Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 7 2021

Tid för nya resor

Utanför mitt fönster har jag sett flera flyttfåglar påbörja sin resa till avlägsna länder. Det är ett mönster som återkommer varje år. Det sammanfaller ofta med att de som antagits som missionärer påbörjar sin resa till det land där de ska tjäna under de närmaste åren. Det innebär som för fåglarna febril aktivitet och intensiva förberedelser som mynnar ut i flytt och resa. Det här en avgörande situation för våra missionärer och vi ber om beskydd och en god ingång i landet och arbetet. I Utblick denna månad ger vi flera perspektiv på internationellt arbete.

Vi hoppas att det ska ge näring i både bön och engagemang för det internationella arbetet.

Tack för ditt engagemang och dina förböner.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Nu sänds de nya missionärerna ut!

Nu sänds sex familjer och par ut som missionärer i EFK. Det är Otto och Pernilla Ardeby i Nepal, Magnus och Maria A i Mongoliet, Johannes och Lara Roswall i Aten, Grekland, Patrik och Therese i Asien, Sandra och Andreas Palm i Manzini, Eswatini, och Cornelia och Johan Newman i Arusha, Tanzania. Stå med dem i bön!

Vill du veta mer om hur du och din församling kan stödja dem? Kontakta Rune Jonsson: rune.jonsson@efk.se, 070-291 07 93.


Insamling till humanitära insatser i Afghanistan - och fortsatt utvecklingsarbete

Afghanistan är ett av världens fattigaste länder. En långvarig konfliktsituation och negativa klimatförändringar håller kvar människor i utsatthet. Vi i EFK har arbetat i över 20 år för att minska fattigdom och ohälsa genom utveckling och kunskap. Efter talibanernas övertagande vet ingen vad som kommer att hända. Men vi vill fortsätta vårt arbete. I september-november samlar vi därför in pengar till humanitära insatser i landet. Läs mer om hur du kan vara med!


Andreas: "Människor är kyrkans bästa kapital!"

"Därför ska vi aldrig lura oss själva att tro att vi skulle blir mer 'effektiva' i mission om vi rationaliserade bort missionärerna. På sikt skulle det tunna ut relationer och ta död på engagemanget både hemma i församlingarna och i våra partnerkyrkor. Framför allt skulle det inte på rätt sätt återge evangeliets kärna, förkroppsligandet av evangeliet. Det bästa kapitalet vi har är människor. Människor kallade av Gud och beredda att sändas ut i mission!"

Läs Andreas Dagernäs reflektion om sändande här!

Maya: "Jag kände den heliga Anden göra ett ingrepp i mitt hjärta"

Tittaren Maya kämpade med förhållandet till sin man och kände sig nedbruten. Efter att ha sett SAT-7s relationsprogram, Från hjärta till hjärta, fick hon kontakt med en av kanalens medarbetare och blev småningom medbjuden till en lärjungagrupp online.

Efter att ha varit med på sitt första möte sa Maya att hon kände sig som kung David när han dansade i bibeln – som om hennes ande förnyats. Hon kände glädje för första gången på länge.

Läs mer om hur Mayas liv förvandlades genom SAT-7 här!


Staffan och Anna Jenemark träffar Tania Wutzki i CIBIs sociala organisation FEPAS.

"Vi har så mycket att lära av varandra!"

1912 sände Örebromissionen ut sin första missionär till Brasilien. Idag samarbetar vi i EFK med CIBI, det samfund som startades utifrån denna första mission. Två av de många missionärer som sänts ut sedan dess är Staffan och Anna Jenemark.

I september i år var Anna och Staffan på plats i Campinas, Brasilien, för att träffa FEPAS team som ska leda det nya antikorruptionsprojektet. Läs mer om arbetet här!


Aktuella böneämnen

Be för:

  • Be för de nya missionärerna som sänds ut i höst.
  • Be om vishet, ledning och enhet för ledarskapet i våra partnerkyrkor. 
  • Be för människorna i Afghanistan och för den osäkra situationen som råder efter talibanernas övertagande. 

Tacka för:


Missa inte detta i höst!

Missionsakademin 2021/2022

Kan mission verkligen förändra världen? Vi tror det!

Läs mer och anmäl dig här!

EFKs missionskonferens 2021


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!