Kontakten
Nyhetsbrev från ActiLeg AB
September 2021

Hej ##firstname##!

 

Tiden går fort, hoppas att du har det bra nu i den härliga hösten med frisk luft och vackra färger!

Hösten 2020

Nu börjar många vanliga aktiviteter komma tillbaka ungefär som innan Covid-19 bröt ut, känns det som. Försiktighet är väl trots allt bra att även fortsättningsvis, för att hålla smittspridningen nere.

Kistamässan 17-18/11
Mässorna kommer igång igen så snart kan vi kanske ses på Kistamässan i  Stockholm/Kista (den 17-18/11 2021), där vi ställer ut på mässan Fokus Hjälpmedel. Det blir härligt att få träffa alla er proffs från vården igen, välkomna till vår monter A09:C och titta närmare på rörelse- och balansträning (ActiLeg och Treax) samt virtuella resor (Memoride)!

Förhandsvisning via ZOOM/Teams
Om du inte kan besöka oss på mässan så försöker vi gärna visa våra lösningar via ZOOM eller Teams och Internet, hör av dig så kollar vi läget!

Att dricka vatten
I somras var det ju riktigt varmt, det är som vi alla vet viktigt att dricka ordentligt med vatten då. Ett tips som jag läste apropå detta är att då dricka mer än man normalt gör, att helt enkelt tänka på vätskemängden man får i sig.
Se också några tips från en chefläkare (artikel i DN den 13/7-21), för att minska skaderisken.

 

Uppskattad vänlighet

Vad roligt: två piloter skapade miljövänliga hjärtan på kvällshimlen i södra Stockholm i början av juli! Detta uppmärksammades på TV dagen efter, dessutom. Trevligt och litet ovanligt!

Svensk sommar

Piloter överraskar!

 

Sömnbrist

Vem har inte någon gång drabbats av litet glömska ("Vad skulle jag hämta här...", eller att glömma hälla upp kaffet som just är bryggt...)? Ibland har man kanske för många bollar i luften samtidigt och kan missa någon detalj.

I Äldrenytts nyhetsbrev nr 965 kan man läsa om sömnbrist, samt hur kroppen påverkas av det (via en länk till Femina den 22/7-21). Den amerikanska läkaren Dr. Vivek Cherian ger i artikeln exempel på varför vi ibland väljer att inte somna i tid, samt risker med för litet sömn:

"– Långvarig sömnbrist kan öka risken för diabetes, hjärtsjukdomar och förhindrar också ditt immunförsvar att prestera på topp. Det är inte en tillfällighet att du, när du känner dig stressad, ofta också är mer benägen att bli sjuk, menar Cherian och fortsätter:
– När du är sömnlös kan du uppleva mer minnesproblem, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och få svårt med depression och ångest."

Bra information, man tackar!

 

Tidigare artikel, från arkivet

 

Att hålla ångan uppe

"Tappa inte sugen- världen är full av tappade sugar!"
Detta läste jag för många år sedan, det fastnade direkt i mitt minne!
Om det känns motigt någon gång så kan man också tänka på talesättet "Efter regn kommer sol". Det gäller att köra vidare så blir det bättre, om man skulle känna sig litet nere någon gång. Jag tänker speciellt på alla sköterskor, läkare och övrig vårdpersonal som har gjort en så heroisk insats under pandemin, med inställda semestrar och utebliven ledighet. Hoppas verkligen att ni  våra läsare kan få njuta av en fin höst, tack för era fina insatser och personliga uppoffringar för medmänniskorna!

 

Starta insamling?

Härom året gjorde Cykelfrämjandet i Halmstad en fin insats, genom att sponsra en ActiLeg-cykel till ett äldreboende (läs mer).

Vi läste nyligen på nätet att en eller några personer på en ort i Södermanland hade startat en insamling för anskaffning av något hjälpmedel till äldrevården. "Vi startade en insamling på Facebook"... sedan startades en annan insamling, till sist kunde man köpa in några hjälpmedel som äldre får glädje av.
Även lokala företag bidrog med pengar till äldrevården för nya hjälpmedel: både PR och nytta samtidigt för givarna!

Vill du också starta en insamling och hjälpa din lokala äldrevård? Det skulle kunna syfta till att köpa in ActiLeg-cyklar eller Treax balansplattor, intresset för dessa året-om-hjälpmedel för rörelse- och balansträning är stort runt om i landet.

 
Till kundfilmerna
 
 

Glädje och nytta, året om

Inte bara upplevelse utan träning samtidigt, utan trafikrisker!

ActiLeg-cykeln är ett hjälpmedel för i första hand äldrevården och parasporten. Den möjliggör en trevlig social aktivitet med rörelseträning och inbjuder till samtal om tidigare upplevelser i livet. Vart man cyklade, hur cykeln såg ut, vilka vänner man hade, med mera.

"Den här cykelturen ger så mycket!"
Se filmen där Ingmarie på  Hattstugan på Gotland berättar om hur en cykeltur med ActiLeg kan gå till!

 
Se filmen
 

ActiLeg-cykeln används året om, oavsett trafik, mörker och dåligt väder. Vi lämpligt väder utan nederbörd rullas den enkelt ut på en veranda eller balkong där man kan cykla utomhus om så önskas. Lyft i handtaget och rulla iväg den till nästa plats.

Inga risker i trafiken då den används stillastående, inomhus eller på lämplig plats utomhus.

Treax balansplattor kan användas för att träna koordination, balans och reaktionsförmåga.
Det finns många variationer på hur de används, se några träningsfilmer här.

 
Träningsfilmer Treax
 
 

Virtuella resor med Memoride

Upplevelser och rörelseträning samtidigt, året om oavsett väderlek, trafikrisker och mörker utomhus!

Bild från mässa.

Kolla in filmen från Värpinge Äldreboende i Lund, där båda produkterna ActiLeg-cykeln och Memoride virtuella resor samverkar. Produkterna kan även användas separat.

 
Se filmen
 
 

Marknaden

Helt nyligen har vi levererat ActiLeg och Memoride till Uppland, mycket glädjande att se hur man med en berömvärd framåtanda satsar på förnyelse inom ärldevården!

I somras levererade vi ännu mer ActiLeg och Memoride till det vackra Skåne, tack för förtroendet!
Vi bjuder på en bild från vårt sydligaste landskap.

 

Våra lösningar

Nya ActiLeg:ar på gång!

I skrivande stund har vi bara 1 ActiLeg kvar i lagret, efter en fantastisk vår och sommar med en strykande åtgång: tack till alla kunder!

Om du vill boka in vår sista kvarvarande ActiLeg för snabb leverans så gäller det nog att skynda på, snart blir leveranstiden längre. Nytillverkning pågår, vissa ingående delar har litet längre leveranstid så vi får ha tålamod ett tag till innan nyproduktionen är klar.

Tack för att du läser vårt brev, hör gärna av dig med tips om innehåll, samt vid eventuella frågor.
Om du inte vill få fler nyhetsbrev från oss så kan du avprenumerera här eller längst ned i brevet.

Ha det gott, glada hälsningar från Sten!

Sprid gärna brevet till andra:

FacebookLinkedInTwitterMail

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida