Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Maj 2022

Din och företagets image - så blir den rätt!

Bianca Ingrosso, Petter Stordalen, Stig på Ica, skådespelaren Gustav Lindh (Sveriges bäst klädda man 2020), SAS kabinpersonal - Mina förslag till "På spåret"..... nej exempel på några personer med tydlig image.

Vad är ni kända för på ert företag om er image - vet ni det?

Om ni inte tidigare gjort det på allvar, så är detta ett bra tillfälle, någon gång varje vår, att ni alla sätter er ner tillsammans och sätter upp riktlinjerna för vad som ska vara er image när ni är i kontakt med era kunder. Både på kontoret och när ni möter dem på mässor, i era butiker, på nätet, i media och ute hos dem. Er image i tryckt material och i er klädsel. Ett genomtänkt koncept hela vägen. Även om ni har gjort det tidigare kan man se över det igen, plus att det har säkert tillkommit nytt folk genom åren.

Ni behöver inte klara ut detta själva utan tag gärna hjälp av mig som stylist, reklambyråer, tryckerier och annat, så att ni får allt rätt och inte behöver tänka på detta om och om igen.

För dig personligen kan gälla:

  • För dig som säljare gäller det nu att för varje dag fundera över det ni tillsammans har kommit fram till och hur du kan få det att stämma med din stil och ditt tänk. Du ska ha din personlighet med men också det som företaget vill stå för.

  • När du klär dig för dagen ska du fundera över hur du kan representera dig själv och företaget på ett så bra sätt som möjligt. Med rätt färger, stil och personlig image. Skulle du vilja ha besök av dig själv idag och stämmer det med företagets image? Inte för privat i stilen och inte för uppstyltat kanske.

  • Om du har "innetjänst" idag, skulle du "klara" ett oannonserat besök av din bästa kund som är på besök i stan idag? Du kanske inte måste ha full "stridsmundering" varje dag men vad är din lägsta nivå? Eller företagets lägsta nivå?

  • Tänk på att alltid göra din sista koll i en helfigurspegel för att det är så som alla du möter kommer att se dig (se till att ni har en sådan på kontoret också). Var kommer deras blickar att hamna? Var har du dina blickpunkter, dvs vad har du på dig som drar blickarna till sig, saker som "sticker" ut, syns lite extra? Är det rätt platser på kroppen där du vill att dina kunder ska titta?

  • Den självklara platsen att styra uppmärksamheten till är ju givetvis ansiktet och många av de saker vi normalt har på oss hjälper oss med det som glasögon, halsband, örhängen, slipsar mm. Om dina blickpunkter "bara" ligger någon annanstans, t ex på bältet eller på skorna, se till att lägg till något i din klädsel för att styra om helheten. Missa inte att, om möjlighet finns, använda företagets färger i någon nyans, på något vis.

  • Det viktiga är alltid att se till helheten och att veta att kunden ser hela dig och upplever helheten av dig. De ser fel före de ser rätt. Ibland är det bättre att de inte kommer ihåg något speciellt i hur vi såg ut för då har vi gjort rätt. Om du förstår hur jag menar.

Detta är inte helt enkelt och alla har inte intresse av det heller. Se då till och ta hjälp. Med enkla tips och trix kan man göra en bra och praktisk arbetsgarderob som man förnyar lätt. Mer om detta finns också att läsa i boken nedan plus att du kan samla på Stylingtipsen här i Nyhets- och tipsbreven!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil
En gåta:

En mjölnare gick in i sin kvarn som hade fyra hörn, i varje hörn stod tre säckar, på varje säck satt tre katter och varje katt hade tre ungar med sig. Hur många fötter fanns det totalt i kvarnen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.


Svar på föregående månads gåta:
Den fina berättelsen är en beskrivning av att trädet är ett år och att varje blomma då till slut är veckodagar och följdaktligen är söndagen då veckans finaste dag.

Stylingtips:

Slipsen är precis som scarfen ett perfekt mirakelmedel för att skapa effekt i en trist eller annars lite färglös klädsel. Man kan med hjälp av en lugn, neutral kanske ljus slips också lugna ner klädseln om man har en färgstark eller mönstrad skjorta istället.  

En del älskar sina slipsar och gör det till en skön konst att mixa och matcha och varierar sig ständigt. En del klarar inte att ha en slips en dag ens. Alla behöver det inte heller, om det inte krävs för jobbets skull dock.

Synd att missa detta extra effektmedel för just killar har inte lika mycket att trolla och variera sig med som tjejer har. Ofta är det ovana att använda slips som är grundorsaken, så kanske behöver du bara köpa dig en slips och lägga dig på träningsläger.  

Hur man sedan väljer sina slipsar är en smaksak. Man brukar säga att man klarar bara två mönster i en klädsel, så det är alltid bra att du har några helt enfärgade och omönstrade att ta till dina vanligaste färger på skjortorna. Några med mönster är väl dock det som är lite kul att ha som de fräcka att busa med.

Här visar jag dig hur man just knyter slipsar för det brukar vara det svåra för de flesta. Inte behöver du kunna alla varianter som finns men det kan vara lite kul att känna till. Kanske kan du lära dig dessa båda och variera dig lite. Borde inte skriva detta men en del låter sin knut sitta kvar och drar slipsen över huvudet...

Gör det till din grej att komma med olika läckra slipsar och ha det som ditt "trademark".

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!