Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hösten är här

Ute har det blivit ordentligt höstigt nu, och Allhelgona är inte så långt borta. Fredagen 5 november har vi öppet som vanligt i bokhandeln men lördagen den 6 november är bokhandeln stängd.

Förra vintern kunde vi inte ha någon julmarknad på Tudda Galumpan men i år hoppas vi på att få till en lördagen den 4 december. Detaljerna är fortfarande under utarbetning så mer information kommer. Men skriv gärna upp datumet redan nu om ni är intresserade av att komma förbi!


Vik fönsterstjärnor till jul lördag 11 december

Lördagen den 11 december klockan 11 startar vi vår traditionella pappersvikning tillsammans med Kerstin Silvasti. Vi viker stjärnor att dekorera fönstren med till jul. 

Pris: Självkostnadspris

Anmälan till: info@tuddagalumpan.se

Begränsat antal platser. 

Välkomna!


Oaxens julmarknad 27 december

Lördagen den 27 november hittar du oss på Oaxens julmarknad. Passa på att göra en trevlig utflykt, besök marknaden och ta en fika! 

Är det lite långt bort så har vi självklart bokhandeln öppen också!

Tudda Galumpan

Det händer ganska ofta att vi får frågor om var bokhandelns namn kommer ifrån. Det är ju ett lite ovanligt namn så inte konstigt att det väcker funderingar ibland.

Vårt fina namn, Tudda Galumpan, har vi fått från två barnböcker av Kerstin Backman. "Tudda Galumpan" och "Tudda Galumpan och önskesnäckan". Böckerna handlar om barnet Ylva som en dag hör en röst som uppmanar henne att rita en Tudda Galumpa. När Ylva ritar en liten ponny och klipper ut får den magi och tar med henne på magiska äventyr.

När vi började fundera på att starta bokhandeln funderade vi på ett passande namn och fastnade för just Tudda Galumpan eftersom det knyter ann till så mycket av det som är viktigt för oss. Som böcker, papper, fantasi och sagor. Så när Kerstin Backman gav sin tillåtelse till att kalla bokhandeln för det var glädjen stor som ni säkert kan förstå!


Månadens boktips

"Ett munspel, pipan och ett tält
vad mer behövs det materiellt?
Han korsar diken, djupa snår
vart tror du Snusmumriken går?"

Det här är en bok för alla Muminnördar! Vi på Tudda Galumpan är lite kinkiga kring Mumin och är inte så förtjusta i alla nya varianter av Mumin som kommer, även om det kommit några senaste åren som är okej.

Men helst ska det vara Tove Janssons egna bilder. Det är det i denna bok, Mumindalens alfabet. Men, här är ny text. Annika Sandelin har gjort alfabetsverser utifrån Muminvärlden. I typsnittet till alfabetet har man använt Tove Janssons bilder och till varje bokstav är en vers. Texten ovan är från bokstaven D - "Det dagas ..." 

Trots att det är ny text så är det Mumin in i minsta detalj. Versmått, miljöer, karaktärer, händelser, frågeställningar. Utan tvekan har Annika Sandelin hela Muminvärlden inom sig. Är du en Mumin-älskare så kommer du definitivt att uppskatta den här boken!


Våra öppettider är:

Fredag: 11-17

Lördag: 10-14

Webbutiken är förstås öppen dygnet runt.

Här hittar ni vår webbutik.

Tudda Galumpan Bok & Papper

Mölnbovägen 4, 153 32 Järna

www.tuddagalumpan.se

www.facebook.com/tuddagalumpan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.