Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Nu blir det dubbelbubbel-roligt. För att fira att min kompis Champagnebonden  (äntligen) släpper nya champagner från småodlaren Baron Dauvergne i Grand Cru-byn Bouzy nu på tisdag 17/8, bjuder Champagneklubben in till två medlemsprovningar: en klassisk analog provning på Vinkällare Grappe i Stockholm onsdag 1/9 samt en onlineprovning torsdag 2/9. Läs vidare för mer information:

Picknick i vingården i Bouzy med Barom Dauvergne

Vincent Dauvergne är fjärde generationen småodlare i släkten Baron Dauvergne. Nathalie (mitten) är ansvarig för att allt funkar på kontoret. Här tillsammans med praktikanten Therese på picknick i vingården i Bouzy och de tre cuvéerna Prestige, Oeil de Perdrix samt Fine Fleur, som samtliga fått nya basårgångar.


Medlemsprovning i Stockholm 1/9

Fem champagner från Baron Dauvergne

Laguppställning provning 1 september

På första IRL-medlemsprovningen på väääldigt länge njuter vi av fem pinot noir-glada champagner från småodlaren Baron Dauvergne i urklassiska Grand Cru-byn Bouzy. Cuvée Préstige, 339 kr (mer info och beställningslänk från 17/8), Oeil de Perdrix, 399 kr (mer info och beställningslänk från 17/8) samt Fine Fleur, 399 kr (mer info och beställningslänk från 17/8) har samtliga fått nya basårgångar. Dessutom provar vi specialcuvéerna Délice de Bouzy (årsproduktion 1500 flaskor) och L'Or Caché de Bouzy (årsproduktion 500 flaskor). 

Datum, tid och plats
Onsdag den 1 september med start kl 18.00. Provningen avslutas senast kl 20.00.
Platsen är Vinkällare Grappe, Grevgatan 3 i Stockholm.

Deltagaravgift
600 kr/person

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Det går bra att bjuda med vänner som ännu inte är medlemmar i Champagneklubben. Antalet platser är starkt begränsade. Först till kvarn gäller. Notera att din anmälan är bindande (undantag är om du uppvisar coronarelaterade symptom - då måste du stanna hemma).

Coronainformation
Vinkällaren Grappe följer självklart samtliga myndighetsrekommendationer. Coronasäker dukning gäller på plats.


Onlineprovning torsdag 2/9

Oeil de Perdrix

Oeil de Perdrix, art nr 77912, pris 399 kr

Datum, tid och plats
Torsdag den 2 september med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
Vi provar den egensinniga champagnen Rapphönsöga (Oeil de Perdrix) som släpps nu på tisdag 17/8 (art nr SB 77912, pris 399 kr). Detta är inte en roséchampagne, så vad förklarar färgen på vinet? Vi går igenom tillverkningshistoria, Grand Cru-byn Bouzy och pinot noirs viktiga roll i Champagne. 

Förberedelse
Du behöver en flaska Oeil de Perdrix. Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl.
Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Hoppas vi ses den 1 och/eller 2 september.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.