Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Är du en huslig typ?

När sommarledigheten kommer är det rätt skönt att ta sig tid för att göra ingenting. Men att göra ingenting tröttnar man ju också på till slut. Är det inte då rätt mysigt att få hänga lite i köket, få vara lite lagom huslig och ta vara på det som årstiden bjuder på.

Att safta och sylta behöver inte vara ett stort projekt för man måste inte koka sylt så det räcker ett år om man inte vill. Man kan ju bara göra ett par burkar, så där lagom så det räcker till en hög pannkakor. 

Oj, nu blev man ju vansinnigt sugen på pannkakor...

Som hjälp att få till den perfekta konsistensen när man kokar sylt och marmelad kan man använda pektin. Pektinär en gelébildande kolhydrat som finns naturligt i bär och frukt.

Vårt pektin är ett pulver som går under gruppen "HM" -hög metoxyl, och det används som konsistensgivare i marmelad, sylt och gelé. Pektin HM kräver socker, syra och värme för att tjockna. Den är även ”termiskt reversibel” och det betyder att den kan stelna, smältas och låtas stelna igen.


Gör egen tårtgelé

Pektin är även en av ingredienserna i gjutgelé, en slags sockerlag som används ovanpå frukttårtor mm. Recept till gjutgelé hittar du under fliken "Gelé och marmelad". Där hittar du även recept på hemmagjorda geléhallon och goda marmeladkulor.

facebookinstagram

www.mittsotaskafferi.se
Solgårdsvägen 6  Huddinge
070-4488601

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.