Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Mars 2022

Kreativitet - nu behöver du tänka lite tokigt och annorlunda!

Tillhör du dem som tror att det kommer att bli ännu ett svårt år? Dock är det frågan om vad du väljer att tänka efter den tanken. Blir detta en utmaning för dig eller ser du bara svårigheter? Hur funkar du som person? Ser du istället bara möjligheter i detta nya år?

Som en kund nyligen redan upptäckt: Det är nu man ska gasa; han hade redan, trots en enorm svacka som hans företag varit i, upptäckt att när de nu vågade gasa, så hade de redan tagit marknadsandelar för konkurrenterna vågade inte göra någonting. Nu hade de sin chans att komma steget före. Plus att nu ville han ytterligare ta chansen och våga lite till, för att med lite vunnet, gav det honom mod att våga vinna lite till. Han kommer att lyckas!

Vad är er plan för 2022?

Inför varje nytt år är det alltid lika spännande med de planer man sätter upp. I år tror jag att man jobbar lite annorlunda och på lite bredare front. Göra lite flera personer delaktiga i alla planer för nu behövs lite flera personers idéer och kloka tankar. 

När varje avdelning ska ha sitt planeringsmöte - gör det hela som ett "brainstormingmöte" och få en himla massa kreativa tankar istället för gamla trista standardlösningar.

Ett "brainstormingmöte" kan gå till så här t ex:

  • Samla alla berörda i ert största rum och täck alla väggar med vitt papper och ge alla massor av pennor. På bordet ska det finnas dricka, frukt och tidningar. Inte för att läsa utan för idéuppslag.

  • Börja spåna på någon idé runt vad ni ska göra för att t ex öka försäljningen i vår (om det nu är det som är just ert område) och låt sedan allt flöda fritt. Kommer ni ifrån ämnet så är det helt ok, ni ska komma ifrån ämnet. Skriv upp allt ni kommer på.

  • Fyll väggen med idéer. Inget är fel. Inget är bättre. Inget är sämre. Inget ratas i detta läge. Ingens idé kritiseras eller kommenteras utan allt skrivs upp. Ingen ska hämmas utan låt idéerna flöda!

  • Bryt rakt av. Någon tar ner papperna och ni jobbar vidare med annat någon vecka eller så.

  • Alla samla igen och ni går igenom blad för blad och funderar igenom idéerna lite mer allvarligt. De förslag ni vill gå vidare med hamnar i 2022 högen och resten samlas för "reserv".

  • Nu har ni hittat vad som bli er satsning för året och ni har fått fram era absolut bästa förslag och väljer hur ni ska jobba mer specifikt med dem. De ni väljer bort sparas ifall ni väljer att byta väg någonstans under året.

Detta är bara ett sätt att låta kreativiteten flöda. Man kan ju också hitta på andra sätt där man dagligen välkomnar idéer och tankar från personalen och kunder. Visa dem din uppskattning för det, genom att belöna dem på ett skojigt sätt! Ibland kanske man inte genast förstår hur bra och användbar idén är men förkasta den inte utan spara den tills hjärnan funkar bättre och tillfälle uppkommer till att använda den.

Låt 2022 bli ett år fyllt av kreativitet och framgång!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Kalle och Anna leker nere i källaren där det är mycket smutsigt och de har väldigt skojigt, säkert för att det är just så smutsigt. När de kommer upp i huset är Annas ansikte alldeles brunt av damm, men Kalle är faktiskt ren. Ändå går han direkt och tvättar sitt ansikte.

Varför?


Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Ja uj uj, de måste först fylla den stora vasen och sedan hälla över vattnet i den mindre vasen tills den blir full. Nu finns det 200 ml i den stora vasen och 300 ml i den mindre vasen. Är du med? Vattnet i den mindre vasen häller de ut. Därefter häller de över de 200 ml i den stora vasen till den mindre. Den stora vasen fylls på nytt med vatten. Nu finns det återigen 500 ml i den stora och 200 ml i den lilla. Slutligen fyller de den mindre vasen med vatten från den större, tills den blir full. Därmed återstår det 400 ml i den stora vasen.

Stylingtips:

Så här års kan det vara skönt att hänga på sig en scarf. Den värmer och ger lite skydd på nacken. Känns också lite mer klätt och ger också en lite för öppen topp en lite mer påklädd look. 

Scarfen ger också lite färg till en klädsel om man tycker att den annars är lite blek eller i lite "fel" färg. Också lätt att bli/se lite piggare ut om man känner sig lite trött och eländig. Ett litet mirakelmedel helt enkelt!

Hur vill man då ha den? Ska den vara knuten eller hur ska den vara draperad? Det finns många varianter och du kan ha en på ett nytt sätt varje dag om du vill. 

Ibland bara hängd runt halsen och längs med kavajkanten för att tillföra färg. Eller också med en "plan". Du vill kanske ge dig själv lite mer avsmalnande ansikte och vill därför tillföra en v-form och då ser du till att knyta scarfen så att du får en v-form under din hals, se bilden högst upp.

Den raka motsatsen får du om du knyter den tätare runt halsen som det blir om du fryser lite eller när du har den mer som halsduk som på bilden i mitten. Då blir du automatiskt rundare i ansiktet då formen tillför rundhet till ditt ansikte.

Scarfs är kul och något du kan trolla med. Har en enorm effekt och med ett sånt enkelt och ofta till en sån liten kostnad kan du göra så mycket. Du kan hitta den i alla din färgskalas nyanser och du får massor av varianter att trolla med.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!