Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev

Karlstad Golfklubb 2021


Klubbinformation


Om några veckor är det dags för vårt klubbmästerskap (28/8) och nytt för i år är att vi kickar igång den med att köra KM i Longdrive (27/8). Vi kommer att köra den tävlingen precis som ett vanligt KM, där ni delas in i respektive åldersklass. Vi kommer att köra på Blå 1 och ni får 3 försök var. Vi kommer samtidigt att köra en AW i restaurangen, så vi hoppas att vi blir många som både deltar, och om inte, i alla fall kommer ut och umgås och hejar på alla deltagare. Mer info om detaljer kommer lite längre fram.

Vad gäller den "vanliga" KM tävlingen så spelas i år alla klasser på en dag(lördagen) det innbär att Dam-/Herrsenior spelar 36 hål på en dag. Vill man vara med i Dam-/Herrsenior klassen samt åldersklassen så går det, bara att anmäla till huvudklass och kryssa i att ni även vill delta i ålderklass. Eftersom ålderklass endast spelas över 18 hål så gäller den första 18 hålsrundan i Dam/Herr som den som räknas in i åldersklassen.


Nästa helg 14-15 augusti så har vi 8 lag som kommer och spelar 2:a omgången i JSM Klubblag på Karlstad GK. Vi har en del som redan anmält sig för att hjälpa till men vi behöver fortfarande några fler som kan hjälpa till med scorerapportering. Eftersom det är matchspel så är det endast en score som behöver rapporteras in, om ett lag är upp/ner i matchen, och det rapporteras sen in till tävlingskansliet via en Walkie Talkie, så ingen komplicerad uppgift. Scorerna rapporteras in vart tredje hål.

Ni anmäler er via Min Golf där olika pass finns upplagda.


Baninformation


Ny slope på Karlstad GK inför säsongen 2022.

Igår hade vi besök av 4 personer som ansvarar för att sätta slope på golfbanor runt om i Sverige. En golfbana slopas om vart 10:e år och nu är det alltså dags igen för vår bana. Det är många variabler som påverkar men en stor del är banans längd, greenområden och klipphöjder. Vi kommer få deras utlåtande i september så inför nästa säsong har vi nya slopevärden.

Vi fick fin feedback på vår bana och de hade under dagen mötts av många trevliga medlemmar.


Idrottsinformation


Vi har mycket aktivitet på våra spelare just nu. Våra Europatour tjejer Filippa och Jenny spelar i Spanien på Sotogrande och där ligger Filippa delad 8:a och Jenny delad 23:a efter första dagen. Tobias Edén spelar Ecco tour och inledde bra med en 66 runda och var i ledning efter första dagen, efter en stabil andra runda ligger han nu i täten när tredje rundan pågår.

Imorgon spelas Jonas Blixt Invitational på Hammarö Gk där många av våra juniorer deltar så ett stort lycka till alla spelare!


Veckans regel


Veckans regel, Ospelbar boll i bunker!

19.3

Lättnadsalternativ för ospelbar boll i bunker

När din boll är i en bunker, får du ta lättnad för ospelbar boll enligt ett av de fyra alternativen som visas i FIG. 19.3.

Plikt för att spela en boll från fel plats i strid med Regel 19.3: allmän plikt.

FIG. 19.2: LÄTTNADSALTERNATIV FÖR OSPELBAR BOLL I BUNKER

En spelare beslutar att hans/hennes boll i en bunker är ospelbar. Spelaren har fyra alternativ: (1) Med ett slags plikt, får spelaren ta lättnad med slag och distans. (2) Med ett slags plikt, får spelaren ta lättnad med flagglinjen i bunkern. (3) Med ett slags plikt, får spelaren ta lättnad i sidled i bunkern. (4) Med totalt två slags plikt, får spelaren ta lättnad med flagglinjen utanför bunkern baserad på en referenslinje som går rakt bakåt från hålet genom den ursprungliga bollens läge.

facebookinstagramyoutube

På Karlstad Golfklubb erbjuder vi service och kvalité, en mötesplats för alla.
Besök gärna vår hemsida på www.karlstadgk.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!