Nyhetsbrev från Hallsbergs Brukshundklubb

 

Gräsklippning:

Nu är det sommar och gräset växer. Kom ihåg att plocka undan material efter träningarna så robotarna kan göra sitt jobb.

 

 
 

Coronaläget:

Max antal deltagare för verksamhet från 1 juni är nu satt till 100 personer om man vistas utomhus (man måste fortfarande följa FHM råd). Det innebär att vi kan köra på med öppna träningar, egna träningsgrupper och kurser på apellplanen. Verksamhet inomhus bör undvikas.  

 

 

Sommarläger! Vi planerar för att kunna genomföra ett sommarläger på klubben helgen 27-29 augusti. Mer info kommer inom kort på hemsidan och facebook.

 
 

På gång!  

  • Olika temakvällar planeras under sommaren. Håll utkik på hemsidan och facebook.
  • Kurser är planerade att starta till hösten. Håll utkik på hemsidan och facebook.
  • Ungdomsgrupp planeras att starta igen till hösten.
  • Tävlingar har öppnat igen. Den 5 september är det lydnadsklass 1 tävling på klubben. En tävling på förmiddagen och en tävling på eftermiddagen. Passa på och kom och titta.
  • Medlemsmöte är planerat till den 22 september.
 

Nyfiken på hundkapplöpning:

Vid två tillfällen i september är vi i klubben välkomna till Örebro hundkapplöpnings bana i Örebro för att prova med våra hundar. Vi kommer att få prova släphare och för den som vill även maskinhare (hunden måste då fyllt 1 år). Hundkapplöpning är en fartfylld sport och passar de flesta hundraser. I Sverige finns det 11 banor och Örebro har en i Bista industriområde vid vattenverket. 1 augusti är det tävling på banan och alla som vill är hjärtligt välkomna som publik. Här kan ni läsa mer om familjesporten: Sporten | Svensk Hundkapp