Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i December 2021

Kroppsspråket - vill du bli ännu bättre?
På sista kursen före sommaren var det en kund som frågade varför vi inte lärde oss om kroppsspråket när vi gick i skolan. Ja, en mycket bra fråga.

Precis som du säkert också har hört i reklamen, så sker mer än hälften av all kommunikation icke verbalt. Hade ju varit lite smutt att få lära sig det tidigt i livet. Men, men det är inte för sent för någon av oss.

Satsa på detta under hösten och du kommer omgående att märka skillnaden i kontakterna med dina kunder. Du får helt enkelt ytterligare ett sätt att förtydliga och förstärka din kommunikation.

Vi vill ju att alla kunder ska minnas vad vi säger till dem och kan vi förstärka deras synupplevelse med våra kroppsspråkssignaler, kommer deras totala minne av oss att ökas med 40%.

Du får nedan sex olika tips om hur du kan bli ännu bättre på kroppsspråk:

  • Var noga med din hållning. Fråga runt bland dina kollegor och din familj hur din hållning är, både när du sitter och står.
  • Träna den varje dag, tills den blivit som du vill ha den. Här har du mycket att vinna.
  • Använd dina armar och händer mycket mer än du gör idag. Ju tydligare du är i dina gester, ju lättare har de du möter att förstå dig.
  • Mer träning - att bli ännu bättre på att uttrycka dig med dina ansiktsuttryck. Visa tydligt vad du känner och tänker, så att de kunder du pratar med, kan se att du lyssnar och deltar.
  • Har du någon gång försökt spegla/matcha dina kunders kroppsspråk? Om inte, börja med att träna på att spegla dina nära och kära först. Sedan går du vidare på dina kunder.
  • Du vet också att vi alla vill vara trygga i vårt revir. Håll ca 1 - 2 meter mellan dig och en ny kund, så känner han sig tillfreds med dig. Kunskapen om kroppsspråket kan du också slipa på lite när du tittar på TV (kul att det kan vara nyttigt). Se hur programledare, politiker, personer som blir intervjuade beter sig med sitt kroppsspråk. Du kan nu lära dig att läsa av andra personers kroppsspråkssignaler, som du sedan kan ha nytta av med dina kunder. Öva dig till bättre kommunikation!

Vad skulle det kunna leda till tror du?!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

Svärsonen ska hjälpa till på festen genom att hämta några gäster på tågstationen. En gäst kommer från Stockholm, en annan från Malmö och en från Helsingborg. De har bestämt en mötesplats på stationen.

Svärsonen vet att gästen från Malmö heter Lars Nilsson. Trots att han aldrig mött någon av dem förut, så börjar han direkt samtala med rätt man.

Hur kan han direkt känna igen mannen från Malmö, bland dem som väntar på mötesplatsen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Detta har säkert du eller någon du känner råkat ut för. Visarna har bytt lite plats. När han somnade stod visarna på 10.59 och nu visar klockan 11.54. Visarna var så nära varandra att han inte tyckte de flyttat sig alls.

Stylingtips:

Nu har vi kommit in i en period med lite kyligare väder och många har då gärna en hel kostym eller en udda kavaj på sig. Kavajens skärning och detaljer styr hur du uppfattas i din kavaj. Med rätt detaljer kan du trolla med din kropp.

Denna månads kavajexempel rör knapparna. En rad med knappar är för alla som vill "behålla" sin kroppsform eller möjligen se lite smalare ut.

En kavaj med dubbelknäppning funkar bra för den som vill se lite bredare ut. Inte för någon annan. Det är två rader med knappar som markerar en extra bredd mitt på kavajen (mitt på magen).

Detta gäller för både damer och herrar. Samt också andra typer av kläder, i synnerhet för jackor, rockar och kappor. Två rader gör bäraren bredare, en rad gör henne smalare.

I övrigt ska detaljerna på kavajen, väljas efter ditt eget tycke och smak plus också passa din kroppsform, så att den gör dig nytta och gör dig snygg!

Snyggt till kavajen och även också när du inte väljer att ha kavajen på dig, är en fräck väst till. Antingen i samma material som din kostym eller i lite mer annorlunda material och lite mönster kanske.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!