Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Senaste nytt från förbundet

Här kommer vårens sista nyhetsbrev innan semestern - och nu ser vi äntligen ljuset i tunneln med avseende på pandemin och förhoppningsvis är vi tillbaka till en normal höstsäsong.

Från den 1 juli kan vi vara 900 på tävlingar - det är iallafall så som regeringens förslag ser ut.

I det här nyhetsbrevet finns mycket bra material för era utbildningar! Orienteringskursen för barn och unga - grön nivå finns redan nu och till hösten bygger vi ut med vit och gul. Kolla gärna på materialet och använd det som passar just er förening. Ni kan använda allt eller delar av materialet.

Kolla gärna på det digitala utbildningsmaterialet Clio också! Även om det är riktat till idrottslärare så finns där många övningar att inspireras av för er förening. 

Sist - men inte minst så har vi ett stundande VM i Tjeckien den 3-9 juli! SVT kommer sända den individuella sprinten, sprintstafetten, medeldistans, stafett och långdistans.

Här är de preliminära sändingstiderna i SVT:
3 juli 14:50-17:25 individuell sprint
4 juli 18:10-19:40 sprintstafett
6 juli 16:20-20:15 medeldistans 
8 juli 16:10-20:20 stafetter 
9 juli 15:20-20:05 långdistans 

Ha nu en riktigt trevlig sommar!

Sommarhälsningar från Susanne Söderholm, förbundschef


Orienteringskurs för barn och unga

Snart lanseras ett paketerat material som stöd för tränare och ledare att bedriva orienteringskurser för nybörjare i föreningen. Redan nu smygsläpps materialet för grön nivå.

Under våren har Västergötlands Orienteringsförbund och SOFT skapat ett paketerat material till föreningsledare för att bedriva orienteringskurser för nybörjare. Det material som tagits fram är anpassat för barn och ungdomar på grön, vit och gul nivå och syftar till att underlätta och stötta ledare med såväl planering, genomförande och efterarbete. Orienteringskurserna är inspirerade av utvecklingsmärkena som utgår ifrån den trappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till fullärd orienterare. 

Orienteringskursen för respektive färg består av fem tillfällen á 90 minuter där deltagarna tillsammans utför olika lekar, basövningar och kartövningar där allt material så som affischer, inbjudan, instruktioner och utvärderingar är förberett så långt det är möjligt. Material är fritt att använda för samtliga föreningar och finns färdigt för utskrift på hemsidan. Arbetet förväntas vara klart till hösten men redan nu smygsläpps materialet för kursen på grön nivå. Läs mer om de nya orienteringskurserna på www.svenskorientering.se/Orienteringskurs och kika på materialet för kursen på grön nivå.


Digitalt läromedel för skolorientering

Du har väl inte missat samarbetet mellan Svenska Orienteringsförbundet och det digitala läromedlet Clio? Du som lärare har möjlighet att nyttja alla lektioner och övningar inom området skolorientering helt gratis!

Under pandemiåret har utrymme givits för att vidareutveckla och bredda skolsatsningen genom att ta fram ett digitalt utbildningsmaterial som riktar sig till lärare och elever i årskurs F-9. Materialet är framtaget tillsammans med det digitala läromedlet Clio som är till för att inspirera och hjälpa lärare att planera och genomföra undervisningen. De erbjuder en digital utbildningsportal som är uppbyggd av texter, uppgifter, videoklipp, interaktiva quiz och aktiviteter. Området för orientering består av olika lektioner där eleverna genomför övningar som steg för steg följer läroplanen och dess lärandemål. Eleven får snabb feedback då systemet rättar uppgifterna direkt, på så sätt kan även läraren följa elevens utveckling direkt i verktyget.

Är du, eller känner du någon lärare som vill prova Clio?
Skapa ett konto med en gratis 30-dagars testperiod så får du tillgång till samtliga ämnesportaler. När testperioden löpt ut är området orientering fortfarande öppet och gratis att använda för alla lärare.

Här kan du läsa mer om samarbetet.


Är du vår nya kursledare?

Engagerad och erfaren ledare med förmåga att entusiasmera andra.

Passar beskrivningen in på dig? Då kanske du är en av dem som kan komma att ingå i Tränarakademin när vi nyrekryterar kursledare till våra uppskattade tränarutbildningar för barn- och ungdomsledare. Läs mer om uppdraget och ansökan här


World Orienteering Day i september

Här finns all information om World Orienteering Day: https://worldorienteeringday.com/


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.