Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Februari 2022

Försäljning - nu kan du bli en fena på det!

I den första herrklädesbutiken jag en gång jobbade i, kommer jag ihåg att vi hade en rolig tävling om vem som kunde sälja flest herrstrumpor. Det var ju buskul! Gissa hur lätt vi sålde strumpor just den aktuella månaden!

Vad kör ni för kampanjer hos er?

En del tycker inte om tävlingar säger de men när man väl kör en, så är alla jättetaggade. Lite kul också att prioritera olika varor/tjänster och sedan se att det lönar sig i det långa loppet.

Under och efter sådana kampanjer brukar man också kunna se hur medarbetarna förändras och utvecklas. Alla har inte förmågan att sätta egna mål men med en tävling med klara mål och resultat, blir det enkelt även för dem att få drivkraften till att göra något lite extra.

Ett långsiktigt resultat för dig/er är också att vissa produkter/tjänster drar fram andra produkter/tjänster, som lite grand hör ihop med de som är med i tävlingen. Så du tjänar alltid dubbelt på detta!

  • På nästa personalmöte, välj gemensamt ut någon produkt/tjänst, som alla är överens om. Inte det chefen säger och inte det ni behöver bli av med. Det ska vara ett positivt val!
  • Sätt upp gemensamma regler och riktlinjer och kom tillsammans på hur detta ska exponeras, så att ni får lite reklamhjälp också.
  • Starten går. Hitta ett enkelt sätt att hålla koll på hur var och en lyckas per dag/vecka eller hur ni vill. Låt alla se hur man ligger till hela tiden. Det sporrar!
  • Lyft fram de som gör bra resultat under resans gång och be dem lite kort beskriva hur de har jobbat för att lyckas så bra. Låt alla ta del av den kunskapen, så att de kan ändra taktik och lyckas de med.
  • Kanske kan ni även göra något extra för kunderna på något sätt, som gör att de hjälper er att lyckas. Kuponger, bra erbjudande, kul aktiviteter mm.
  • När tävlingen är slut, så firar ni det lyckade resultatet med alla. Ge vinnaren en stor portion beröm och låt dem glänsa lite. Gör att alla vill bli den personen nästa tävlingstillfälle. Plus att den som vann känner att han fick det beröm han så väl förtjänade.

 Hur många roliga, nyttiga och effektiva tävlingar eller kampanjer kan du och dina kollegor komma på nu inför våren?

Hur du/ni än väljer att göra kommer ni vara så nöjda med er själva efteråt!

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

En gåta:

En skola genomför olika kemiska experiment. Denna gång får eleverna som uppdrag att mäta upp exakt 400 ml destillerat vatten. Det saknas vanliga måttbägare men de kluriga eleverna använder skolans vaser istället. En vas rymmer 300 ml och en vas rymmer 500 ml.

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
En typisk gammeldags säljare som kollrar bort kunden med en massa snack eller hur? För hunden får han ge 105 kronor och för halsbanden får han betala 5 kronor helt enkelt.

Stylingtips:

Många tycker att det är svårt att välja byxor. Ibland behöver man lite tips och råd att följa. Långa personer kan i stort sätt välja vilka byxmodeller man vill. Mer viktigt att tänka på är att inte byxan någon gång får vara för kort. Slag på byxan eller detaljer nedtill kortar lite.

Är man kort kan man med fördel välja en tightare eller lite smalare modell som följer benets form och inte lägger till för mycket vidd till en kort kropp.

För damer finns det i regel mängder med byxvidder att välja på. Både till de olika kostymerna (seten) som finns och också i de byxmodeller som finns som inte har en matchande kavaj till.

För herrar finns det givetvis mängder med kostymbyxor som i regel passar de flesta oavsett längd.

Som alltid är det den som är lite åt det kortare hållet som får se upp. Om du t ex behöver sy upp kostymbyxan lite kanske du också behöver sy in den lite, så att den inte blir jämnbred hela benlängden ned. Välj då kanske hellre en smalare byxa.

Chinos (herr) passar till de som är lite längre och smalare. Gör annars att en kortare lite bredare person blir ännu lite bredare och kortare. Ju mer vidd i benen på en byxa ju bredare ser benen ut att vara. Hela kroppen blir ju då lite jämnbred. Döljer inte utan framhäver. Se till att det blir skillnader i bredd och effekter på olika platser på kroppen istället.

Numera finns det dock en hel del fräcka modeller i lite nyare annorlunda materialer som kan passa att "trolla" lite med för att få en effekt på en kroppsform man vill förändra. Lite knappar och stickningar i avvikande färger är också bra som avledande detaljer.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!