Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Augsti 2021

KUNDTYPER – alla är vi olika

Tänk vad olika vi människor är. Vi kommer från alla möjliga platser på jorden med olika tankar och värderingar. Vi har olika kulturer och olika religioner. Även om vi kommer från samma kultur och relativt lika uppväxtförhållanden, är vi ju grymt olika ändå.

Ibland när jag står och väntar på något eller någon på stan, så får jag chansen att fundera, studera och tänka på hur jag uppfattar och tolkar andra människor jag då ser - Undra hur de uppfattar mig?

Tänk så många kundtyper det finns, som man bör ge sig tid att analysera och lära känna, innan vi kan motivera dem till köp hos oss. Tänk vad tokigt det skulle kunna bli om jag trodde att alla motiveras av samma saker som jag. Så lite jag skulle få sålt. Men vilken utmaning detta är!

Är du bra på att göra kundanalyser? Har du hittat ett bra sätt att göra det på? Hur ofta har du rätt i ditt första intryck? Jag tror att vi alla kan bli mycket bättre på detta och sluta vara så lika i våra bemötanden av kunder och oftast bara få ur oss lite standardfraser.  

1)      Fundera först på vad du själv är för kundtyp, och vilka motiv/önskemål som du har när du handlar något.  

2)      Hjälp kunden att snabbt känna sig trygg hos/med dig, så att han/hon vill öppna sig och berätta mer om sig själv. All information är viktig för dig.  

3)      Hitta en egen väg till att göra en bra och effektiv kundanalys. Vilka frågor ska du börja med och som snabbast möjligt leder dig rätt?  

4)      Vad behöver du veta? Se till att de frågor du ställer verkligen ger dig svar som du har nytta av, för att göra din kundanalys. Innan du hittat rätt kundtyp är de många frågor som får vänta som sedan blir alldeles självklara om du gjort rätt analys.  

5)      Avsluta gärna kundanalysen med en kontrollfråga, så att du vet att du tolkat kunden rätt.  

6)      NU FÖRST KAN DU BÖRJA SÄLJA!

Den närmaste månaden kunde vi väl jobba lite extra på detta, så att alla våra kunder känner att just vi bryr oss lite extra om det och vill veta lite mer om dem innan vi erbjuder vad vi har och som vi då tror kan fylla deras behov. En liten tävling kanske?


Vill du ha hjälp med att jobba med Kundtyper, kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En hotellägare på västkusten vill gärna kunna erbjuda sina gäster allt de önskar. Det finns bl a mycket sportaktiviteter att roa sig med under hotellvistelsen. Två av helgens gäster Kalle Stobb och Ingo Film är riktiga sportfreaks. De är på hotellet för första gången men ändå vet alla på hotellet redan vad deras favoritsport är. Hur kan de veta det?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Personen råkar falla från första våning. Det var ju inte specat vilken våning det gällde i frågan...hm...

Stylingtips:

Så här på sommaren är det alltid roligt att köpa något nytt. Kanske t o m i en annan stil än du brukar. Det kan vara T-shirts med fräcka mönster eller goa tröjor och skjortor.

Innan du gör ditt köp, fundera över hur mönstret på plagget kommer påverka din kroppsform. Ta t ex ränder - om ränderna går rakt över kroppen dvs vågrätt gör de att din kropp ser bredare ut. Över axlar, bröst, midja, mage och höfter (om tröjan är så lång).

Går ränderna längs med kroppen (lodrätt) gör dem dig längre och smalare. Rändernas bredd spelar också roll och om de är i olika färger. Då påverkar de som mest.

Fundera över vad du vill ha för effekt och välj mönster därefter. Samma sak gäller för killar som för tjejer. Vill du bli bredare eller smalare, längre eller kortare? 

Det är det som gör detta med stilanalys så magiskt. Du kan få fram vilka effekter du vill bara du har koll på vilka modeller på kläder du väljer för att framhäva just det som är finast och snyggast hos dig. Det du vill att vi andra ska se. Magiskt!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!