Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Oktober 2021

MOTIVATION – nu är den din!

Vad behöver du för motivation för att göra det du gör? Finns det något som du intalar dig själv kommer att ske, om du gör det du måste? Något som lockar dig?

Augusti månad är ju en lämplig tid att prata om motivation, då många är tillbaka på jobbet igen men kanske sitter och längtar tillbaka till sommarstugan eller segelbåten, där tid inte var så viktigt. Men plötsligt är klockan väldigt viktig. Den styr allt nu och hur kan du lära dig att tycka det är kul? Lyckligt lottade människor tycker om sitt jobb men ibland behövs även där en liten extra motivationskurs, så här efter semestern.

Vad kan du göra själv och vad kan du behöva hjälp med, av de du har runt dig? Tänk nu inte att det där klarar jag själv, för tyvärr brukar de som försöker alldeles själva, ha svårt att hålla sträckan ut. Var inte så svensk, utan ta hjälp! Den du frågar, kanske länge har behövt hjälp och då kan ni ju göra detta ihop. 

Försök också att hitta en egen "trigger" för att komma i stämning för jobbet varje dag. Något du gör, säger eller tänker. Du vet, som Stenmark gjorde med sina skidglasögon... 

Då kommer du att få en bra höst!

1)      Fundera över vilka tre saker du skulle skryta om, till någon som frågar om ditt jobb. Som är orsaken till att du jobbar just där.

2)      Nu när du är i god stämning - skriv ner på ett papper, den arbetsuppgift som tar det mesta av din tid. Sätt nu ett mål för hur du ska utveckla och lyckas bra med detta denna höst.

3)      Tänk på att målet ska vara positivt, uppnåbart och tidsbestämt. Det är också ett stort plus om det går att mäta, så att du vet när du kommit i mål. Kan du hitta någon bild som symboliserar detta för dig, som du kan ha på skrivbordet? Så att du kan "se" dig själv vid slutmålet.

4)      Berätta gärna för din närmaste chef/kollega vad ditt mål är och be dem om hjälp att uppnå det och hålla dig på rätt väg med bra feedback.

5)      Sätt också gärna upp ett mål ihop, du och din närmaste chef/kollega. Detta mål får ju gärna gå in lite i ditt eget, så att du får extra push att nå ända fram. Delad glädje är dubbel glädje, heter det ju. 

6)      Gör en veckoplan för hur du ska lyckas, dvs vad som ska ske varje vecka och BÖRJA GENAST! för "sen" kommer aldrig.

Nu är en idealisk tid att ta tag i ditt liv, jobb och givetvis allt annat som har slumrat lite under sommaren. Skulle det vara lite kul med en tävling på din arbetsplats kanske som du kan ta initiativ till? Kan detta påverka hela företagets resultat för året också? Vore inte det något?!

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla
Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En lärare på en skola, vill få sina elever att gnugga sina geniknölar lite extra och har därför låst skåpet för måttbägare. Trots detta ber han dem ändå göra ett experiment - de ska mäta upp exakt 200 ml vatten. Det enda de har att tillgå är blomstervaserna i fönstret. En rymmer 500 ml och den andra 800 ml. Klarar de att göra experimentet, och hur?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Och du, svaret på förra månadens gåta är att det tar en timme innan alla tre är klara. En maskör sminkar två skådespelare på en timme och den andra maskören sminkar skådespelare nr tre och friserar sedan alla tre.

Stylingtips:

Så här efter semestern, när vi är lite solbrända och fina, vill vi gärna visa upp det i lite uppknäppta skjortor och tröjor. Innan du gör detta, fundera över hur detta kan påverka din ansiktsform eller uppfattningen av din ansiktsform. 

Har du ett runt ansikte eller i alla fall lite ditåt, så bör du alltid använda v-ringade tröjor eller skjortor/blusar med några knappar uppknäppta. Då ser ditt ansikte lite smalare ut. Dessa tips passar också för den med en fyrkantig ansiktsform. 

Har du istället ett litet hjärtformat/trekantigt ansikte, så funkar de rundhalsade tröjorna bäst. Om du har skjortan knäppt helt upp, så blir den ju rundhalsad. Vill du inte det kan du använda en slips som drar uppmärksamheten lite nedåt och till en smalare form. Eller en scarf om du är kvinna.

Med ett ovalt ansikte har du lyxen av att ha alla valmöjligheter.

Prova gärna olika alternativ framför spegeln och du kan direkt se vilken halsringning som är din bästa. De flesta brukar hamna på V-ringat. Det gör en enorm skillnad om du tar rätt eller fel halsringning. 

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!