Har du tänkt på detta!

Har du tänkt på vattnets betydelse i ditt liv?

Vi svenskar, har så god tillgång till vatten och många ägnar sällan en tanke åt dess livsavgörande roll.

En människa kan klara sig i veckor utan mat, men utan vatten överlever vi bara i tre dygn. Våra kroppar består till 60 procent av vatten som vi också använder till så mycket annat. Till allt det där vardagliga som vi tar för givet, laga mat, duscha och tvätta kläder… .

Jag minns under en vinter för många år sedan, när vattenledningen frös sönder. Den vintern fick vi bära dunkar med dricksvatten varje dag och kunde inte spola i toaletten. Det var påfrestande – men vi var ju aldrig nära den misär som så många i provinsen Rumonge i Burundi upplever.

Min kollega berättade om vad han såg en morron på sin resa in till Bujumbura, en syn han aldrig glömmer. På vägen dit, i botten på vägens dike, satt en flicka och öste brunt vatten ur en vattensamling. Lite längre bort stod en mamma och använde samma dikes vatten för att tvätta sig och sitt barn.

Det sätter allt i perspektiv. Vad skulle du göra om ett dike med orent vatten är det enda du kan ge till dina barn och din familj? Jag kan bara föreställa mig den ångest och förtvivlan som en förälder känner i det läget.

Just därför är vår satsning på rent vatten åt alla, så viktig! Den kommer inte bara hjälpa skolbarnen, utan rädda en hel bygd.

Ja är så tacksam över att vi faktiskt har den här möjligheten. Jag kan inte göra det själv och du kan inte göra det själv – men tillsammans kan vi rädda liv!

Hjälp oss bygga vidare och ge rent vatten åt alla!

Varma hälsningar,

Uno Gustafsson
Burundi-Hjälpen

Sprid gärna Nyhetsbrevet! Du kan beställa det från vår hemsida. www.burundihjalpen.se

 

Swish 123 582 01 05    eller    Bankgiro 473-1584

100% av varje skänkt krona går direkt till arbetet i Burundi. Din gåva är avgörande för vårt arbete. Ingen administration dras från insamlade medel.     

 

Vi är väldigt tacksamma över de Second Hand butiker och kyrkor som vi samarbetar med. Din Second Hand butik eller din församling kan också bli med och stödja vårt arbete.

 

Tillsammans är vi en utsträckt hand till människor som behöver hjälp. En kan inte hjälpa alla, men tillsammans kan vi hjälpa många! Du är en viktig och värdefull del av vårt arbete.

En fjärdedel av alla dödsfall bland barn under fem år beror på förorenat vatten. För 50 kr. pr individ, kan vi under 2021 ge ytterligare tusentals människor tillgång till rent vatten. 

 

Corona-viruset. Vårt arbete i Burundi påverkas inte av Corona. Samhället fungerar, affärer och marknader är öppna som vanligt. Man sitter med avstånd i kyrkor och samlingslokaler och handtvätt innan man går in. 

 

Äntligen börjar det komma in bokningar! Uppdaterat reseschema på hemsidan. Där finns information om vårt arbete, men vi besöker er gärna och berättar om arbetet. Låter det intressant? Kontakta oss på burundihjalpen@hotmail.com eller ring 070-233 79 41