Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Januari 2022

Skyltning/Exponering - tid för uppmärksamhet!
Jag minns detta med t ex julskyltning från när jag, då från landet, fick se en snutt på Rapport om julskyltningen på NK i Stockholm. Där han som var ansvarig sa att de börjar jobba med julskyltningen strax efter den "gamla" är borttagen! Det innebär inte att ni ska börja fundera på julskyltningen nu i januari utan istället att använda detta år att testa nytt och kul så att du vågar ta nya vägar med din skyltning nu.


Bakom varje skyltning, exponering eller inredning som ska ha en viss effekt, står formeln AIDA. Finns ibland ett eller två S bakom men strunt i det nu denna gång.

A = Attention = Uppmärksamhet
I  = Interest = Intresse
D = Desire = Önskan
A = Action = Handling


Du måste väcka uppmärksamhet annars kan du strunta i de andra bokstäverna. Vad kan hos dig, för dina kunder, väcka uppmärksamhet? Detta gäller vare sig du har en stor eller liten butik, kontor, mässa eller plats, som ska dra kunders blickar till sig.

Tips:

  • Ta först reda på vilken kundtyp du vill åt med denna skyltning. Säg inte alla, utan försök att specificera dig lite. Du kanske hinner med flera julskyltningar och då byter du kundgrupp till nästa gång.

  • För din kundgrupp, vad är deras högsta prioritet så här års? Kan du visa upp just det på ett sätt, som får alla i din kundgrupp att se din skyltning? Något annorlunda, något helt oväntat, något levande, något knäppt? Vi människor ser det som sticker ut, inte det som "bara" är snyggt.

  • Vore det inte läckert med det du valt (din produkt/tjänst) i en fräck färg, som syns lätt, med bra med spottar på? Runt detta skulle det som är logiska köp till din stora effekt, vara placerade i flera olika nivåer. Ger variation och djup.

  • Var noga med att din skyltning funkar bra från alla håll som kunderna kan se det. Matcha med lagom mönster. Var generös med luft och rymd. Dränk inte skylten med alla bra varor du har. Detta ska ju bara fånga deras uppmärksamhet.

  • Nu någon kul gåta, tävling, utmaning som gör kunderna nyfikna och vill gå vidare in. Män tittar kortare tid än kvinnor, så du måste vara snabb.

  • Gör gärna, både i skylten och i övrig exponering, färdiga "paket" så kunderna slipper tänka och leta själva. De har ont om tid. Ju mer du kan hjälpa kunden att köpa på kortare tid, ju mer gillar de dig. Ju mer de gillar dig, ju mer får du sålt!

När du/ni är klara med skyltningen, be någon utifrån säga vad de upplever, känner, om de får någon wow-effekt, så att du får godkänt av en "riktig" kund. Håll sedan lite koll på (statistik) hur många som ni tror eller vet, har lockats av er skyltning. Ändra lite annars och gör ett nytt försök.

Testa testa testa! Lycka till!


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En ung kille i Stockholm köper en ny hund. Säljaren säger: "Hunden och halsbandet ihop kostar 110 kr. Den underbara valpen kostar 100 kr mer än du ger för halsbandet. Så det blir ju nästan gratis". Killen funderar en stund och slår sedan till. Han är så nöjd med sin söta lilla valp Hugo. Men - vad kostar hunden och vad kostar halsbandet?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Lars Nilsson är den ende manliga gästen. De andra två han ska möta upp är kvinnor.

Stylingtips:

Nu när vi går mot årets mörkaste period, känner man att det ofta behövs lättas upp lite i klädseln. Annars brukar den lätt bli för mörkt. Mörka färger är inte fel, och som bra komplement till dem plockar du fram lite mellanstarka färger. Dessa färger ger lite färg till ditt ansikte och gör att du ser pigg och glad ut.

Dessa mellanfärger behöver inte vara starka, även om det är rätt kul. Dock ska de vara lite starkare färger, så att du också får lite färg med hjälp av dem. Lite för ljusa färger, kan göra att du, så här års, både ser blek ut och du också känner dig blek.

Om vi tar färgen blå t ex. Den ljusa blå kan vara t ex pastellblå. Den mörka blå blir ju då en klassisk marinblå. Mellanfärgen på blå kan då vara turkos eller kanske den blå vi har i svenska flaggan (på ett ungefär).

Kläderna behöver inte bara vara enfärgade i den mellanblå färgen. Snyggt med en marinblå kavaj och en skjorta/blus/topp i turkos och vitrandigt eller med något annat fräckt mönster i mellanblå toner. Våga prova!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!