Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 25, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Glad Midsommar!

Hallands Släktforskarförening önskar alla en riktigt god, glad och trevlig Midsommar!


Sommarledigt!

Kansliet och lokalen kommer att ha stängt vecka 26 till 29.

Tillbaka den 26 juli.

Om det är något speciellt, kommer viss koll av mailet att ske.

info@hallandsslaktforskare.se


SOMMARTIPS! Peter Sjölund sommarpratar

För oss släktforskare behövs nog ingen närmare presentation av Peter Sjölund. I år debuterar han också som en av Sveriges Radios sommarpratare. Hans berättelse förhandspresenteras så här: ”Släktforskaren om hemligheterna som gömmer sig i vårt DNA och den mörkaste dagen i hans liv.” Den 7 juli är det dags – det vill vi inte missa!Gå på kurs i höst?

Vi hoppas att vi snart har lämnat pandemin bakom oss och ligger nu i startgroparna inför höstens verksamhet.
Höstens kursprogram finns både i det senaste numret av Hallandsfarares Information och på hemsidan. Välkommen att anmäla dig preliminärt – du binder inte upp dig för något nu.

Observera att platsantalet är begränsat och fylls på snabbt så vänta inte för länge med din anmälan.

Kontakta kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.


Sommaruppehåll

Vi vill bara påminna om att vår digitala släktforskarhjälp från Halmstad nu har sommaruppehåll.

Nästa släktforskarhjälp är

den 16 augusti.  Mårpeakademien

Morups Hembygdsförenings har en lite speciell aktivitet som går under namnet Mårpeakademien. Innan pandemin har de haft regelbundna träffar och när de skildes åt så hade nog alla ordentligt med träningsvärk i samtliga skrattmuskler. De har inte bara haft roligt utan de har även fixat till en ordlista som i dagsläget innehåller styvt 5 500 ord eller varianter av ord. Denna ordlista har bara funnits inom Mårpeakademien men de har nu petat in den på Morups Hembygdsförenings hemsida för allmänt beskådande och funderande. Ta gärna del av den!Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comSOMMARTIPS! Skånes släktforskarvecka

Har du släktforskarintressen i Skåne – missa då inte Skånes släktforskarvecka! Veckan 5–10 juli är fylld av olika släktforskaraktiviteter. Det blir guidade vandringar, digitala föreläsningar, dna-tester med mera. Ett perfekt utflyktsmål!Släktforskardagarna 2021 – vi är med!

Årets släktforskardagar arrangeras från Göteborg och blir för första gången helt digitala. Dagarna äger rum 11–12 september men utställningarna ”tjuvstartar” redan den 15 augusti.
Hallands Släktforskarförening medverkar med både föreläsningar, erbjudanden och tips. Planeringen pågår för fullt – mer information kommer.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!