attacker som drabbat deras företag blev det dåligt med ledighet. COOP, Shell/ST1, Apoteket Hjärtat, SJ och antagligen fler här i Sverige drabbades alla av attacken mot Kaseya. 

Attacken - en så kallad Supply Chain Attack - drabbade 1000 tals företag runt om i världen, och det är oklart hur många som valde att betala för att komma åt sina data igen. Men initiativ tas för att vi inte ska betala!

No more ransom

2016 bildades Nomoreransom.org av fyra grundare - Europol, Polisen i Nederländerna, Kaspersky och McAfee, ett initiativ som idag vuxit och som i dagsläget har ett hundratal organisationer och företag som alla bidrar med resurser för att ta fram krypteringsnycklar och verktyg för att drabbade av ransomware ska slippa betala för att få tillbaka sin data. Vi kommer under hösten att försöka få till ett webinar om detta med talare från bl a Europol som berättar hur deras arbete kan hjälpa drabbade.

Höstens aktiviteter

I nästa månadsbrev kommer en större uppdatering av vilka programaktiviteter som kommer under hösten. 

ISACA DAGEN 2021 - DAGS ATT ANMÄLA SIG!

ISACA DAGEN närmar sig med stormsteg, så det är hög tid att anmäla sig nu. 

102 dagar kvar innan ISACA Dagen! 

Du hittar hela Konferensprogrammet på hemsidan i aktivitetskalender, använd denna länk där du också kan göra din anmälan. 

Ny lokal och möjlighet till boende i samband med konferensen

Observera att vi har bytt lokal - vi kommer att hålla till på Hilton Slussen Stockholm där vi även kommer att kunna erbjuda paket/boende till specialpriser inom kort. Så snart detta är klart kommer information att skickas ut till alla medlemmar. 

Sponsorplatser kvar

Vi har fortfarande möjlighet att erbjuda ett fåtal Bronze sponsorplatser till ISACA Dagen.

Vad ingår?

 • Logga i programmet och i relaterade trycksaker
 • Vara utställare i konferens
 • Plats med ett ståbord i anslutning till området för kaffe/te som används i pauser
 • En person på plats för marknadsföring
 • En person på plats för ISACA MIDDAGEN på kvällen
 • Video på max 2 minuter som spelas upp för deltagare virtuellt i pauser ***

Pris: 9 500 SEK  (exkl. moms)

Vi har maximalt 8 Bronze sponsorer.

Kontakta Mounir Messaoud eller Ordförande Programkommittén Petra Eyram.


GTC konferensen strax här!

Om du inte anmält dig ännu är det hög tid att göra det - se denna länk för mer info o anmälan.

Medlemmar i ISACA skall använda kod "ISACAonline-GTC21" vid registrering för att kunna delta gratis i Online eventet. 

Koden anges längst ner under rubriken "Biljetter" i fältet för Promo Code. Efter att du klickat på fortsätt får du ett formulär där du skall fylla i dina uppgifter och bekräfta att du godkänner villkoren. Om det inte fungerar, kontakta mig.

Ulf Holmerin, Vice Ordförande


Kommande aktiviteter och utbildningar


Kommande aktiviteter och utbildningar

Följande aktiviteter är planerade, med reservation för ändringar pga Covid-19

 • Öppet hus kring ISACAs certifieringar och förberedande kurser torsdagen den 19 augustiInbjudan till Öppet hus kring ISACAs certifieringar och förberedande kurser torsdagen den 19 augusti mellan 8.00 – 9.00.                   För dig som funderar på att certifiera dig så erbjuder vi nu öppet hus där du kan ställa frågor till våra ackrediterade utbildare Björn Sjöholm och Fredrik Cederborg. Eventet kommer att vara on-line och du behöver inte registrera dig i förväg utan du kan ansluta dig direkt med följande länk: meet.google.com/ovq-yuta-jif (Google Meet)
 • Förberedande kurs: CERTIFIED DATA PRIVACY SOLUTIONS ENGINEER – CDPSE (English), 25-26 augusti, 1-2 september.

 • ISO/IEC 27001 Lead Auditor med certifiering, 13-16 september (online certifiering den 17 september).

 • Förberedande kurs: Certified in Risk and Information Systems Control – CRISC, 20, 27 september och 4 oktober.

 • ISO/IEC 27001 Lead Implementer med certifiering, 20-23 sptember (online certifiering den 24 september).

 • Förberedande kurs: Certified Information Security -Manager – CISM, 12-13, 19 oktober.

Programkommitén planerar flera intressanta aktiviteter till hösten, och vi kommer att informera om dessa på vår hemsida så snart de är fastställda.

För senaste information om våra aktiviteter besök www.isaca.se och för de internationella aktiviteterna www.isaca.org.ISACA Rekryteringsannonser 2021

Vi har nu startar upp möjligheten till riktade jobbannonser där företag och organisationer kan vända sig direkt till er som är medlemmar och där många av er har också en eller flera av det efterfrågade professionella certifieringar som ISACA har etablerat som en standard på marknaden.

Vårt erbjudande består av följande tre alternativ:

 • Rekrytering med krav på en eller två specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar.
  Pris: 10 000 plus moms.
 • Rekrytering med krav på tre eller fler specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar. 
  Pris: 15 000 plus moms.
 • Vi skickar jobbannonsen till samtliga medlemmar (ca 700). 
  Pris 20 000 plus moms.

Vårt syfte är att erbjuda en förmån till ISACAs medlemmar samt att koppla samman arbetsgivare och medlemmar. Intäkterna går till de stipendier som föreningen delar ut samt andra aktiviteter för att ge medlemsnytta.


Om månadsbrevet

Månadsbrevet tas fram av informationskommittéen och vi är intresserade av små artiklar och tips som kan vara bra för andra medlemmar. Har du något sådant på lager får du gärna skicka det till oss.

I månadsbrevet har vi som målsättning att skriva ut länkar i klartext eller beskriva var du hittar det,  för att undvika att du kommer till sidor med skadlig kod. Men som säkerhetsmedveten medlem utgår vi från att du har koll på detta och man aldrig kan garantera att allt är säkert till 100%.

Du hittar länkar till de månadsbrev vi har skickat på vår hemsida, där vi nu även har kompletterat förteckningen med vilket område som berörs i faktaavsnittet.

Som medlem i ISACA hittar länkar till de månadsbrev vi har skickat på vår hemsida när du är inloggad: För medlemmar > Dokument >  Nyhetsbrev

eller använd denna länk

Informationskommitteen

Peter Strate (ordf.) – Ulf Linnarsson, Ekaterina Zuckermann, Josefine Olsson

… och du når oss på info@isaca.se 


Vill du nätverka med andra medlemmar och få de senaste uppdateringarna, besök vår LinkedIn grupp och följ oss på vår LinkedIn sida.


www.isaca.se - info@isaca.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i föreningen eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.