Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 6 2021

Jesus är helt nära oss i alla tider

I Johannesevangeliets inledning ställer några blivande lärjungar en fråga till Jesus: ”Var bor du?” Frågan kan tyckas märklig men är ett uttryck för längtan efter att förstå vem Jesus är och hur han tänker relatera till dem. Förutom att de faktiskt blir hembjudna till honom så skulle man kunna se hela Johannes evangelium som ett svar på den frågan: ”Jag är helt nära er”. Jesus är helt nära lärjungarna och sin kyrka i alla tider. Det ger en trygghet att betjäna världen uthålligt, trofast och innovativt.

I Utblick kan du läsa om olika uttryck och initiativ för det vi uppfattar som Guds längtan att upprätta och förändra världen, och i allt är Jesus helt nära när vi förtröstar på och håller oss nära honom. Jag hoppas att du ska utmanas och uppmuntras av innehållet i Utblick. 

Jag vill också önska dig en välsignad sommar och tacka för dina böner och ditt engagemang.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


30 maj fick församlingen Gospel House Shizuoka i Japan, där Kent Edefors arbetar, fira dop.

Kent: "Vattendroppar får klippor att brista", är ett japanskt uttryck. Och jag fortsätter att vattna!

"Jag vet inte hur många gånger jag varit på väg att ge upp och packa väskan. Men så får man vara med och leda en människa till tro. Det får mig att fortsätta och jag hör mig själv säga: Jesus ge mig en till!"

Det skriver Kent Edefors, EFKs utsända missionär i Japan sedan 1994, i denna vackra reflektion om vad som driver honom i mission.


Församlingsplanteringen ger stöd till barn i Anderna

På 4000 meters höjd i bergskedjan Anderna i Peru, ligger byn Unocolla. Här är fattigdomen utbredd, inga hushåll har rinnande vatten och endast 1 av 100 har elektricitet. I byn bor 700 familjer och trots att barnen i området går i skolan är den så dålig över 40 % inte kan förstå det de läser. 

Mitt i denna utsatthet finns en församlingsplantering som nyligen beslutade sig för att försöka möta de stora behoven i samhället. 

Läs mer om församlingens längtan här!

Samwel drömmer om att bli lärare

Samwel Magagula är 19 år gammal och en av dem som får stöd av Holiness Union Church (HUC), EFKs partnerkyrka i Eswatini, för att betala skolavgifter och bekosta skoluniform. Stödet är avgörande för Samwels utbildning och han drömmer om att i framtiden utbilda sig till lärare.

Men pandemin har orsakat många problem för eleverna i Eswatini. Efter att skolorna varit stängda ett helt år beslutade regeringen att godkänna alla elever, vilket innebär att de hoppar upp till nästa klass utan att ha fått den nödvändiga kunskapen för att klara av nästa årskurs.

Läs mer här!


Företagare är en otroligt viktig grupp för oss att få med i mission, säger Eva-Lena Hellmark som arbetar i Atenbaserade sömnadsföretaget Threads of Hope, som vi i EFK stödjer i vårt arbete mot människohandel.

Vilken plats har företagare i vår mission idag?

Sedan 2018 stödjer vi i EFK Threads of Hope i Aten, Grekland. Det är ett sömnadsföretag som utbildar och anställer kvinnor som lämnat prostitution, där de oftast hamnat som ett resultat av människohandel. Målet är inte bara att erbjuda en alternativ inkomstkälla, utan också att hjälpa till att ge kvinnorna en stabil grund att bygga sitt nya liv på.

Behovet är enormt stort, både utifrån ett förebyggande och rehabiliterande perspektiv. I Europa saknas det dock företag som tänker och jobbar på ett liknande sätt med sårbara målgrupper i samhället, och i regionen har det nu fötts en vision om att få se fler liknande företag växa fram.

Är du företagare och vill veta mer? Läs mer om denna spännande vision här!


Aktuella böneämnen

Tacka för:

  • Tacka för att skolorna är igång igen.

Be för: 

  • Be för enhet i ledarskapet hos våra partnerkyrkor. Pandemin med dess nedstängningar har gjort att det varit svårt att mötas vilket i vissa fall skapat extra påfrestningar på ledarskapet.

  • Be för de många barn i Afrika som missat ett helt läsår, med allt vad det innebär.

  • I juni och juli kommer de flesta missionärer till Sverige för semester. Flera har inte varit i Sverige på två år och inte heller träffat sina familjer under den här tiden. Be för återhämtning, goda möten, vila och glädje under dessa sommarmånader.


Torpturnén gav hopp både i Sverige och ut över världen

Lyssna på Torp i sommar!

Missade du när Torpturnén var i din region? I midsommarveckan släpps en gudstjänst och ett seminarium per dag. Du hittar dem i Torpkonferensens youtubekanal och som podd i din poddspelare!

Tack för allt engagemang!

100 000 steg på en dag, fredagsmiddag mot fattigdom och två vätternrundor på en månad. Initiativen för att samla in pengar till vårt gemensamma arbete med fattigdomsbekämpning har varit helt fantastiskt! Alla gåvor är med och gör verklig skillnad i människors liv. Tack!

Här kan du läsa mer om vad som hände under Torpturnén!


Missa inte detta i höst!

Missionsakademin 2021/2022

Kan mission verkligen förändra världen? Vi tror det!

Läs mer och anmäl dig här!

EFKs missionskonferens 2021


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!