NYHETER
från oss

 

Juni 2021

 

Sommaren närmar sig och med det semestrar. Är du orolig för hur du ska kunna hålla igång träningen under semestern? Haka då på Sommarformen 2021. Då får du 30 träningsprogram under hela juli, dessutom recept och massor av inspiration. Programmen innehåller styrka, rörlighet, puls och även meditation och andningsövningar.

Vi har just nu ett rum ledigt för uthyrning. Gärna till någon som jobbar inom hälsobranschen. Känner du någon eller är det kanske du? Maila oss info@westcoastelite.se

Varje månad gör vi en spellista till dig. Bara att klicka hem om du gillar. Se längre ner.

Är du sugen på en träningsresa i vinter? Läs då mer längre ner.

Njut av sol på kinderna och varma kvällar
Hälsningar från Teamet på Westcoast Elite

 

HJÄRTSTOPP!

För en som drabbas att ett plötsligt hjärtstopp är det livsavgörande att få snabb hjälp. Därför är det viktigt att vi var och en kan hjälpa till vid en sådan situation. Livräddande insatser har avgörande betydelse vid plötsligt hjärtstopp, som drabbar uppemot 10 000 svenskar varje år.
Vid ett plötsligt hjärtstopp upphör pumpförmågan omedelbart att fungera. Detta är en katastrof för hjärnan, som är beroende av syresatt blod för att kunna fungera, och om den drabbade ska överleva måste hjärtrytmen återställas inom ett par minuter.

Hälften av dem som drabbas är till synes helt friska, aktiva människor som inte har några tidigare symptom. Majoriteten är medelålders eller äldre, men även unga samt fysiskt aktiva och vältränade elitidrottare kan drabbas.
Vi blev alla varse av detta vid fotbolls EM då Danmarks stjärna Christian Eriksen plötsligt föll ihop mitt på plan, utan närkontakt med någon annan spelare. Han låg då livlös på planen men tack vare snabba insatser gick hans liv att rädda.

De tre viktigaste åtgärderna vid ett hjärtstopp är att larma 112, påbörja HLR och få dit en hjärtstartare.
Vi på Westcoast kan gärna hjälpa ditt företag att utbilda personalen i Hjärt- och lungräddning. Vi kan komma till er arbtesplats eller om ni vill komma till oss i våra lokaler. Vänta inte utan ge din personal kunskap. Kontakta oss info@westcoastelite.se

 

SOMMARFORMEN 2021

FYSIOTERAPEUT

BEHÖVER DU HJÄLP MED EN SKADA?

Hos oss finns tre stycken fysioterapeuter. Viktor Lennmalm, Pontus Gunnarsson och Elin Axelsson (just nu mammaledig). Alla arbetar  med ersättningsetablering med samverkansavtal enligt Nationella taxan med Västra Götalandsregionen vilket innebär att du som patient betalar 100 kr per besök. Erfarenheten, bredden och kunskapen är stor hos dessa tre. Så behöver du rehablitera en skada tveka inte att kontakta någon av dem. Boka din tid via vår hemsida. Tryck på knappen BOKA och välj den tid som passar dig.

 

UTE, HOS ER ELLER HOS OSS

FÖRETAGSTRÄNING

Vill ditt företag komma igång med träning tillsammans. Vi har fina luftiga lokaler med gott om plats, vi kan erbjuda er utomhusträning alt kan en tränare komma till er arbetsplats. Det som passar er bäst. Kontakta oss info@westcoastelite.se för mer info.

 

 

MÅNADENS SPELLISTA

MÅNADENS SPELLISTA

Helsvensk lista...

Den här månaden är listan helsvensk. Svenska artister med svenska låtar. Känns som det hör sommaren till. Varsågod att ladda hem när du vill
Klicka här

 

 

KARIBIEN I VINTER?

Just i denna stund planeras en tränings- och yoga resa till Karibien i november. En magisk resa med vita stränder, yoga i soluppgången, svettiga pass på stranden, snorkling, morgonpromenader längs havet, stand up padle, meditation med havsbruset i öronen, härliga middagar. Helt enkelt en fantastisk blandning träning, återhämtning, bad och värme. Resan förväntas bli klar inom en vecka så är du intresserad av mer info håll ögonen öppna eller skicka ett mail redan nu så är du först med att få infon linda@westcoastelite.se.

 

VI VILL BLI FLER...

 

Besök gärna vår hemsida www.westcoastelite.se