Nyhetsbrev från Djursholms Ridklubb

 
Djursholms Ridklubb

Välkommen till höstterminen på Djursholms Ridklubb

 

Varmt välkomna till en ny termin på Djursholms Ridklubb och Djursholms Ridskola. Efter ett annorlunda år rör vi oss så sakteligen mot en vardag med fler gemensamma aktiviteter och fysiska möten. Vi smyger igång med vår tävlingsverksamhet och aktiviteter på klubben under hösten – det finns mycket att se fram emot! Vi håller oss fortsatt uppdaterade på och följer rådande rekommendationer från myndigheterna, kommunen och Svenska Ridsportförbundet. Vi har lärt oss att smittläget kan svänga snabbt, för såväl hästar som människor.

Här nedan har vi samlat lite av det som vi kan se fram emot i höst. Såväl ridskolan som klubbens olika verksamheter är aktiva i sociala medier, följ deras konton för senaste nytt och en massa roligt innehåll! Tag gärna del av våra fina och inspirerande filmer som finns på ridklubbens YouTube-kanal och som har producerats under det senaste året. Tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen eller sök upp oss i stallet om ni har några frågor eller funderingar.

Med önskan om en frisk och stark höst, Ann Kjellser med Djursholms Ridklubbs styrelse och engagerade kommittéer samt arbetsgrupper

 

Höstens aktiviteter

 
Fritidsledarna

FRITIDSLEDARNA

Välkomna tillbaka till en ny termin! Alla vi fritidsledare är så laddade och taggade för en ny termin tillsammans. Planeringen för terminen, information om skötarkurser, nybörjarteori, skötning, läxläsning, pyssel m.m. anslås i stallet och delas på vår Instagram. Läs gärna vårt välkomstbrev om hösten med oss på klubbens hemsida.

Följ Fritidsledarna på Instagram för senaste nytt

Kolla in Fritidsledarnas IGTV! Lärorikt innehåll för dig som är lite yngre eller ny i stallet.

Hästkraft

Barnmärken
Lär mer om möjligheten att ta Barnmärken på vår YouTube. Häng med fritidsledare Marie som visar hur det går till.

 
Vision och värdegrund

KLUBBVERKSAMHETEN

Välkommen till stallet! Till stallet är alla välkomna, här kan vi finna nya vänner, växa och utvecklas. För många är stallet en trygg plats fylld av kärlek och närhet till våra underbara hästar. Kom ihåg att vara en trygg kamrat och ledare i stallet. Det kan börja med ett HEJ! För DRK är det viktigt att alla känner sig trygga i stallet – inom DRK accepterar vi inte och har strikt nolltolerans mot alla former av trakasserier. Vi ser gärna att man lägger bort mobilen och loggar ut från SoMe när man är i stallet för att ha fullt fokus på hästarna. Kom ihåg att fråga medverkande om lov innan du delar foto eller film från stallet eller lektionsverksamheten, respektera personalens önskemål. Lär mer om vår värdegrund, vision och trygghetsarbete på vår hemsida. 

Trygg i stallet

Hör av dig till ridskolans personal, klubbens ledare eller en annan trygg vuxen i stallet om du upplever något som inte känns okej.

 
Hästkunskapcup

UNGDOMSSEKTIONEN

I höst kan ni se fram emot aktiviteter tillsammans med oss igen! Det blir bl.a. Spökkväll i november och vår fantastiska Julrevy i december. Den 18 september har vi stormöte inför Julrevyn, välkomna då alla som vill vara med och lär mer om årets höjdpunkt!! Bilden här ovan är ett härligt minne från Hästkunskapcup. Följ USEK på Instagram för senaste nytt.

 
Tävling

TÄVLINGSKOMMITTÉN

Lär känna tävlingskommittén (TK) som bl.a. jobbar med klubbens tävlingsverksamhet, tävlingsryttare och lag. TK är en grupp om 12 eldsjälar med olika bakgrund i klubben. Här har ni TK! Längre ned i brevet kan ni läsa om hur vi startar upp höstens klubbtävlingar och hur du kan engagera dig. Utöver klubbtävlingarna kommer vi även att delta i Stockholmscupen i år, mer info om det följer.

