Småbarnspedagogutbildningen öppnar upp med en tredjedel på distans!

Småbarnspedagogutbildningen öppnar under läsåret 21/22 upp med distansundervisning, en tredjedel av de 14 utbildningshelgerna kommer utföras på distans genom interaktiva föreläsningar på plattformen Zoom. Detta eftersom utbildningen har en hög efterfrågan från flertalet orter i vårt avlånga land.

Ansökan till utbildningen är fortfarande öppen med sista anmälningsdag onsdagen den 30 juni. En extrainsatt informationskväll kommer att hållas tisdagen den 22 juni kl.20-21

Småbarnspedagogutbidningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I de fall konsekvenserna av covid-19 innebär begränsningar kring fysiska träffar kommer även dessa förläggas digitalt.

Utbildningen är förlagd vid Lekloftets Montessoriförskola i Lund med 28 lärarledda dagar och 1 introduktionskväll, med start 3 september 2021.

Att gå Småbarnspedagogutbildningen på distans har sedan tidigare år haft en hög efterfrågan. Vi rekommenderar därför dig som är intresserad av att gå utbildningen att inkomma med din ansökan snarast möjligt för att säkra en plats.

Under juli månad håller SmåBarn i Lund semesterstängt, på återseende i augustis månadsbrev. 
Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!


Småbarnspedagogutbildningens


Webbinar tisdag 22 juni kl.20-21

Här får du möjlighet att komma med frågor och funderingar om Småbarnspedagogutbildningen. Jag berättar om utbildningen, dess upplägg och innehåll. Du får även lyssna på mina tankar kring vad jag ser som viktigt att pedagoger har kännedom om för att klara av att möta 2020-talets yngsta barn i förskolan… som ofta har längre arbetstid än sina föräldrar!

Webbinariet är gratis och du förbinder dig inte till något.


Skollagen ger stöd för Småbarnspedagogutbildningen 

14 § i kapitel 2 står det:

Utöver förskollärare får det i undervisningen i förskolan finnas annan personal med sådan utbildning eller erfarenhet att barnens utveckling och lärande främjas.

Och med tanke på att drygt hälften av förskolans 500 000 barn är under tre år, behövs denna kompetens mer än någonsin. 

Louise Niklasson, rektor på Montessoriförskolan Lekloftet som gick utbildningen läsåret 2019-2020, säger:

All kunskap som utbildningen gett mig och fyllt min ryggsäck med gör att jag känner mig mer trygg både med mitt pedagogiska uppdrag och mitt uppdrag som ledare.

Stort tack för all inspiration och glädje och välkommen med Småbarnspedagogutbildningen till Lekloftet ännu ett läsår!


TIPS SOMMARLÄSNING!

Pris: 120 kr/st inkl moms + porto, 5-pack 475 kr inkl moms + porto


Bakom SmåBarn i Lund står jag, Helena Lindfors, förskollärare, dipl. småbarnspedagog, kursledare för Småbarnspedagogutbildningen, medförfattare till De yngsta barnens egen läroplan, samt styrelsemedlem i M.E.R. och BARNverket.

Ser fram emot fortsatt kontakt och engagemang!

Vänliga hälsningar Helena Lindfors

facebookhomepage

Avregistrera mig från månadsutskicken, klicka här.

Svårt att läsa mejlet? Se det i webbläsaren.