Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i September 2021


KUNDSERVICE – så här blir du bra på det!


Idag när jag var ute och handlade fick jag uppleva bra kundservice. Jag stod och fumlade med alla mina påsar och väskor i en butik och egentligen bara väntade på min kompis, när tjejen som jobbade i butiken kom fram till mig med en stor påse och sa -Här, lägg i alla dina påsar i denna, så slipper du ha så många.

Och tänk, så glad jag blev av hennes omtanke. Jag hade ju inte köpt något hos henne den dagen, men hon såg mig ju som en presumtiv kund och visst fick hon mig att sedan gå runt på stan och visa upp hennes påse och göra reklam för hennes butik.

Kan inte riktigt säga att det har hänt mig förut. Men vilket underbart sätt att ge bra kundservice. Jag kommer givetvis alltid stampa in i hennes butik framöver.

Vad kan vi mer göra för våra kunder? Vilka bra sätt har vi idag för att få våra kunder att berätta för någon vän eller bekant om det lilla extra vi gjorde för dem? Borde vi bli lite "wild and crazy" och spåna på lite nya kundserviceidéer inför hösten? 

Finns det något att vinna på det, tro?  


1)      Fundera först en stund på vad du själv vill ha för service när du är kund. Gör du själv dessa saker för dina kunder i dag?

2)      Ett sätt att starta på, kan vara att fråga dina befintliga kunder vad de vill ha för service av dig. Skaffa dig en fokusgrupp. 

3)      Titta runt dig, på andra i din bransch och på andra branscher. Låna deras idéer och gör om dem efter dina förutsättningar.  

4)      Ha ett "brainstormingmöte" med alla på företaget eller med en grupp personer vars åsikter du sätter värde på. Låt fantasin flöda och rata inga idéer i detta stadium. 

5)      Välj sedan ut de idéer du vill starta med, men innan du börjar, ställ dig frågan - Kommer detta verkligen vara till nytta för dina kunder?  

6)      Se till att alla är med på tåget och starta NU!

Den närmaste månaden kan vi väl jobba lite extra på detta, så att alla våra kunder känner att vi bryr oss lite extra om dem och vill ge dem den service som just de vill ha, och inte bara göra vår kundservice lite på rutin. Vem kan komma upp med det bästa nya kundserviceförslaget på företaget och därmed vinna...., ja vad?


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil
En gåta:

Tre skådespelare ska göra sig i ordning inför en teatershow. De får hjälp av två maskörer. De är båda lika bra på sitt jobb och är lika snabba. Varje skådespelare ska sminkas och friseras. Till sminkningen går det åt en halv timme per person. Till håret krävs det bara tio minuter.
Hur lång tid tar det innan alla tre skådespelarna är redo för sin entré?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Och du, svaret på förra månadens gåta är att Kalle Stobb spelar basketboll och Ingo Film spelar minigolf.


Stylingtips:

På tal om bredare eller smalare, längre eller kortare, från juni månads nyhets- och tipsbrev, så kan man påverka hur man uppfattas med hjälp av färger.

Om man t ex väljer en ljus färg både på överdelen och underdelen av klädseln (eller en mörk färg både uppe och nere) så blir det lika och påverkas inte. Men om man väljer en ljus färg på t ex kavajen och mörka byxor, så ser överkroppen bredare ut. Underkroppen ser därför mindre och smalare ut. Tvärsom så kan man få smalare och mindre överkropp om man väljer en mörk färg på kavajen och ljusare byxor.

Fundera över vad du vill ha för effekt och välj färger därefter. Samma sak gäller för killar som för tjejer. 

Hur vill du styra din klädsel och hur du uppfattas just idag?

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!