 
Ridskolan

RIDSKOLAN

Välkomna tillbaka till ridskolan alla nya och gamla elever! Vi är så glada att vi har kunnat gå tillbaka till ordinarie ridtider och att verksamheten är igång men vi väntar lite med igenridningen tills vi vet mer om hur läget i samhället är efter sommar och semester. Vi meddelar när igenridningen är igång igen.

Observera att ridlektionerna fortsätter utan uppehåll under höstlov, sportlov och påsklov. Dock kan ändrade tider och ihopslagna grupper förekomma dessa veckor. Ingen ordinarie ridning på helgdagar, ”röda dagar”. Kom ihåg att avboka din ridning på tele 08-755 57 10, det går bra att lämna ett meddelande på telesvar!

Det händer mycket på ridskolan kring våra hästar. Följ Djursholms Ridskola på Instagram för senaste nytt om vår vardag.

DRK Digitalt

DRK DIGITALT
Starta ridterminen på bästa sätt genom att friska upp dina ridkunskaper – kolla in vår digitala teori! Lär mer om hur du rider skänkelvikning, står i lätt sits eller tar på hästens utrustning korrekt. Lär mer av ridskolans ridlärare.  Häng med på vår YouTube.

Kolla in TKs film om hur vi tävlar hoppning på Djursholms Ridklubb. Finns på vår YouTube.

 
 

KALENDARIUM

Förutom våra klubbtävlingar och fritidsaktiviteter ordnar vi en hel del annat i höst. Håll koll i våra kanaler för senaste nytt! Lite av varje här nedan, med reservation för ändringar med kort varsel. 

AUGUSTI

 • 16 aug, ridskolestart
 • 26-29 aug Lag-SM Dressyr Kimstad

SEPTEMBER

 • 4 sept, Ponnyallsvenskan dressyr div I, samarr. med Stockholms Ponnyklubb på Rånäs. 
 • 11-12 sept, Sensommardressyren
 • Klädbytardagar
 • 16 sept, Fysträningen drar igång
 • 18 sept, stormöte Julrevyn
 • 26 sept, Ponnyallsvenskan hoppning div I, samarr. med Täby RK hos dem.

OKTOBER

 • 3 okt, Krafft-hoppet
 • 17 okt, Höstdressyr

NOVEMBER

 • Teoriveckor på ridskolan
 • Spökkväll

DECEMBER

 • 12 dec, Julrevyn
 • 23 dec, terminslut ridskolan.
 • Ridskolans julkurser
 

Cafeterian
Välkomna till Café Suzana 1tr upp som har öppet må-fre, lö samt vid tävling. I höst kommer det lite nyheter i cafeterian. Bland annat kommer Suzana att ha baguetter med olika fyllningar som du kan välja att få varm eller kall. Det kommer också att finnas lunchalternativ som paj och soppa. Dessutom finns en självbetjäningskyl de tider som cafeterian är stängd.

Fysträning
I höst kör vi igång vår populära fysträning igen! Vi coachas av Carina Vinberg som är fystränare (lic PT), ledarutvecklare och coach, och en stor inspiratör. Carina är uppvuxen på hästryggen och har en bakgrund som fälttävlansryttare. Fokus för utomhusträningen blir på hållbara ryttare med väl anpassad träning. Träningen sker i utegymmet i Altorp och är öppen för alla våra medlemmar över 12 år. Träning på torsdagar kl 17-18 med start 16 sept. Läs mer om anmälan och kostnad, tider etc på vår hemsida.

Fysträning
 

TÄVLINGAR

Sensommardressyren

Sensommardressyren på Djursholm
Helgen den 11-12 september ordnar vi två- och trestjärnig dressyr med alltifrån Medelsvår till Grand Prix. För första gången någonsin ska vi på Djursholms Ridklubb dessutom ordna paradressyr.  Observera att tävlingen är publikfri!  Allt om tävlingen på vår hemsida. Längst ned i brevet ser ni några av tävlingens sponsorer.

