Nyhetsbrev från Krinova Incubator & Science Park  |  Juni 2021

Vi på Krinova önskar er en trevlig midsommar och en fantastisk sommar!

Man som står och funderar på Krinova Incubator & Science Park

VD har ordet   ·  Christian Nyhlén

Entreprenörskap – en av samhällets viktigaste byggstenar

Att entreprenörskap är en avgörande framgångsfaktor för ett blomstrande samhälle är det nog ingen som ifrågasätter. Samtidigt spelar våra entreprenörer också en viktig roll i att driva på en positiv utveckling när det gäller de stora samhälls-utmaningarna. Vi ser fler och fler produkter och tjänster på marknaden som främjar cirkulär produktion, klimatet, hälsosam mat eller biologisk mångfald. 

Men vad är det egentligen som kännetecknar dessa entreprenörer och vad kan vi göra för att stärka, underlätta och boosta deras resa?

 
Läs mer
 
 

Nytt från Innovationsarenan

 
Man som sitter och pratar med en kvinna

Digital satsning ledde till nya affärer

Henrik Karlström på HLR Skåne, som har sitt kontor på Krinova, såg möjligheten att helt ställa om när hans bransch tvärdog. Skiftet från fysiska första hjälpen utbildningar till digital utbildning har lett till signering av det hittills största kontraktet och en helt ny målgrupp att bearbeta.

 
Läs mer
 
 

Prisbelönt senap

LissEllas senap med Dalarna som bas har nått ut över världen. När VM i senap avgjordes i USA 2021 så kammade man hem inte mindre än fyra medaljer varav ett av valören guld.  Detta är bara en av många utmärkelser som LissEllas fått under de 14 år de tävlat i VM.

I dag finns LissEllas senap på ett antal platser i landet men också utanför landets gränser, där Norge är en stor marknad. LissEllas senap är ett av de företag som varit med i projektet ”Mer mat – fler jobb”.

 
Läs mer
 
 

Projekt

Tång som ligger på stranden

Tång – från problem till resurs

Kan man göra tången som spolats upp på stränderna till en resurs istället för ett problem? Det är en av de frågor som projektet CONTRA dykt på djupet kring. Projektet har sin utgångspunkt i de miljöutmaningar som finns i Östersjöområdet.

En sådan utmaning är övergödning och som en följd av denna spolas stora mängder tång upp på våra kuster och gör våra strandbesök oangenäma. Skånska kommuner som: Trelleborg, Landskrona, Kristianstad, Ystad, Simrishamn, Malmö, Helsingborg arbetar aktivt med att rensa stränderna från över 100.000 ton på årlig basis. Det vanliga sättet att hantera tången idag är att rensa bort den och sedan göra sig av med materialet genom att deponera det eller föra tillbaka det i havet.

 
Läs mer
 
 

Små livsmedelsföretag ska få det lättare att växa

Startups, små och medelstora livsmedels-företag ska få det stöd de behöver för att kunna växa hållbart och skapa nya arbets-tillfällen i spåren efter Corona. Därför satsar nu React-EU och Region Skåne totalt 6 000 000 kronor i ett skånskt tvåårigt projekt som ska leda till ett sömlöst och anpassat innovationsstödsystem.

 
Läs mer
 
Foto: Mostphotos
 

Event

Meet up med fokus på varumärke

Att jobba med sin digitala profil och varumärke är utmanande och resurskrävande berättar många av de företagaren Krinova arbetar tillsammans med. Men de uppger samtidigt att det är både nödvändigt och roligt.

På Krinova arrangerar vi olika event och möten som företag i vår community efterfrågar.

Till vårens sista Meet up var Rebecca Wallin från Fri kommunikation och Brian Mårtensson från Fasangården Matstudio inbjudna som talare.  De var båda överens om att det är viktigt att jobba med sin digitala profil och att det arbetet måste linjera med varumärket. Precis som med alla andra delar av företaget måste man testa, utvärdera och omvärdera.

Deltagarna gick ifrån eventet med välfyllda anteckningsblock med kunskap och inspiration.

Någon som tar ett foto med sin mobiltelefon


Såklart bjuder vi på fyra av talarnas tips för er som missade Meet Up:

  • Gör en analys och identifiera hur ni vill uppfattas och hur uppfattas ni verkligen
  • Fundera på hur ni kan skapa värde för er målgrupp och vilken känsla vill ni ge
  • Våga! Prova er fram - inspireras av andra, vad gör att konkurrenten lyckas?
  • Hitta din väg för att det ska passa din budget och din ambition.

Pengar att söka

Innovativa startups

Vinnova öppnar snart en ny ansökningsomgång för Innovativa startups steg 1 till våren 2022. De som kan söka är små, nystartade företag som är yngre än fem år, har en årsomsättning lägre än två miljoner kronor och inte har delat ut vinst. Du hittar mer information om erbjudandet när öppningsdatum närmar sig. Läs mer »


Framtidens goda och hållbara vardagsmat

Med det här erbjudandet vill Vinnova främja samverkan för framtidens goda, hållbara och hälsosamma vardagsmat. De vänder sig till företag och andra organisationer som kan bidra till att stärka svensk livsmedelssektors potential kring växtbaserade produkter och främja nyttjandet av svenska råvaror för att bidra till ökad konkurrenskraft och ett hållbart resursutnyttjande.  Läs mer & ansök »

Innovativa livsmedelsstartups

Livsmedel i fokus lanserar med stöd av Vinnova Årets Impact Maker – ett nytt startuppris som ska inspirera och lyfta fram goda exempel inom matområdet. Ambitionen är att få aktörer i livsmedelskedjan att få upp ögonen för startups som en källa till innovation. Priset om 100 000 kronor kommer att delas ut under Livsmedelsdagarna den 21 oktober i Tylösand. Läs mer & ansök »

 
FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att bli prenumerant. Vi värnar om din personliga integritet och att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Läs mer om vår integritetspolicy