Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i November 2021

Det första intrycket - så viktigt är det!

Här måste jag få berätta om ett kundbesök jag gjorde för en tid sedan. Mötet var bokat långt i förväg och jag hade allt några funderingar på om kunden kom ihåg att jag skulle komma dit idag.


När jag kom på plats och in genom entrédörren, så ser jag direkt en stor skylt där det stod "Idag önskar vi Kicki Eldh från A&O Image, Välkommen".


Så härligt, jag nästan rodnade lite över att de gjort sig detta besvär, bara för min skull. Tala om vilket bra första intryck jag fick av detta företag.


Då vi alltid har många konkurrenter till oss, måste vi bli ännu så mycket bättre på detta med det första intryck, vid alla tillfällen och i alla situationer.

Du får aldrig en andra chans att göra ett bra första intryck!


Vad försöker du/ni göra idag som ger era kunder ett bra första intryck?

Några tips:

1)      Börja med att fråga era befintliga kunder om vad deras första intryck av er var. Utifrån det behövs det säkert (tyvärr) förändringar.  

2)      Det är allra viktigast för kunderna att de får snabb ögonkontakt. Detta är alltid nr 1 på klagomålslistan.

3)      Var extra noga med ditt kroppsspråk i detta läge. Måste vara öppet och välkomnande. Tänk på hållningen, armarna och tempot.

4)      Passar det hos er att ta i hand, kan du även där få pluspoäng utifrån hur handslaget känns. Bryter du fingrar, är fast eller är du en död fisk? För män är detta extra viktigt. 

5)      Under hela den första stunden i samtalet behåll ditt glada leende och du har allt att vinna nu. 

6)      Kom med någon lättsam kommentar du sett om/av/hos kunden och han smälter i dina händer! Du har nu gett dig själv goda chanser till ett fortsatt bra kundmöte.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En anställd på ett dataföretag var på en, som han själv tyckte, tråkig konferens. Han tittar ofta på klockan och längtar ut.
 Då plötsligt rycker han till och inser att han somnat till. Han tittar på klockan och fattar inte att visarna inte rört sig. Han vet att denne föreläsare på konferensen skulle hålla på en timme och den började mellan klockan 10 och 11. Vad är klockan när han vaknar?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Ja de lyckas. De häller först i 500 ml från den lilla vasen till den stora. Sedan fyller de upp den lilla vasen igen och häller i så mycket vatten i den stora vasen att den blir helt full, dvs ytterligare 300 ml. Det blir då 200 ml kvar. Voila!

Stylingtips:

Vi pratade ju förra månaden lite om slipsar och scarfs/sjalar. Denna månad får du mer tips runt detta.

Till att börja med, du vet väl att slipsen absolut måste gå ner till byxlinningen. Inte längre och inte kortare. Detta är en stenhård regel, som många har koll på.

Brukar du välja slipsar och scarfs med mönster och mycket färger? Alltid ett bra sätt att lätta upp, en kanske annars lite stel och korrekt klädsel. Ta det lite försiktigt med mönster om du även har mönster på skjortan/blusen. Och kanske även någon annanstans i din klädsel. Vi klarar bara två typer av mönster i en klädsel, sedan börjar vi tycka det blir för rörigt. Slipsar och scarfs är bra sätt att variera sin garderob.

Scarfen har många möjligheter beroende på hur de knyts. Virad runt halsen något varv, ger den ansiktet rundhet. Lite löst hängande med en knytning längre ner på bröstet, ger ett smalare ansikte. Funder över vad du vill ge ditt ansikte för form? Vad blir du snyggast i? Jämför framför spegeln.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!