Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Månadsbrev Juni 2021

Välkommen till månadsbrevet. Här kommer nu det sista innan semestern, nästa får du i din brevlåda i Augusti. 


Glöm inte GTC-konferensen, nu har de sista detaljerna spikats

I och med de direktiv rörande Corona som för närvarande gäller, kommer konferensen mest att erbjudas online. Deltagande online kommer att vara gratis. Det kommer dock att erbjudas ett begränsat antal "på plats" deltagande, ca 60 st är planerade i dagsläget. För "på plats" deltagande kommer en avgift att tas ut på 480 sek för medlemmar. Avgiften är satt för täcka kostnader för bland annat lunch. Har ni någon icke medlem som ni tror skulle vara intresserade delta, är kostnaden 400sek online och 980sek på platsbiljett.

Medlemmar i ISACA skall använda kod "ISACAonline-GTC21" vid registrering.

Koden anges längst ner under rubriken "Biljetter" i fältet för Promo Code. Efter att du klickat på fortsätt får du ett formulär där du skall fylla i dina uppgifter och bekräfta att du godkänner villkoren. Om det inte fungerar, kontakta mig.

Ulf Holmerin, Vice Ordförande

Nya stadgar

Våra nya stadgar är nu publicerade på hemsidan efter att gått igenom två godkännanden, den första den 29 april 2021 och den andra i samband med den extra föreningsstämma den 10 april.


ISACA DAGEN 2021

Vi vill också påminna om att det är hög tid att anmäla sig till ISACA dagen som går av stapeln torsdagen den 25 november och som arrangeras både i fysiskt och virtuellt format (hybrid)  

I år har vi fokus på Artificiell Intelligence och Finansiell sektor. Givetvis berör detta IT-revision, Cybersäkerhet, IT-styrning och Risk.  Vi utser även vinnare av det ISACA årliga stipendium för den bästa Master uppsatsen inom ”IT Security, IT Governance and IT Assurance”, vilket är ISACAs bidrag till Akademin.

Konferensprogrammet publiceras hemsidan i aktivitetskalender, använd denna länkKommande aktiviteter och utbildningar


Kommande aktiviteter och utbildningar

Följande aktiviteter är planerade, med reservation för ändringar pga Covid-19

 • ISO/IEC 27001 Lead Auditor med certifiering 28 juni
 • ISACA Conference Europe 2021, 20-22 oktober 2021, Helsingfors/Virtuellt (Hybrid)
 • ISACA DAGEN 2021, 25 november 2021, Stockholm/Virtuellt (Hybrid)
 • ISACA Arctic Conference, 27-29 april 2022, Svalbard

Programkommitén planerar flera intressanta aktiviteter till hösten, och vi kommer att informera om dessa på vår hemsida så snart de är fastställda.

För senaste information om våra aktiviteter besök www.isaca.se och för de internationella aktiviteterna www.isaca.org.


Aktuell Säkerhet Online för medlemmar

Som medlem i ISACA kan du nu läsa det senaste numret online. Information om användarnamn och lösenord, hittar du här på hemsidan när du är inloggad: För medlemmar > Dokument > Medlemserbjudanden >> ISACA_Sweden_Medlemsförmån_AktuellSäkerhet-2021-Nr2.pdf ... eller använd .

https://engage.isaca.org/HigherLogic/System/DownloadDocumentFile.ashx?DocumentFileKey=c95b7058-68f1-c74d-1e7a-1ea2f38d9d01&forceDialog=0

Vill du vara med och bidra med artiklar eller förslag på artiklar, kontakta informationskommittén enligt nedan


ISACA Rekryteringsannonser 2021

Vi har nu startar upp möjligheten till riktade jobbannonser där företag och organisationer kan vända sig direkt till er som är medlemmar och där många av er har också en eller flera av det efterfrågade professionella certifieringar som ISACA har etablerat som en standard på marknaden.

Vårt erbjudande består av följande tre alternativ:

 • Rekrytering med krav på en eller två specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar.
  Pris: 10 000 plus moms.
 • Rekrytering med krav på tre eller fler specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar. 
  Pris: 15 000 plus moms.
 • Vi skickar jobbannonsen till samtliga medlemmar (ca 700). 
  Pris 20 000 plus moms.

Vårt syfte är att erbjuda en förmån till ISACAs medlemmar samt att koppla samman arbetsgivare och medlemmar. Intäkterna går till de stipendier som föreningen delar ut samt andra aktiviteter för att ge medlemsnytta.


Om månadsbrevet

Månadsbrevet tas fram av informationskommittéen och vi är intresserade av små artiklar och tips som kan vara bra för andra medlemmar. Har du något sådant på lager får du gärna skicka det till oss.

I månadsbrevet har vi som målsättning att skriva ut länkar i klartext eller beskriva var du hittar det,  för att undvika att du kommer till sidor med skadlig kod. Men som säkerhetsmedveten medlem utgår vi från att du har koll på detta och man aldrig kan garantera att allt är säkert till 100%.

Du hittar länkar till de månadsbrev vi har skickat på vår hemsida, där vi nu även har kompletterat förteckningen med vilket område som berörs i faktaavsnittet.

Som medlem i ISACA hittar länkar till de månadsbrev vi har skickat på vår hemsida när du är inloggad: För medlemmar > Dokument >  Nyhetsbrev

eller använd denna länk

Informationskommitteen

Peter Strate (ordf.) – Ulf Linnarsson, Ekaterina Zuckermann, Josefine Olsson

… och du når oss på info@isaca.se 


Vill du nätverka med andra medlemmar och få de senaste uppdateringarna, besök vår LinkedIn grupp och följ oss på vår LinkedIn sida.


www.isaca.se - info@isaca.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i föreningen eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.