Krafft-hoppet

KRAFFT-Hoppet
Den 3 oktober ordnar vi extern hopptävling för häst och ponny. Läs allt om den här roliga dagen som genomförs i samarbete med KRAFFT på vår hemsida. Kanske vill du vara med som funktionär? Varmt välkommen att kontakta Isabell Erwald för mer info.

Klubbtävling

Klubbtävlingar
Nu startar vi upp tävlingsverksamheten igen!  Det är många som längtar efter att få komma igång efter ett längre uppehåll och vi kommer att starta lite försiktigt för att tävlingarna ska kunna genomföras på allra bästa sätt. Läs mer om hur hösten ser ut här. För att kunna genomföra tävlingarna behöver vi tävlingsledare.  Anmäl dig på TKs anslagstavla i stallet! Välkommen att hjälpa till som funktionär på våra klubbtävlingar – ett bra sätt att lära mer om hur det går till på tävling samt ett sätt att bidra till klubbens tävlingsverksamhet.

Det är mycket viktigt att alla de som planerar att tävla samt föräldrar till barn läser igenom klubbens instruktioner och regler som gäller vid klubbtävling. Ni hittar alla viktiga dokument på vår hemsida.

 

Klubbkläder
Till hösten har vi utökat vår populära kollektion av klubbkläder. Det senaste tillskottet är ett skärp designat av DRK tillsammans med Jenny Pettersson från Jenny P. Spana in kollektionen i vår klubbshop. Fler nyheter är på gång!

 
KLUBBSHOPPEN
 
 

Vill du jobba i stallet?
Ridskolan söker helg- och extrapersonal! Är du intresserad av att jobba med hästar och människor, fysiskt arbete med fasta tider och rutiner – då är stalltjänst något för dig! Hel- eller halvdag med arbetstid mellan kl 07-17.00 för dig som är 15 år eller äldre. Kontakta Emelie Liljedahl på ridskolan om det låter intressant.

Stalltjänst
 
 

Tävlingsrapport
Vi har många aktiva tävlingsryttare i vår klubb som vi uppdaterar om i våra kanaler. Under sommaren har flera av dem deltagit vid de svenska mästerskapen inom såväl hoppning som dressyr, på ponny och häst. Nu satsar DRK vidare bl.a. med Lag-SM i dressyr för ponny respektive häst. Vi uppdaterar om det och annar kring tävling i våra kanaler! Visste du förresten att vi har Sveriges mesta olympier i klubben? Läs om Tinne Vilhelmson Silfvén som började sin karriär på ridskola och nu har sju OS i dressyr på meritlistan.

Tinne och Devanto
 

Tävlar du för Djursholms Ridklubb? Tagga oss på instagram med @djursholmsridklubb så delar vi vidare i våra kanaler. Vill du dela en rapport från tävling, träning eller andra tips är det fritt fram i vår Facebook-grupp. Om du vill fylla flödet av dressyrrelaterat innehåll kan du följa Elitdressyren på Djursholm på instagram.

 

SAMARBETEN & SPONSRING
Vi är så tacksamma för de samarbetspartners och sponsorer som stöttar vår verksamhet och tävlingar på olika sätt. Kolla in alla fina skyltar i våra ridhus! Tag del av erbjudanden från våra partners och ha dem i åtanke när ni gör inköp eller söker olika tjänster. Just nu erbjuder Uhip alla våra medlemmar 10% rabatt på inköp med koden djursholmsrk2110 Även BoneWarmers erbjuder 15% rabatt till våra medlemmar fram till 31 oktober med rabattkod DRK. Här nedan i brevet ser ni några av sponsorerna till helgens Sensommardressyr.

 

Nästa nyhetsbrev kommer ut i november 2021.

Mot en ny termin
 

Följ oss i våra kanaler

FacebookInstagramYouTubeHome Page
 

Djursholms Ridklubb
Gärdestorp
182 62 Djursholm
info@djursholmsridklubb.se

 

Du får detta utskick eftersom du är medlem i Djursholms Ridklubb eller har valt att prenumerera.

Visa online I Uppdatera kontakten I Säg upp