Nyhetsbrev med senaste nytt från Energisystem. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hamnbelysning

Energisystem erbjuder klimatsmarta belysningslösningar till svenska hamnar. Vi arbetar tillsammans med de hamnar som prioriterar långsiktigt hållbara lösningar av högsta kvalitet och europeisk tillverkning. Energisystem är specialister på mastbelysning, kranbelysning samt belysning av magasin.

Våra lösningar innebär:

  • Bättre ljuskvalitet och ökad säkerhet
  • Hög effektivitet och lång hållbarhet, vilket minskar miljöbelastning 
  • Lägre elräkningar och sänkta underhållskostnader
  • God avkastning – Låt energibesparingen finansiera åtgärden.

Energisystem inventerar, projekterar, kontrollerar ljusnivåer efter montage och slutrapporterar. Vi utformar projektspecifika montagehandlingar, upprättar leveransplan och håller kontakt med projektets olika aktörer. Kontakta oss om du vill ha mer information eller har ett lämpligt projekt. Tipsa gärna en kollega.

Nedan följer exempel på genomförda projekt. 

 

Titan belyser Färjeläge 7 och 8 i Ystad hamn – Segrande belysningslösning i miljardprojektet

Energisystems Titan gick ut som segrande belysningslösning i upphandlingen av två nya färjelägen i Ystad hamn. 143st Titan-armaturer belyser nu den 94 000m² stora ytan som omfattas av miljardprojektet.

 
Video
 
 
Projektblad
 
 
Titan
 
 

Armaturspecifikation för belysningsmaster

Vi har tagit fram en armaturspecifikation för att underlätta inköp och upphandling av LED-armaturer för belysningmaster.

I ett upphandlingsförfarande är det viktigt att redan vid upprättande av handlingar säkerställa att en hållbar kvalitetslösning vinner. Ställs inte tydliga krav kommer framtida problem i form av långa diskussioner om likvärdighet och i värsta fall en undermålig belysningslösning.

Förutom att leverera enligt ljusberäkning ska en armatur avsedd för mastbelysning vara hållbar för fysiska och elektriska påfrestningar. Armaturen ska också leverera år efter år och ha generösa garantier. Kontrollmätningar av ljuset ska inte visa oförutsedda avvikelser över tid. Välj därför kvalitet för att undvika framtida säkerhetsrisker och slit-och-släng. 

 
Armaturspecifikation
 
 

Titan och Modus vann upphandlingen
Belysning av ny terminalyta hos HallandsHamnar Halmstad AB

Titan, Modus och LED-limpan gick ut som vinnare i upphandlingen avseende det nya färjeläget samt biluppställningsyta i Halmstad hamn. Projektet omfattar mast-, skärmtak- och fasadbelysning.

 
Video Terminalyta
 
 
Video biluppställningsyta
 
 
Projektblad
 
 
Titan
 
 
Modus
 
 

Gotlands hamnar miljösatsar med Titan mastbelysning i Visby hamn

Visby hamns färjelägen belyses nu av LED mastbelysning från Energisystem. Redan 2014 bestämde sig Gotlands hamnar för att ta ett osentimentalt avsked av gammal belysningsteknik. Resultatet är moderna, smarta Titanarmaturer med lägre energiförbrukning och miljöpåverkan.

 
Video
 
 
Projektblad
 
 
Titan
 
 

Smålandshamnar Oskarshamn
Först i Sverige med Titan LED mastbelysning

Smålandshamnar Oskarshamn är först i Sverige att installera Titan mastbelysning från engelska Midstream. Pilotinstallationen i en 27m mast blev så bra att man fortsättningsvis väljer Energisystem för mastbelysning. 

 
Projektblad
 
 
Titan
 
 

Åhus hamn satsar på hållbarhet, väljer Intenz för belysning av lagertält

Åhus hamn utvärderade flera alternativ för belysning av ett nytt lagertält. Efter noggrann jämförelse föll valet på Intenz, som trots högre investeringskostnad, var den mest kostnadseffektiva lösningen sett över tid. Valet av Intenz visar på långsiktighet samt fokus på kvalitet och hållbarhet.

–Vi fick presenterat Intenz och tyckte den passade bra utifrån format. Sen har vi även utvärderat tre andra armaturer, men Energisystem hade överlägset lägsta beräknade energiförbrukning, bäst ljusutbyte, bäst garantitid, samt klarade att hålla nere antalet armaturer i sin beräkningsmodell utan att erbjuda sämre belysningsstyrka.

Martin Svensson, Teknisk Chef på Åhus hamn

 
Projektblad
 
 
Intenz
 
 

Oxelösunds Stålhamn belyser Coilshotellet med Intenz och Docker

Coilshotellet i Oxelösunds hamn är ett 240m långt magasin för rullar av tunnplåt. Tidigare takbelysning har bytts mot 148st Intenz och Docker har ersatt tidigare belysning traverskranar. Resultatet är avsevärt förbättrad belysning i kombination med 55 % energibesparing.  

 
Projektblad
 
 
Intenz
 
 
Docker
 
 

Smålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på
magasinbelysning med Intenz

Smålandshamnar Oskarshamn installerar Intenz i två magasin, som disponeras av Scania.
Resultatet är kraftigt förbättrad belysning och en dryg halvering av installerad effekt.

 
Projektblad
 
 
Intenz
 
 

Piteå hamn miljösatsar på magasinbelysning
med Intenz

Piteå Hamns brinnande engagemang för modern belysning och energibesparing begränsar sig inte enbart till mastbelysning. I magasin 3 har hamnen, först i Sverige, installerat Intenz.

 
Projektblad
 
 
Intenz
 
 

CMP Copenhagen Malmö Port miljösatsar
med Intenz

Lagertält för lagring av råsocker i Malmö hamn belyses av 105st Intenz-armaturer från Energisystem. Resultatet blev så lyckat att man även valde Intenz till ytterligare ett lagertält. 

 
Projektblad
 
 
Intenz
 

Inköpsboken

Inköpsboken innehåller aktuellt produktsortiment, inspirerande installationsbilder, en smidig ersättningstabell och mycket mer. Kontakta oss så skickar vi ett gäng. 

 
Inköpsboken
 
 

Energisystem AB
Riksvägen 22 
611 70 Jönåker
0155-975 50  
www.energisystem.se 
info@energisystem.se

 

Tipsa en kollega om nyhetsbrevet

 
 

Dela nyhetsbrevet:

FacebookLinkedInTwitter
 

 

Sociala medier

FacebookLinkedInTwitterYouTube
 

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här