Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM JULI & AUGUSTI


Lär dig mer om Skara

De uppskattade stadsvandringarna med olika teman pågår varje måndag i sommar med start från Prubbatorget. De olika guiderna tar med dig runt och turen avslutas med kaffe och fralla vid Båtsmanshuset. 

Läs mer

Kom igen Charlie!

Charlies teater ger föreställningar även denna sommar till mångas glädje! I år heter föreställningen "Kom igen Charlie!" och handlar om en torr, tråkig britt vid namn Charlie. Viktigt att du bokar din plats! Premiär den 16 juli.

Läs mer

Pelle Svanslös

Även barnen ska såklart få skratta! Charlies teater spelar klassikern Pelle Svanslös för de minsta. I en lekfull föreställning får vi träffa världens kändaste svanslösa katt och hans färgstarka vänner och ”fiender”. Premiär den 16 juli! 

Läs mer


Travveckan

Golftävlingar, lådbilsrace och superstarstävling är något av det som händer under travveckan förutom självaste travfesten vid Axevalla travbana. Den 19-25 juli är det dags och du hittar hela programmet här.


Sommarmusik

Varnhems klosterkyrka har en fantastisk akustik! I sommar kan du lyssna till fyra konserter under de månghundraåriga valven! 

Läs mer 

Valle Baroque

Den 12-14 augusti är det dags för festivalen Valle Baroque. Konserter med bland annat Göteborg Baroque och Woodpeckers står på programmet. 

Läs mer


Gör en nostalgitripp!

Ta tåget längs med den gamla smalspåriga järnvägen till Lundsbrunn och förflytta dig bakåt i tiden när du åker i de vackra vagnarna från början av 1900-talet. Under söndagar i juli kan du också göra ett besök på Järnvägsmuseet. Läs mer

Brandmuseet

I sommar håller Skara Gille öppet i en av Skaras äldsta byggnader som ligger på Skaraborgsgatan. Där finns ett Brandmuseum där du kan se olika utrustningar som användes förr vid utryckningar. Läs mer

Ardalabadet

Nu är Ardalabadet renoverat och återinvigt och vi kan vara glada över att det finns två fina utomhusbad i kommunen! Badet håller öppet vardagar kl 10-18 och helger kl 10-16. Läs mer


Sommarlovsprogram

För den som har sommarlov och är lite rastlös kan en titt i sommarlovsprogrammet avhjälpa detta. Det händer något varje vardag hela sommarlovet! 

Se hela programmet

Sommar på naturum

Åker man ut till naturum Hornborgasjön finns det mängder med roliga aktiviteter för hela familjen! Håvning, skådarskola, guidningar, tipspromenad och skattjakt är något av det man kan hitta på. 

Se hela programmet

På Gång-bladet

Pågångbladet kommer att upphöra!

Vi hänvisar istället till Skaras evenemangskalender som vi försöker hålla så uppdaterad som möjligt. Vill du ha tips på vad som händer närmaste tiden är du också välkommen in till oss på plats i Kontaktcenter. Du kan också kontakta oss via telefon eller epost.

Arrangerar du ett evenemang? 

För att ditt evenemang skall synas i Skaras evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Fyll i all information om evenemanget och ladda upp din bild i liggande format så granskar och publicerar vi evenemanget inom kort.


Vykort 1 kr

Ett vykort eller brev på posten blir alla glada av. Varför inte skicka ett vykort med Skaramotiv till någon du känner? Nu har vi utförsäljning av vykort för bara 1 krona styck! Välkommen till oss i Stadshuset!


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turismturistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.