Read the newsletter in English? Click here!

Ett smartare, mer hållbart liv i staden

För att åstadkomma förändring och framåtrörelse på riktigt, krävs att alla olika delar av samhället är med på tåget. H22 samarbetar därför med aktörer från olika branscher, med olika perspektiv och olika lösningar för att åstadkomma ett smartare, mer hållbart liv i staden. Här presenterar vi tre spännande partnersatsningar mot H22 City Expo nästa sommar.

Europas största konferens för hållbara städer kommer till Helsingborg

Under öppningsveckan av H22 City Expo, den 1-3 juni 2022, går Urban Future av stapeln i Helsingborg. Vad som till en början var tänkt som en workshop 2014, utvecklades rekordsnabbt till Europas största evenemang för hållbara städer. Idag fortsätter Urban Future att vara en inspirerande plats att mötas på, samtidigt som det utgör en global gemenskap för ”changemakers” som gör städer hållbara världen över.

– Ser man till antalet invånare kommer Helsingborg att vara den minsta värdstaden någonsin för Urban Future men samtidigt en av de mest innovativa. Det är därför vi är så glada över att få hit CityChangers eftersom budskapet till världen är tydligt: Du behöver inte vara en stor stad för att framgångsrikt driva förändring, säger Gerald Babel-Sutter, CEO (VD) och en av grundarna av Urban Future.

Helsingborg kommer att bli Urban Futures första fysiska konferens sedan 2019. Den senaste genomfördes i Oslo samma år då fler än 2 600 ”CityChangers” från ett hundratal städer och 58 olika länder deltog.

 
LÄS MER
 

Ett boende som du varken vill eller behöver flytta ifrån när du blir gammal

Andelen äldre blir allt fler i Sverige och med det kommer en ökad efterfrågan av trygga, hållbara boendeformer med rätt kombination av tillgänglighet, bekvämlighet och stimulans. BoKloks boendekoncept SilviaBo är lägenheter för den som är 55 år eller äldre, utvecklade av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och IKEA. I Mariastaden i Helsingborg ska det första fullskaliga SilviaBo-projektet nu byggas och under H22 City Expo kommer konceptet äntligen visas upp för första gången. Hör VD Jonas Spangenberg gästa Urbanistica podcast och berätta mer om kopplingen till Helsingborg, BoKloks historia och engagemanget i H22

2015 möttes Ingvar Kamprad (grundare av IKEA och BoKlok) och Drottning Silvia och idén föddes om ett alldeles vanligt, trivsamt boende för äldre – men så genomtänkt och anpassat att en flytt inte ska behövas om den boende drabbas av en funktionsnedsättning i framtiden. Dessutom skulle det bli ett hem för en vanlig plånbok. Så var SilviaBo fött.

 
LÄS MER OM SILVIABO
 
 
LYSSNA PÅ PODCASTEN
 

Vägen mot ett fossilfritt samhälle

Det är trådlöst, automatiskt och ser ganska häftigt ut. Elonroads elvägsteknik laddar fordon genom en strömledning i vägen, oavsett om de kör på vägen eller står parkerade. I Helsingborgs hamn ska systemet testas i en hamnmiljö för första gången. Besökare på H22 City Expo kommer med egna ögon få se hur denna futuristiska lösning visar vägen mot ett hållbart samhälle.

Tekniken bakom lösningen innehåller även IoT-sensorer och mjukvara som samlar och analyserar transportdata. Genom att använda grön energi från sol, vind, och vatten – och med allt fler självkörande fordon på våra vägar – siktar Elonroads elvägsteknik på att leda övergången mot tillgängliga gröna transportsätt. Minskade utsläpp, bättre luftkvalitet, mindre buller – bara bra.

 
LÄS MER
 

Du följer väl H22 i sociala medier?

Häng med på vägen fram mot H22 City Expo i Helsingborg. På Facebook, Instagram och Linkedin hittar du oss på @h22cityexpo.

Vå webbplats finner du på h22.se och mer info om H22 City Expo finns på h22cityexpo.se eller h22cityexpo.com för engelsk version.

Vi ses!

FacebookLinkedInInstagramHome Page

VI FÖLJER SJÄLVKLART GDPR

Du får detta mail då vi tror att du vill vara en del i utvecklingen av framtidens smarta städer. Vi har enbart ditt namn och e-postadress i vårt register och vi använder dina uppgifter för utskick i marknadsföringssyfte gällande H22 och H22 Summit. Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta oss på h22@helsingborg.se

 

.

.

.

.